دبیر علمی سی و ششمین کنگره سالیانه انجمن رادیولوژی ایران، از افزایش ۲۵۰ درصدی سی‌تی‌اسکن ریه در بیمارستان‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی ۹ استان پرجمعیت کشور به دلیل شیوع کرونا خبر داد.

افزایش ۲۵۰ درصدی سی‌تی‌اسکن ریه در ۹ استان کشور

سلامت نیوز:دبیر علمی سی و ششمین کنگره سالیانه انجمن رادیولوژی ایران، از افزایش ۲۵۰ درصدی سی‌تی‌اسکن ریه در بیمارستان‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی ۹ استان پرجمعیت کشور به دلیل شیوع کرونا خبر داد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، امیررضا رادمرد، با عنوان این مطلب که این آمار حاصل نتایج مطالعه ای جامع و مولتی سنتریک در کشور است، گفت: این مطالعه با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر روی آمار بیش از ۳۰ بیمارستان بزرگ ارجاعی در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، رشت، گرگان، کرمان و یزد انجام شده است.


وی با اعلام اینکه نتایج این مطالعه در مجله فرهنگستان علوم پزشکان ایران (Archives of Iranian Medicine) در دست چاپ است، افزود: در اسفند ۹۸ نسبت به اسفند ۹۷ تعداد موارد سی تی اسکن ریه حدودا ۳.۵ برابر شده و به بیش از ۱۱ هزار مورد رسیده است. این آمار به وضوح نشان دهنده بار سنگین پاندمی کرونا بر جامعه رادیولوژی کشور است.


رادمرد با اشاره به برگزاری سی و ششمین کنگره سالیانه انجمن رادیولوژی ایران در روزهای ۱۳ تا ۱۶ آبان ۹۹ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته، گفت: در این کنگره جدیدترین مباحث در حوزه های مختلف خصوصا تصویر برداری ریه، عروق، اسکلتی-عضلانی، زنان-مامایی و هوش مصنوعی، مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.


وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل شیوع کرونا کنگره به صورت مجازی در قالب ۱۲ وبینار و بیش از ۷۰ سخنرانی ضبط شده برگزار می شود، افزود: شعار کنگره امسال «رادیولوژی خط مقدم نبرد با بیماری‌های فراگیر جهانی»، است.


رادمرد با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا رادیولوژی نقش مهمی در تشخیص بیماری و تعیین پلن درمانی بیماران داشته است، یادآور شد: در ابتدای بروز اپیدمی کرونا در کشور که تست های تشخیص قطعی آزمایشگاهی (پی سی آر)  به میزان کافی در دسترس نبود و یا دارای دقت اندکی بودند، سی تی اسکن ریه نقش بسیار کلیدی در تایید تشخیص بیماری داشت و هنوز هم به رغم افزایش کیفیت تست‌های تشخیصی آزمایشگاهی، تصویربرداری نقش بسیار مهمی در تشخیص بیماری، تعیین شدت درگیری ریه و بررسی عوارض ثانویه آن دارد.


وی خاطرنشان کرد: از آنجا که یکی از بهترین روش های تعیین شدت درگیری ریه در ابتلا به ویروس کرونا، تصویربرداری ریه است، این موضوع در سی و ششمین کنگره سالیانه به عنوان یکی از موضوعات اصلی برگزیده شده و شعار کنگره نیز حول این محور انتخاب گردیده است.


در کنگره سی و ششم رادیولوژی، سخنرانان برجسته و صاحب نظر خارجی نیز از کشورهای فرانسه، انگلستان، آمریکا، کانادا واتریش با هدف انتقال دانش روز به رادیولوژیست های کشور، به صورت مجازی حضور خواهند داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha