سلامت نیوز:داخل پوست مجراهایی وجود دارد که مو و ترشحات چربی از آنها خارج میشوند. این مجراها که فولیکول مو نامیده میشود درست شبیه جام یا گلدان است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ، هر زمان که داخل فولیکول مو التهاب ایجاد میشود، دهانه آن هم مسدود میشود. دراین صورت ترشحات چربی داخل فولیکول جمع و جوش تشکیل میشود. دراپیلاسیون چون مو با شدت و شتاب بیرون کشیده میشود، داخل جدارههای فولیکول التهاب و ورم ایجاد میشود. این ورم باعث انسداد ، بسته شدن سر فولیکول، ایجاد جوش و فولیکولیت (عفونت مو) می شود.
سن بلوغ هم افزایش چربی پوست باعث میشود دهانه فولیکول مسدود شود و جوشها افزایش یابد. التهاب فولیکول میتواند سطحی یا عمیق باشد. جوشهای بعد از اپیلاسیون معمولا فولیکولیتهای سطحی است. هر چه التهاب در مجرا شدیدتر باشد فولیکولیت هم عمیقتر خواهد بود. دستکاری کردن فولیکولیتهای سطحی میتواند باعث تبدیل شدن آن به فولیکولیت عمیق شود؛ ضمن اینکه هنگام دستکاری ممکن است میکروبهای بیماریزای بیشتری را به آن محل اضافه کنید.
فولیکولیتهایی که عامل میکروبی استافیلوکوک و استرپتوکوک دارند، مسری هستند. این نوع عفونتها بیشتر ممکن است بهدلیل اپیلاسیون غیربهداشتی ایجاد شود چون این میکروبها بسیار بیماریزا هستند.
صابون ضدعفونیکننده یا داروی ضد جوش؟!
برای پیشگیری از ایجاد جوش اپیلاسیون میتوان از محلولهای ضدعفونیکننده سطحی و صابونهای آنتی باکتریال استفاده کرد.شایان ذکر است که استفاده از بتادین خیلی تاثیرگذار نیست. همچنین میتوان پس از اپیلاسیون برای مدت کوتاه سه تا چهار روز از ترکیبات دارویی اریترومایسین 2 درصد و 4 درصد به صورت موضعی استفاده کرد تا هم التهاب کاهش یابد و هم میکروبهای موجود از بین بروند. ( البته با مشورت پزشک )افرادی که مستعد جوش پس از اپیلاسیون هستند باید قبل از انجام آن از داروهای ضدجوشی استفاده کنند که توسط پزشک تجویز میشوند.
نکات قبل از اپیلاسیون
همچنین هنگام اپیلاسیون باید از مهارت فرد انجام دهنده مطمئن شد، در غیر این صورت التهاب و احتمال ایجاد جوش هم افزایش مییابد. قبل از اپیلاسیون، پاها را خوب با صابون بشویید و از مواد ضدعفونیکننده استفاده کنید. اگر بعد ازاپیلاسیون هم این کار را دوباره انجام دهید، تا حد زیادی میتوانید از بروز این جوشها جلوگیری کنید.
نظر شما