به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز،در این مطالعه که با مشارکت ۵۲ بیمار انجام شد، یافتهها نشان داد که دوزهای پایین این مکمل بهطور کامل از علائم مه مغزی جلوگیری نکرد، اما محققان معتقدند که افزایش دوز ممکن است نتایج بهتری داشته باشد.
دکتر توماس گوتوزو، سرپرست این تحقیق از دانشگاه بوفالو، بیان کرد: "کارآزمایی ما روی تعداد کمی از بیماران انجام شد و نتایج اولیه به دست آمده بیشتر بهعنوان یافتههای مقدماتی باید در نظر گرفته شوند. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد سطوح بالاتر لیتیوم میتواند به بهبود خستگی و مشکلات شناختی ناشی از کووید طولانی کمک کند."
در این مطالعه، به ۱۰ بیمار دوزهای روزانه ۵ تا ۱۵ میلیگرم لیتیوم آسپارتات توصیه شد. از این میان، ۹ نفر از شرکتکنندگان گزارش کردند که خستگی و مه مغزی آنها بهبود یافته است. این مشاهدات باعث شد که دکتر گوتوزو و تیمش به انجام یک آزمایش بالینی بزرگتر فکر کنند.
بههمین دلیل، در یک آزمایش جدید، ۵۲ فرد که حداقل چهار هفته پس از ابتلای به کووید-۱۹ همچنان دچار خستگی و اختلال شناختی بودند، به دو گروه تقسیم شدند. به گروه اول ۱۰ تا ۱۵ میلیگرم لیتیوم آسپارتات و به گروه دوم یک قرص دارونما به مدت پنج هفته داده شد.
با این وجود، دکتر گوتوزو تأکید کرد که: "مصرف دوزهای پایین از لیتیوم آسپارتات تأثیر اندکی در کاهش علائم خستگی و مه مغزی داشت. ما ممکن است نیاز به انجام آزمایشهای کنترل شده بزرگتر با استفاده از دوزهای بالاتر از این مکمل داشته باشیم تا نتایج قطعیتری بهدست آید."
یافتههای این تحقیق میتواند افقهای جدیدی برای درمان علائم پایدار کووید طولانی باز کند. کووید طولانیمدت به دلیل تأثیرات بلندمدتی که بر سلامتی افراد، بهویژه در عملکرد شناختی و انرژی روزانه دارد، همچنان موضوعی چالشبرانگیز برای جامعه پزشکی به شمار میآید.
با ادامه تحقیقات و بررسیهای دقیقتر، ممکن است لیتیوم آسپارتات بهعنوان یک گزینه درمانی امیدوارکننده برای بیماران مبتلا به علائم طولانیمدت کووید معرفی شود.
نظر شما