به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مهندس طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، در اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور و سازمانهای تابعه، به موضوع بودجه و اعتبارات حوزه سلامت پرداخت. وی با اشاره به تأکید رئیسجمهور و وزیر بهداشت بر اجرای قوانین و اسناد بالادستی، گفت: «بر اساس بند ۱۰ سیاستهای کلی سلامت، باید منابع مالی پایدار برای حوزه سلامت تأمین و سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی و بودجه عمومی دولت افزایش یابد، به گونهای که این سهم از میانگین کشورهای منطقه بیشتر باشد.»
وی افزود: «در حال حاضر سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی ایران طبق گزارشهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران حدود ۳.۸ تا ۳.۹ درصد است، در حالی که میانگین این شاخص در کشورهای منطقه حدود ۷ درصد است. برای رسیدن به متوسط منطقه، حدود ۴۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.»
موهبتی همچنین کاهش پرداختی از جیب مردم را یکی از اهداف کلیدی وزارت بهداشت در برنامههای توسعه کشور عنوان کرد. وی گفت: «در برنامههای ششم و هفتم توسعه، وزارت بهداشت مکلف شده بود تا پرداختی از جیب مردم را به ۲۰ درصد کاهش دهد. برای دستیابی به این هدف، به ازای هر درصد کاهش پرداختی از جیب مردم، بین ۶ تا ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار باید تأمین شود. بنابراین برای رسیدن به این هدف، حداقل ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.»
وی به تأکید رئیسجمهور در خصوص پرداخت کامل حق و حقوق قانونی حوزه سلامت در بودجه اشاره کرد و گفت: «طبق قانون، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده باید به حوزه سلامت اختصاص یابد. همچنین ۱۰ درصد از منابع هدفمندی یارانهها باید به سلامت اختصاص یابد که اینها بخشی از حقوق حوزه سلامت است که باید به صورت کامل تخصیص یابد.»
مهندس موهبتی در پایان ضمن تقدیر از دولت برای تنظیم و تهیه لایحه بودجه و از نمایندگان مجلس برای بررسی دقیق آن، ابراز امیدواری کرد که احکام و ردیفهای بودجه حوزه سلامت به گونهای تصویب شود که هیچگونه اختلالی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم ایجاد نکند.
نظر شما