به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که آب نمک میتواند طول مدت سرماخوردگی کودک را تا دو روز کاهش دهند. آنگونه که محققان این تحقیق از دانشگاه ادینبورگ آمریکا اعلام کردهاند کودکانی که قطره آب نمک بینی دریافت میکردند علاوه بر اینکه زودتر بهبود مییافتنددر طول بیماری خود به داروهای کمتری نیاز داشتند.
اگر شما یکی از میلیونها نفری هستید که با مشکلات سینوسی دست و پنجه نرم میکنند، میدانید که درد صورت و گرفتگی مجرای بینی چقدر میتواند ناراحتکننده باشد. در جستجوی تسکین، بسیاری به شستشوی بینی با نمک روی آوردهاند، درمانی که از محلول آب شور برای تمیز کردن مجاری بینی استفاده میکند. اگر سرماخوردگی شدید دارید یا بینی شما مسدود و ناراحت است، شستن مجاری بینی میتواند کمک زیادی کند.این کاری نیست که هر روز یا هر چند ساعت یکبار بتوانید آن را ادامه دهید زیرا در نهایت باعث تحریک بینی میشود، اما مواقعی وجود دارد که انجام این کار تسکین دهنده است.
مزایای اصلی تمیز کردن مجرای بینی با آب نمک
- از بین بردن مخاط: کثیفی و سایر آلودگیهای بینی: شستشوی مجاری بینی میتواند به پاکسازی مخاط اضافی، گرده، گرد و غبار و سایر محرکهایی که ممکن است باعث احتقان یا ناراحتی شوند کمک کند.
- از بین بردن احتقان بینی: با از بین بردن مخاط انباشته شده، شستشوی بینی میتواند به کاهش علائم احتقان و گرفتگی بینی کمک کند. احتقان بینی زمانی ایجاد میشود که بینی پر و ملتهب شده و شخص دچار خس خس بینی شود. احتقان بینی در نوزادان بیش از سایر کودکان و افراد بالغ خطرناک است. علائم مرتبط با بینی میتواند با تغذیه نوزاد تداخل داشتهباشد و حتی ممکن است منجر به اختلالات تنفسی مرگآور شود. همچنین ممکن است از سخن گفتن طبیعی و تکامل شنوایی جلوگیری کند.
- بهبود تخلیه سینوس: جریان ملایم آب یا نمک کم میتواند به تخلیه بهتر سینوسها کمک کند، علاوه بر آن فشار و درد بر سینوسها را کاهش میدهد.
- کاهش خطر عفونت سینوسی: پاکسازی منظم مجاری بینی ممکن است با از بین بردن باکتریها و جلوگیری از نفوذ آنها از عفونت جلوگیری کند.
معایب شست شوی بینی
- ناراحتی احتمالی: برخی افراد احساس جریان آب از طریق بینی را ناراحت کننده یا حتی دردناک می دانند، به خصوص اگر آب بیش از حد قوی باشد.
- احتمال عفونت: اگر تجهیزات مورد استفاده برای شستشوی بینی به درستی تمیز نشود، میتواند باکتری را وارد مجرای بینی کرده و منجر به عفونت شود.
- بدتر شدن موقت علائم: در برخی موارد، شستشوی بینی میتواند به طور خلاصه علائمی مانند خشکی یا سوزش بینی را قبل از ایجاد تسکین بدتر کند.
- عادت: استفاده مکرر یا بیش از حد از شستشوی بینی میتواند به طور بالقوه منجر به عادت شود و باعث میشود مجاری بینی برای عملکرد صحیح به عمل شست و شو وابسته باشد.
به طور کلی، شستشوی بینی میتواند راهی مفید برای تمیز کردن مجاری بینی باشد، اما استفاده از تکنیکها و تجهیزات مناسب برای به حداقل رساندن هرگونه خطر یا ناراحتی مهم است.
نظر شما