به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا از سازمان انتقال خون، عباداله سالک مقدم با تقدیر از تمامی اهدا کنندگان خون بخصوص اهدا کنندگان سلول های بنیادی که فرایند طولانی و پیچیده ای را برای اهدا پشت سر می گذارند، افزود: نمونه هایی از اهداکنندگان داوطلب جمع آوری شده در بانک اطلاعات سلول های بنیادی غیرخویشاوند مرکز سپاس نگهداری می شود تا هر زمان که بیمارستان ها اعلام نیاز کنند از میان این بانک اطلاعاتی اهداکنندگان جستجو و انطباق پذیری صورت گیرد.
وی ادامه داد: به حضور چنین افراد ایثارگر و بزرگواری در کنار خود افتخار می کنیم. این عزیزان برای نجات همنوعان خود و سلامت جامعه از هیچ کوششی دریغ نمی کنند و علاوه بر نجات جان بیمار مشکلات و نگرانی های افراد خانواده این عزیزان را نیز رفع می کنند که کار بسیار مهم و بزرگی است.
وی فرایند اهدای سلول های بنیادی را کاری بسیار تخصصی تر از اهدای خون دانست و افزود: مرکز سپاس از سال ۱۳۸۹ با هدف جذب اهدا کنندگان سلول های بنیادی از میان اهداکنندگان خون آغاز به کار کرده است.
سی و هشتمین مورد پیوند از میان داوطلبان مرکز سپاس
سالک مقدم پیوند اهدایی سلول بنیادی توسط اهدا کننده ای به نام اشکان کاظمی را، سی و هشتمین مورد پیوند از میان داوطلبان مرکز سپاس اعلام کرد و گفت : خوشحالیم که با این افراد با سخاوت و ایثار خود به کودک بیمار زندگی و به خانواده بیمار شادی و آرامش هدیه می کنند و این یک حرکت بسیار ارزشمند است و خداوند در قرآن کریم نجات جان یک فرد را با نجات همه جامعه برابر می داند زیرا این فرهنگ نجات بخش وقتی نهادینه شود، ثمرات بزرگی در پی دارد.
پذیره نویسی ۳ هزار و ۸۵۸ داوطلب در مرکز سپاس
رئیس مرکز پذیرش اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز و خون بند ناف سازمان انتقال خون نیز گفت : در سال جاری موفق به پذیره نویسی ۳ هزار و ۸۵۸ داوطلب در مرکز سپاس شده ایم و اشکان کاظمی اولین مورد انطباق یافته در امسال بود.
رضا گلستانی افزود: در سال جاری موفق به پذیره نویسی ۳ هزار و ۸۵۸ داوطلب در مرکز سپاس شده ایم و اشکان کاظمی اولین مورد انطباق یافته در سال جاری بود.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت بیمار ۱۰ ساله نیازمند پیوند، که در مرکز طبی کودکان تحت معالجه قرار گرفته بود، تصریح کرد: طی ۶ ماهی که پیگیر پرونده این بیمار بودیم اهدا کننده، اشکان کاظمی به خوبی با ما همکاری کرد تا فرایند اهدای سلول های بنیادی و پیوند به کودک بیمار با موفقیت صورت گیرد.
وی افزود: این اهدا کننده ۱۳ بار سابقه اهدای خون دارد و گروه خونی او B+ است و آزمایش سازگاری بافتی وی و کودک بیمار دربالا ترین سطح بود که می تواند در موفقیت پیوند موثر واقع شود.
برای نجات جان این کودک تردیدی به خود راه ندادم
این اهدا کننده سلول های بنیادی خون ساز غیرخویشاوند که برای نجات جان کودک بیمار آستین بالا زده است خود پدر یک فرزند است و چشم انتظار است تا برای دومین بار طعم شیرین پدر شدن را بچشد. او که از اهدا کنندگان مستمر است از طریق بروشورهای سلول های بنیادی در مرکز اهدای خون با این فرایند آشنا شده است و در این مورد می گوید: وقتی با من تماس گرفتند و گفتند که یک کودک به سلول های بنیادی من نیاز دارد درمورد این فرایند اطلاعات کافی به من داده شد و من برای نجات جان این کودک تردیدی به خود راه ندادم. این کودک نیز مثل فرزند خودم است و وظیفه داشتم برای زنده ماندنش تلاش کنم.
وی از همراهی و همکاری و پاسخگویی همکاران مرکز سپاس و بیمارستان تشکر می کند و در مورد واکنش همسرش می گوید: اول کمی ترس داشت ولی او که خود پرستار است بعد از کسب اطلاعات در مورد این فرایند و مشورت با پزشک از این کار من حمایت کرد و الان خودش هم مایل است اهدا کننده خون بند ناف باشد.
وقتی در مورد حس و حال این کار از این اهدا کننده پرسیده شد، موجی از احساس درگلویش بغض می شود و می گوید نمی توانم بگویم گریه ام می گیرد. از او می خواهم این حال و هوا را به حس دیگری که تجربه کرده است تشبیه کند و او با همان بغض و اشک هایی که می رود سرریز شود می گوید: حال و هوای سفر کربلا را داشت.
نظر شما