دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۸
کد خبر: 339787

شوره سر یکی از مشکلات رایج پوست و مو است که انواع مختلفی دارد و با علائم خشکی و خارش پوست سر ایجاد می‌شود.

علت اصلی ایجاد شوره روی پوست سر چیست؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا؛ شوره یک نوع اختلال پوست سر است و حاصل از سلول‌های مرده روی پوست است که می‌تواند به موی فرد هم بچسبد. سلول‌های مرده در مو و پوست سر سالم، قابل رویت نیستند. علائمی از وجود شوره روی پوست سر وجود دارد، مثل خشکی پوست و خارش. این شوره‌ها می‌توانند به صورت دانه‌های ریز روی لباس افراد یافت شوند و باعث شرمندگی و خجالت آن‌ها گردند. تقریبا ۴۰ درصد از افراد بالای ۳۰ سال به شوره مبتلا هستند.

علت ایجاد شوره روی پوست سر چیست؟

خشکی پوست

خشکی پوست یکی از رایج‌ترین علت ایجاد شوره هاست. این دانه‌های ریز روی پوست سر خشک بیشتر دیده می‌شوند.

پوست سر چرب

پوست سر چرب نیز یکی از عوامل ایجاد شوره است و یک نوع شوره قارچی ایجاد می‌کند که از چربی پوست سر تغذیه می‌کند و در نتیجه افزایش چربی پوست سر باعث افزایش این شوره‌ها خواهد شد.

پوست سر حساس

پوست سر حساس عاملی برای ایجاد شوره است و انواعی از شوره‌های شدیدتر را ایجاد می‌کند و ممکن است علاوه بر پوست سر، روی نواحی دیگری مثل ابرو، موی زیر بغل، موهای داخل گوش و بینی هم دیده شود.

نشستن موها به طور منظم

اگر به طور منظم موهای خود را شستشو ندهید، چربی و سلول‌های مرده پوست افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه شوره هم روی آن ظاهر می‌شود.

بعضی از بیماری‌های خاص نیز عاملی برای ایجاد شوره هستند.

مثل اگزما، پارکینسون، حمله قلبی، سکته، اختلالات خود ایمنی، ناتعادلی هورمون ها، ضعف سیستم ایمنی.

استفاده از محصولات حالت دهنده مو

استفاده زیاد از محصولاتی مثل رنگ مو، ژل مو و موس مو حاوی موادی هستند که باعث ایجاد خارش، قرمزی، حساسیت و شوره می‌شوند.

تغذیه نامناسب

اگر به اندازه کافی ویتامین‌هایی مثل ویتامین ب، زینک و بعضی از انواع چربی‌ها را دریافت نکنید، به شوره مبتلا می‌شوید.

آب و هوا

شوره می‌تواند در هوای سرد و خشک مثل زمستان افزایش پیدا کند.

مردان

مطالعات نشان می‌دهد که هورمون‌های مردانه عاملی برای ایجاد شوره هستند.

سن

شوره در سنین جوانی بیشتر ایجاد می‌شود.

شانه نزدن مو

شانه نزدن مو به طور منظم می‌تواند عاملی برای شوره باشد.

عرق

تعریق زیاد روی پوست سر عاملی برای ایجاد شوره هاست.

استرس ذهنی و عاطفی

استرس ذهنی و عاطفی عاملی برای ایجاد شوره است. استرس یک نوع واکنش بدن به چالش‌های زندگی است و می‌تواند تغییراتی را در هورمون‌ها ایجاد کند که باعث افزایش تولید چربی در پوست سر می‌شود و شوره را افزایش می‌دهد.

انواع شوره‌ سر

۱. شوره پوست خشک

این شوره یکی از رایج‌ترین انواع شوره هاست که به دلیل خشکی پوست سر اتفاق می‌افتد و در فصل زمستان افزایش پیدا می‌کند. این شوره‌ها بسیار ریز، گرد و سفید هستند.

