به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ،درد مفاصل و کمر و گلودرد هم رخ میدهد. حدود یکسوم از افراد مبتلا، این علایم معمولی را دارند، یک سوم، علایم خفیفتری مانند سرماخوردگی دارند و یک سوم دیگر، هیچ علامتی ندارند.
از ذات الریه تا التهاب مغز
شدت بیماری میتواند بسیار متفاوت باشد. یکی از عوارض شایع آنفلوآنزا، ذاتالریه است. عفونت گوش میانی نیز میتواند در کودکان ایجاد شود. در موارد نادر، التهاب مغز یا عضله قلب نیز ممکن است رخ دهد.اگر دوره بیماری بدون عارضه باشد، علایم در عرض پنج تا هفت روز فروکش میکند. سرفه به ویژه میتواند مداوم باشد و دو تا سه هفته طول بکشد. برخی از مبتلایان نیز برای مدت طولانیتری احساس بیحالی میکنند.
استراحت کنید، سیگار نکشید
مهمترین نکته در آنفلوآنزا استراحت است. بدن برای مبارزه با ویروس به قدرت خود نیاز دارد. این یعنی در خانه و در رختخواب ماندن.این بیماری بهطور متوسط حدود یک هفته مسری است و بیمار باید در این مدت از تماس با افراد دیگر خودداری کند.
افراد بیمار باید از فعالیتهای شدید، ورزش یا سیگار کشیدن خودداری کنند. تهویه منظم اتاق بیمار و هوای تازه نیز مهم است.
مصرف دارو
در صورت ابتلا به آنفلوآنزا نیازی به مصرف دارو نیست. بااینحال، برخی داروها میتوانند به کاهش علایم کمک کنند. برای کاهش تب و درد میتوان از مسکنهای حاوی پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کرد. غرغره کردن با محلول آبنمک یا چای مریمگلی میتواند گلودرد را تسکین دهد.
شرایط خطرناک و اضطراری
افرادی که در معرض خطر هستند، یعنی افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید فوری به پزشک مراجعه کنند. همچنین اگر علایم هشداردهنده زیر را دارید، باید آنها را با پزشک در میان بگذارید: تنفس دشوار و سریع یا تنگی نفس، درد در قفسه سینه یا شکم، سرگیجه مداوم، تشنج، خارج نشدن ادرار برای چند ساعت، درد شدید عضلانی، احساس ضعف یا بیقراری.
پس از فروکش کردن علایم چه کنیم؟
چه کووید- ۱۹ چه آنفلوآنزا، پس از ابتلا به عفونت ویروسی، بدن هنوز به زمان برای بهبودی کامل نیاز دارد، حتی پس از فروکشکردن علایم. همچنین نباید بلافاصله پس از بیماری، ورزش را دوباره شروع کرد: قاعده کلی این است که پس از فروکش کامل علایم، هفت تا 10 روز استراحت کنید.
پیشگیری
آنفلوآنزا از طریق قطراتی منتقل میشود که میتواند هنگام سرفه یا عطسه فرد بیمار منتشر شود.
شستن دست، زدن ماسک
این ویروس میتواند به دستگیرههای در، نردههای اتوبوس و ... بچسبد و از طریق دست منتقل شود. بنابراین شستن کامل دستها برای محافظت از خود مهم است. شما باید دستهای خود را قبل از دستزدن به چشم، دهان یا بینی خود بشویید. استفاده از ماسک هم از سرایت محافظت میکند.
تقویت سیستم ایمنی
وعدههای غذایی را حذف نکنید، بنابراین بدن شما بهخوبی انرژی میگیرد. برای تامین ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای تقویتکننده سیستم ایمنی، روزانه پنج تا ۹ وعده سبزیجات و میوه بخورید.در طول روز مایعات کافی بنوشید. آب ساده بهترین است.
خواب کافی و مدیریت استرس میتواند بهاندازه تغذیه سالم برای پیشگیری از آنفلوآنزا مهم باشد.
واکسیناسیون
بهترین محافظت در برابر آنفلوآنزای شدید، واکسیناسیون آنفلوآنزاست. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا توصیه میکند همه افراد بالای شش ماه بهتر است واکسن دریافت کنند. همچنین واکسیناسیون برای زنان باردار و افراد دارای نقص ایمنی، بیماران قلبی و تنفسی توصیه میشود.
نظر شما