به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،پرویز صوفیوند با بیان اینکه هرگونه اشکال در خونرسانی قسمت های مختلف مغز ممکن است باعث اشکال در عملکرد سلول های مغزی شود، افزود: سکته مغزی سومین علت مرگ و میر در دنیا، دومین علت مرگ و میر در ایران و اولین علت ناتوانی طولانی مدت است بطوریکه در دنیا هر ۲ ثانیه یک نفر دچار سکته مغزی میشود، هر۶ ثانیه یک نفر در دنیا و سالیانه ۶ تا هفت میلیون نفر بر اثر این عارضه در جهان فوت میکند.
وی اضافه کرد: به طور میانگین ۱۵۰هزار نفر در سال در ایران دچار سکته مغزی میشوند که ۱۵ درصد منجر به مرگ میشود و در عین حال از هر ۶ نفر یک نفر در طول عمر خود مبتلا به این بیماری خواهد شد. سن ابتلای آن در کشور ما یک دهه پایین تر از میانگین جهانی گزارش شده و واضح است که برنامه ریزی ها و زیرساخت های مناسب برای مدیریت این بیماری مهم و ضروری است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: علائم سکته مغزی که بطور ناگهانی ایجاد میشود شامل ضعف یا هر گونه فلجی اندام، ضعف در تکلم بیمار به صورت سنگینی زبان، ضعف در عضلات صورت به صورت افتادگی گوشه لب، سرگیجه خیلی شدید و تاری دید است.
صوفیوند با اشاره به اینکه اهمیت سکته مغزی به این علت است که ما زمان طلایی ۴.۵ ساعت از شروع علائم برای درمان بیمار را از دست ندهیم تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه علائم سکته مغزی بیمار بایستی با اورژانس ۱۱۵ تماس حاصل نماید.
وی کنترل قند خون، چربی خون و فشار خون و همچنین عدم استعمال دخانیات، عدم استعمال الکل و مصرف لبنیات کم چرب، مصرف انواع مختلف میوه و سبزی و مصرف متعادل برنج و سیب زمینی و مواد نشاسته ای را در پیشگیری از بروز سکته مغزی بسیار ضروری دانست.
این مسئول در خصوص مراکز ارائه دهنده مدیریت درمان سکته حاد مغزی گفت : ۲۵ بیمارستان استان بر حسب بخش، تجهیزات و نیروی انسانی تخصصی به چهار دسته تقسیم می شوند که به ترتیب شامل مراکز بدون قابلیت ارائه خدمات سکته مغزی (هفت بیمارستان)، دارای قابلیت ارائه خدمات سکته مغزی اولیه (دارای CT ) ( ۱۳بیمارستان تله استروک)، دارای قابلیت ارائه خدمات سکته مغزی تمام وقت (۷۲۴ )(۴ بیمارستان) و دارای قابلیت ارائه خدمات سکته مغزی پیشرفته(۱ بیمارستان) می باشند.
گفتنی است برای اولین بار در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۴۹ بیمار توسط روش تله استروک درمان موفقیت آمیز دریافت نموده اند که در روش تله استروک بیمار با هدایت متخصص مغز و اعصاب مرکز مقصد و با کمک پزشک عمومی/متخصص طب اورژانس مرکز مبدأ تزریق داروی حل کننده لخته را دریافت می نماید.
نظر شما