خشک‌ کردن لباس‌ها زیر نور خورشید و با کمک جریان طبیعی هوا عمل ساده‌ای است که هم به صرفه‌جویی در مصرف برق منجر می‌شود و هم برای بهداشت فردی مفید است.

کمک به بهداشت فردی با خشک کردن لباس روی بند رخت

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا از روزنامه ایندیپندنت، اینکه که به‌جای روشن کردن خشک‌کن برقی، لباس‌های مرطوب را به‌ سادگی روی بند رخت یا رخت‌آویز پهن کنیم و منتظر بمانیم تا با کمک نور خورشید و جریان هوا خشک شوند، تاثیر نجات‌بخشی بر کره زمین دارد و برای بهداشت پوست و موی ما هم مفید است و علاوه بر این بر عمر لباس‌ها نیز می‌افزاید.

آویزان کردن لباس‌های شسته‌شده در فضای باز به دلیل سهولت و آثار خارق‌العاده‌ آن در از بین بردن آلودگی‌ها از جمله میکروب‌ها و قارچ‌ها و ...، یکی از انتخاب‌های مهم زندگی‌ است که همه ما می‌توانیم انجامش دهیم.

چرا مردم لباس‌های خود را روی بند رخت خشک می‌کنند؟

در حالی‌ که حفاظت از محیط‌ زیست ممکن است بر تصمیم برخی افراد در نحوه خشک‌ کردن لباس روی بند تاثیر بگذارد، اما فواید این روش، بسیار گسترده‌تر از آن است که تنها عملی در راستای حفظ محیط زیست تلقی شود.

- لکه‌بری و کشتن میکروب‌ها و باکتری‌ها زیر نور خورشید

نور طبیعی خورشید در روشن کردن لکه روی لباس‌های سفید، ملحفه‌ها، حوله‌ها و کهنه‌هایی که به‌سرعت تغییر رنگ می‌دهند، عالی است.

خشک‌ کردن لباس‌ در آفتاب علاوه بر کم‌رنگ کردن لکه‌ها، با از بین بردن باکتری‌های باقی‌مانده آن‌ها را ضدعفونی هم می‌کند. تاثیر این روش زمانی بیشتر است که لباس‌هایتان را تا خشک شدن کامل، زیر نور مستقیم خورشید بگذارید.

- خلاص شدن از شر بوهای ناخواسته

خشک‌ کردن لباس‌ زیر نور خورشید طی چند ساعت می‌تواند بوی نامطبوع دود، غذا و کپک را کاملا از بین ببرد.

طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، لباس‌هایی که در آفتاب خشک می‌شوند، ترکیبات آلی تولید می‌کنند که ما را به یاد رایحه‌های گیاهی و معطر می‌اندازد.

جهان در مقابل آمریکای شمالی

بر خلاف ایالات‌متحده آمریکا که خشک‌کن برقی جزئی از فرهنگ تجملی رختشویی شده است و دیدن لباس‌های آویزان روی بند رخت، همسایه‌ها را متعجب می‌کند، برای بیشتر مردم جهان آویزان کردن لباس‌های خیس در هوای آزاد کاملا عادی است.

بدون شک بسیاری از مردم جهان تشخیص می‌دهند که استفاده از خشک‌کن بر اتلاف انرژی و تشدید آلودگی هوا تاثیر زیادی دارد.

هنگامی‌ که عوامل مختلف و مطالعات رقیب در نظر گرفته شود، یک تخمین معقول این است که در خانه‌ آمریکایی‌ها، خشک‌کن‌ حدود هفت تا هشت درصد از برق واحدهای مسکونی را مصرف می‌کند و عامل اتلاف انرژیست.

در عوض در ایتالیا، پهن کردن لباس‌ها روی بند یک عادت فرهنگی ریشه‌دار است. در این کشور ۶۰ میلیون نفری که هشتمین اقتصاد بزرگ جهان است، تنها سه درصد خانواده‌ها خشک‌کن دارند و تقریبا تمام ایتالیایی‌ها صرف‌نظر از عواملی چون سن، میزان درآمد، آب‌وهوا و فصل، لباس‌ها و ملحفه‌های خود را روی بند رخت و در هوای آزاد خشک می‌کنند و بند رخت‌های کشیده‌شده بین ساختمان‌ها در ایتالیا، خود به یک جاذبه فرهنگی تبدیل شده‌اند.

البته ایتالیایی‌ها استثنا نیستند. به جز کانادا، هیچ یک از ۱۰ اقتصاد برتر جهان به اندازه آمریکا از خشک‌کن لباس استفاده نمی‌کنند و حتی ثروتمندترین و مولدترین کشورها بدون وسیله‌ای که بسیاری از مردم آمریکای شمالی آن را ضروری می‌دانند، موفق شده‌اند به روال مطلوب زندگی ادامه داده و رشد کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha