با گذشت چند روز از آذرماه، بازنشستگان تأمین اجتماعی در انتظار اجرایی شدن بیمه تکمیلی جدید خود هستند. قرارداد بیمه تکمیلی با مؤسسه آتیه‌سازان حافظ تنها در حد تفاهم‌نامه منعقد شده است، در حالی که بسیاری از بازنشستگان با هزینه‌های سنگین درمانی مواجه‌اند و عدم پیش‌بینی دقیق بودجه سنواتی نیز بر مشکلات آنها افزوده است. آیا توافق جدید به حل مشکلات منجر می‌شود یا سرگردانی ادامه خواهد یافت؟

بلاتکلیفی بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ بیمه تکمیلی در حد تفاهم‌نامه

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه اعتماد، اول آذرماه امسال بود که کانون عالی کارگران بازنشسته کشور طی اطلاعیه‌ای به بازنشستگان شوک وارد و اعلام کرد که آنها فعلا بیمه تکمیلی ندارند.

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی هرساله آخر آبان‌ به پایان می‌رسد و اول آذر، قرارداد جدید منعقد می‌شود اما امسال با گذشت سه روز از آذرماه هنوز قرارداد جدید منعقد نشده بود و بازنشستگان بلاتکلیف مانده‌ بودند.حالا درست است که این قرارداد ظهر روزسوم آذرماه منعقد شداما نکته جالب اینجاست زمانی خبراتمام بیمه‌تکمیلی بازنشستگان اعلام شد که خیلی از آنها در مراکز درمانی و بسیاری دیگر در پله‌های سازمان‌های بیمه‌گر برای دریافت حق و حقوق‌شان بودند! البته کش‌وقوس‌های فراوانی هم بین شرکت‌های بیمه‌ای و کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی ایجاد شده بود.

از یک طرف کانون بازنشستگان می‌گفت که تعرفه اعلام‌شده از سوی شرکت بیمه‌تکمیلی نسبت به تعرفه و نرخ‌های وزارت بهداشت ۳۰ تا ۴۰‌درصد بیشتر است وازطرف دیگر محسن پورکیانی، دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران دراین باره گفته بودکه هیچ درخواستی برای بیمه‌تکمیلی درمان بازنشستگان به شرکت‌های بیمه بازرگانی نرسیده است.

گویا فعلا تفاهم‌نامه‌ای برای بیمه بازنشستگان منعقد شده، چراکه محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور پس از جلسه‌ای که با مسئولان تأمین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان برای چاره‌اندیشی این مسأله داشتند، به جام‌جم گفت: «قرارداد جدید بیمه‌تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی با مؤسسه بیمه آتیه‌سازان حافظ برای سال ۱۴۰۴ ــ ۱۴۰۳ طی تفاهم‌نامه‌ای بسته شده است.

بیمه‌تکمیلی فعلا در حد تفاهم‌نامه منعقد گردیده و از اول آذرماه تعهدات سر جای خود است اما جزئیات آن را متعاقبا اعلام خواهیم کرد.» با وجود این‌که به نظر می‌رسد مشکل حل شده اما ماجرا ریشه‌ای‌تر از این حرف‌هاست، چراکه چند وقت پیش اسدی گفته بود: «از آنجا که حجم قرارداد سنگین بود، یعنی ماهانه بیش از ۱.۵همت، این تاخیرها موجب شد شرکت بیمه‌گر، هم در بخش‌های طرف قرارداد و هم خرید خدمت دچار مشکل شود و حتی برخی مراکز درمانی با این بیمه لغو قرارداد کردند. این مسأله موجب شد بسیاری از مردم از جیب بپردازند و بعد برای دریافت خسارت مراجعه کنند.» به‌هرحال باید دید آیا این توافق جدید اجرایی می‌شود یا سرگردانی بازنشستگان همچنان ادامه می‌یابد.



قانون الزامی که ملزم نیست!

۲‌درصد از حقوق بازنشستگان بابت درمان کسر می‌شود و این درحالی‌است که تا پیش از قطع‌شدن بیمه تکمیلی آنها، برای هر نفر ۳۰۵هزار تومان تعیین شده بود که ۱۵۲‌هزار و ۵۰۰ تومان را بیمه‌شده بازنشسته و بقیه را سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کرد اما امسال این عدد رشدی ۷۰درصدی داشته و تأمین اجتماعی گفته که فقط می‌تواند همان مبلغ سال گذشته را پرداخت کند! درحالی‌که طبق قانون، تمامی هزینه‌های درمان بازنشستگان باید از طریق صندوق بیمه‌گر (سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق کشوری) انجام شود.



تعهد نصف‌ونیمه شرکت‌های بیمه‌گر

بیمه آتیه‌سازان یکی از شرکت‌هایی است که بازنشستگان را تحت پوشش بیمه تکمیلی خود قرار داده و حالا بماند که تأخیر در پرداخت وجوه درمانی بازنشستگان با آن مستمری‌های ناچیز که کفاف هزینه‌های‌شان را هم نمی‌دهد، داد آنها را درآورده است، البته دکتر علیرضا امیرپور می گوید: «اگر یک شرکت بیمه‌گر بخواهد فقط بیمه‌تکمیلی دریافت کند، ضریب خسارت بیشتری ازآن حق بیمه‌ای که دریافت می‌کند را باید پرداخت کند.

به همین علت تمامی شرکت‌های بیمه‌ای بازرگانی از گرفتن فقط بیمه‌تکمیلی پرهیز می‌کنند، چراکه این پروسه زیان بوده و در صورت‌های مالی این شرکت‌های بیمه‌ای به‌صورت منفی تأثیر می‌گذارد و تراز آنها را منفی می‌کند.» همه ما می‌دانیم که بازنشستگان شریف کشور همه عمر، جوانی و انرژی خود را صرف خدمت به این نظام و مملکت کرده‌اند، حالا باید ببینیم که منعقدشدن قرارداد جدید و ازسرگیری بیمه تکمیلی بازنشستگان، با مشکلات قبلی همراه است یا به جلب رضایت بازنشستگان منجر می‌شود.

پیش‌بینی نادرست در بودجه سنواتی سال قبل

دکتر علیرضا امیرپور، کارشناس تأمین اجتماعی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نرخ درمان بیمه‌های تکمیلی که یک نرخ رقابتی است و معمولا افزایش زیادی هم به همراه دارد، می‌گوید: «در بودجه سنواتی سال قبل باید بیمه درمان تکمیلی بازنشستگان، با یک پیش‌بینی خوبی در نظر گرفته می‌شد تا بتواند یک نرخ رقابتی از یکی از شرکت‌های بیمه‌ای دریافت کند. متأسفانه مسئولان پیشین سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار نتوانستند اقدامات خوبی را در این زمینه انجام دهند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha