به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند به ازای مصرف هر ۲۳۰ میلی لیتر نوشیدنی شیرین در روز در دوران کودکی پسرها، با افزایش ۳۴ درصدی مقاومت به انسولین در دوران نوجوانی همراه است.
نتایج نشان میدهد نوشیدنیهای قندی و آب میوهها نیز با افزایش سطح قند خون مرتبط بودند.
«سورن هارنوس لبلانک»، محقق ارشد از دانشکده هاروارد، میگوید: «در حالی که این یافتهها مقدماتی هستند، اما شواهد موجود ارتباط بالقوه بین نوشیدنیهای حاوی قند افزودنی و خطر طولانی مدت دیابت نوع ۲ در کودکان را نشان میدهد.»
برای این مطالعه، محققان سلامت حدود ۵۰۰ کودک را که در یک مطالعه طولانی مدت در حال انجام روی زنان و فرزندانشان شرکت داشتند، ردیابی کردند.
به گفته محققان، مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی قند افزودنی، خطر ابتلاء به چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، فشار خون بالا و پوسیدگی دندان را در افراد افزایش میدهد.
برای مطالعه جدید، محققان تخمین زدند که کودکان به طور متوسط چقدر نوشیدنیهای شیرین و آب میوه مصرف میکنند و این برآوردها را با آزمایشهای خونی که در نوجوانی برای نشانگرهای دیابت نوع ۲ انجام میشود، مقایسه کردند.
آنها دریافتند پسرانی که نوشیدنیهای شیرین بیشتری مصرف میکنند نسبت به انسولین مقاومتر هستند، به این معنی که سلولهای ماهیچه، چربی و کبد نمیتوانند به راحتی قند را از خون جذب کنند. به نظر میرسد مقادیر زیاد نوشیدنیهای شیرین و آب میوه باعث افزایش سطح قند خون میشود.
به گفته محققان، دختران مانند پسرها در معرض خطر نیستند، زیرا آب میوه تنها باعث افزایش اندکی در سطح قند خون آنها میشود.
هارنوس لبلانک گفت: «محققان از کشف این تفاوت بین پسران و دختران شگفت زده شدند.»
نتایج همچنین نشان داد که خوردن میوههای تازه هیچ تأثیر آشکاری بر خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در پسران یا دختران ندارد.
نظر شما