سلامت نیوز: مدیرکلینیک حقوقی زنان و خانواده کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی گفت: جامعه با سالانه حدود یکصدهزار فرزند طلاق، بطور تخمینی مواجه خواهد شد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، مهرشاد شبابی، امروز سه شنبه در نشست هماهنگی برگزاری همایش «کودکان طلاق» که قرار است در دانشگاه شهید بهشتی و به همت کلینیک حقوقی زنان و خانواده این دانشگاه برگزار شود، افزود: آخرین آمارها مبین این امر است که از تیر ماه ۹۷ تا تیر ماه ۹۸، خوشبختانه حدود ۵۵۰ هزار و ۵۶۵ مورد ازدواج به ثبت رسیده که میانگین سن در آقایان ۲۷.۵ سال ودر خانم ها ۲۳.۴ سال عنوان شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه در همین بازه زمانی، ۱۷۵ هزار و ۶۱۴ مورد طلاق رخ داده که میانگین سن مردان ۳۶.۹ سال و سن زنان ۳۲.۱ سال بوده است یعنی به ازای هر ۱۳.۳ ازدواج یک طلاق که البته در تهران این نرخ به ۲.۹ درصد می رسد.
شبابی ادامه داد: طبق تحقیقات متعددی که صورت گرفته است ۴۷ درصد این طلاق ها در ۵ سال اول زندگی رخ می دهد و اگر ما خوشبینانه فکر کنیم که این ۴۷ درصد دارای فرزند نیستند و ۵۳ درصد دیگر زوج هایی که طلاق می گیرند به طور متوسط یک یا دو فرزند داشته باشند، جامعه با سالانه حدود یکصد هزار فرزند طلاق، بطور تخمینی مواجه خواهد شد.
مسئول کلینیک حقوقی زنان و خانواده کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تاثیرات منفی طلاق بر روی فرزندان گفت: نتایج تحقیقات داخلی و خارجی صورت گرفته بر آثار طلاق روی فرزندان، مبین این امر است که طلاق والدین در دستاوردهای تحصیلی، رفتار، سازگاری روانشناختی، اعتماد به نفس، روابط اجتماعی کودکان نتایج منفی مشهودی دارد و بچه های طلاق بیشتر در معرض اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و بزهکاری قرار دارند.
وی افزود: هرچند طلاق غم انگیز ترین پدیده اجتماعی و منفور ترین و مبغوض ترین اعمال نزد خداوند است اما گاهی اوقات چاره ای جز این امر نیست و باید به عنوان یک واقعیت اجتماعی پذیرفته شود. شبابی نقش مدیریت رفتاری والدین در حین و بعد از طلاق و وضع و اجرای قوانین جهت حمایت از کودکان بخصوص کودکانی که بواسطه شرایط خانوادگی و اجتماعی بیشتر در معرض آسیب هستند را پررنگ عنوان کرد و یادآور شد: بکارگیری این مدیریت رفتاری والدین و اجرای قوانین تا حد قابل توجهی می تواند نقش تعیین کننده ای جهت کنترل شرایط کودک و جلوگیری از بحران های عاطفی، شناختی و رفتاری فرزندان شود و با یک سری مداخلات از انتقال درد و رنج به کودک درحین و بعد از جدایی والدین تا حدی جلوگیری کرد یا هزینه آن را برای کودک کاهش داد.
مدیر کلینیک حقوقی زنان وخانواده دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: طی تحقیقات صورت گرفته، مداخله صحیح بین ۱۵ تا ۳۸ درصد آسیب ها را در خصوص فرزندان طلاق کاهش می دهد.
شبابی گفت: مدیریت رفتاری والدین در حین و بعد از طلاق و وضع و اجرای قوانین جهت حمایت از کودکان بخصوص کودکانی که بواسطه شرایط خانوادگی و اجتماعی بیشتر در معرض آسیب هستند، سلامت فکری، زیستی و روحی نهاد خانواده را در هر جامعه ای رقم می زند.
وی افزود: نهاد خانواده، اساس و بنیان هر جامعه انسانی را تشکیل می دهد و اگر این نهاد از سلامتی فکری، روحی، و زیستی برخوردار باشد و در اندیشه و اخلاق و رفتار اجتماعی از شاخصه های ارزشی بهره مند شود در اینصورت از خانواده ای آگاه، سالم و متعالی برخوردارخواهیم شد که به تبع آن کل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
شبابی با یادآوری این مطلب که در چنین خانواده ای فرزند یا فرزندانی خوب و شایسته رشد خواهند کرد، متذکر شد: اما چنانچه خانواده به هر علت خواسته یا ناخواسته ای از کارکرد خودش خارج شود و محیط امن یا سالمی برای پرورش فرزند نباشد، وظیفه نهادهای دولتی و غیر دولتی مرتبط است تا بوسیله قوانینی که وضع می کند وآموزش ها و مهارت هایی که یاد می دهند حتی الامکان این نقیصه را جبران کند.
نظر شما