به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری،آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای خزر سالها بهدلیل بالا آمدن آب در دهه 70خالی از سکنه شد. وزارت مسکن در همان زمان به ساکنان آشوراده (به جز 40خانوار) در بندر ترکمن زمین معوض داد، برخی اما نپذیرفتند و تصمیم گرفتند ببینند خزر کی پا پس میکشد. با پسروی دریای خزر تلاشها برای بازگشت به جزیره به بهانههای توسعه گردشگری شروع شد.
در تمام این سالها از دادستان استان تا شورایعالی معماری و شهرسازی مخالفت قانونی خود را با اجرای طرحهای گردشگری در آشوراده که منجر به ساختوساز در آن شود، اعلام کردند. سال گذشته اما ورق برگشت و توسعه گردشگری با محوریت طرحهای مسئولان استان گلستان شروع و تصمیم گرفته شد اقامت شبانه فقط در بافت روستایی موجود در جزیره آشوراده صورت پذیرد و در ۲۲هکتار داخل جزیره آشوراده صرفا سازههای سبک با کاربری تفریحی، پذیرایی وغرفه صنایعدستی برپا شود و 138هکتار هم در بندرترکمن که نزدیکترین نقطه به جزیره است، بهعنوان سایت پشتیبان درنظر گرفته شود. حالا با روی کار آمدن دولت چهاردهم و شروع فصل مهاجرت پرندگان به آشوراده، همهچیز به نفع حیاتوحش متوقف شده است.
ورود مصالح به آشوراده ممنوع شد
حمید ظهرابی، معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست: تا اطلاع ثانوی در محدودههای موسوم به ۲۲هکتاری و ۴۸هکتاری جزیره آشوراده هرگونه فعالیت عمرانی و اجرایی اعم از ورود مصالح و منابع قرضه و ساختوساز مربوط به هر یک از دستگاههای ذینفع ممنوع و تخلفات احتمالی دستگاهها قابل پیگیری قانونی و حقوقی است. همچنین اداره کل محیطزیست استان گلستان باید گزارشی از آخرین وضعیت طرح طبیعتگردی آشوراده و بهویژه قرارداد با سرمایهگذار را به این معاونت ارسال کند.
ویژگیهای محیطزیستی
ذخیرهگاه زیستکره میانکاله، شامل 2 محیط آبی با وسعت ۴۵هزار هکتار شامل خلیج گرگان و تالاب میانکاله و خشکی با وسعت 23.8هزار هکتار شامل شبهجزیره میانکاله، ساحل و جزایر کوچک است. این ذخیرهگاه، زیستگاه زمستانگذرانی و جوجهآوری انواع گوناگونی از پرندگان آبزی و کنارآبزی است.
نظر شما