زمانی که پوست سر خود را می‌خارانید، روی شانه‌ها و کمر شما می‌ریزند و باعث خجالت می‌شوند. روی لباس‌های رنگی تیره هم قابل مشاهده هستند و البته این شوره‌ها موقتی می‌باشند و به راحتی بهبود پیدا می‌کنند.

۲. شوره سبوم

شوره سبوم یکی از انواع شوره‌ها است. سبوم از طریق غده‌های چربی در بدن تولید می‌شود و از موی سر و پوست محافظت می‌کند که دچار خشکی نشوند و به انعطاف پذیری پوست و براقیت آن نیز کمک می‌کند.

شوره سبوم زمانی به وجود می‌آید که چربی سبوم در پوست سر افزایش پیدا کند و علت آن هم استفاده نکردن از شامپو به طور منظم، دوران بارداری یا زایمان است. این شوره‌ها به دلیل تولید سبوم اضافه، باعث چربی پوست سر می‌شوند. رنگ آن‌ها متمایل به زرد است و ممکن است قسمت‌هایی را به صورت تکه‌ای روی پوست سر درگیر کند و ممکن است در هر سنی به وجود بیاید.

۳. شوره قارچ

شوره قارچ یکی از رایج‌ترین شوره‌های سر است و به دلیل پوست سر چرب اتفاق می‌افتد. زمانی که چربی پوست افزایش پیدا کند، به شدت تکثیر می‌یابد.

قارچ‌ها رشد محدودی دارند، اما شوره قارچ در پوست سر چرب به سرعت رشد می‌کند و باعث ایجاد خارش و حساسیت پوست سر خواهد شد. این شوره‌ها دانه‌های سفید رنگ یا حتی متمایل به رنگ زرد هستند و احساس حساسیت و خارش را در فرد ایجاد می‌کنند.

۴. شوره آماس سبوریک

 این شوره‌ها بدترین نوع هستند و باعث ایجاد واکنش التهابی در پوست سر می‌شوند و حساسیت و قرمزی روی آن ایجاد می‌کنند. بخش‌های دیگر بدن نیز به در پشت سر، گردن، گوش، صورت و حتی ابروها را درگیر می‌کنند و بر اثر تغییرات آب و هوا نیز کم یا زیاد می‌شوند.

احتمالاً علت آن یک نوع پاسخ التهابی به بعضی از مخمرهای طبیعی روی پوست سر است. بعضی از بیماری‌ها مثل پارکینسون، استرس و تغییرات هورمونی خطر ایجاد این شوره‌ها را افزایش می‌دهد. قرمزی پوست سر، صورت، بینی، گردن و بعضی از نواحی دیگر از علائم این نوع شوره‌ها هستند. همچنین با خارش نیز همراه می‌باشند و هفته‌ها و ماه‌ها فرد را درگیر می‌کنند.

۵. شوره پسوریازیس

شوره پسوزیازیس یک نوع اختلال پوستی است و بدترین نوع شوره محسوب می‌شود و باعث خارش و حساسیت پوست سر می‌گردد. پوست سر در چنین حالتی ضخیم می‌شود و شوره‌های نسبتاً ضخیم و نقره‌ای رنگ دارد و عامل ایجاد خارش می‌شود و عفونت‌های جدی و ریزش موقت موهای سر را ایجاد می‌کند.

بعضی از افراد قسمت‌های کوچکی از پوست سر را مشاهده می‌کنند که با مو پوشانده شده است و دارای ذرات ریز نقره‌ای یا سفید رنگ هستند که از علائم پسوریازیس است. همچنین ممکن است که قسمت‌های قرمز رنگ روی پوست سر دیده شوند که ملتهب نیز هستند.

این نوع شوره‌ها با یک خارش خفیف همراه می‌باشند و ممکن است زندگی فرد را مختل کنند. این شوره‌ها و ورم‌ها کم کم بزرگ‌تر و ضخیم‌تر می‌شوند و گاهی اوقات عاملی برای خونریزی و عفونت هستند. پس این بیماران باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha