تمایل به‌ نگهداری از گونه‌های جانوری بزرگ‌جثه و عجیب در بین ایرانی‌ها بیشتر شده است. شاهد آن آمار کشفیات گونه‌های مختلف مثل شیر، ببر، پلنگ و انواع پرندگان زینتی در معرض انقراض در فضای مجازی، باغ‌ها و خانه‌های ایرانی‌هاست.

افزایش تقاضا برای حیوانات عجیب: عامل کلیدی در گسترش قاچاق حیات‌وحش

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، همین چند روز قبل 3توله شیر سفید و 4قرقاول مونال در یک ایستگاه بازرسی در شهرستان نایین کشف شد که قاچاقچیان قصد داشتند این گونه‌ها را با خودروی سواری به تهران منتقل کنند. افزایش تقاضای حیوانات عجیب در سال‌های اخیر، قاچاق حیات‌وحش را افزایش داده است. مبدأ قاچاق بیشتر گونه‌های جانوری، هندوستان، ‌آفریقا و جنوب شرق آسیاست که از طریق کشتی‌های کوچک و دیگر مسیرها وارد پاکستان و سپس ایران می‌شوند و عمدتا در فضای مجازی و حتی در بازارهای محلی تهران و دیگر شهرهای بزرگ به فروش می‌رسند.



قاچاق حیات وحش، سومین جایگاه گردش مالی را دارد

علیرضا ساجدین، معاون رصد و پایش زیست‌محیطی یگان حفاظت محیط‌زیست: قاچاق حیات وحش بعد از موادمخدر و اسلحه، سومین گردش مالی را دارد. به همین‌خاطر در کشور ما هم انواع گونه‌ها از مسیرهای مختلف وارد می‌شوند و در بازارهای محلی و فضای مجازی به فروش می‌رسند. گونه‌ها معمولا از زیستگاه‌های طبیعی که در مورد پرندگان زینتی عمدتا هندوستان و حیوانات بزرگ‌ جثه آفریقاست، به نزدیک‌ترین محل توزیع به ایران که پاکستان است، می‌رسند و از آنجا وارد بازارهای داخلی می‌شوند.

بخشی از گونه‌های حیات‌وحش در داخل کشور به افراد متمول فروخته ‌و بخشی هم که به فروش نمی‌رسند از ایران از طریق مرزهای ترکیه و عراق به سایر کشورها قاچاق می‌شوند. طبق آمار یگان حفاظت محیط‌زیست، بیشترین خرید و فروش حیات وحش در ایران از طریق فضای مجازی است که به‌طور مرتب این فضا را رصد و پایش می‌کنیم و با عملیات‌های پلیسی، متخلفان را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می‌کنیم. ‌



افزایش تقاضا برای حیوانات عجیب: عامل کلیدی در گسترش قاچاق حیات‌وحش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha