شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱
کد خبر: 273194

دها از جمع‌آوری سالانه 9 هزار سگ در تهران خبر می‌دهد. اگر این آمارها درست باشد، یعنی به همین میزان سگ هم باید در سطح شهر رها باشند که هنوز شناسایی نشده‌اند.

جمع آوری 2هزار سگ ولگرد از پایتخت

سلامت نیوز:دها از جمع‌آوری سالانه 9 هزار سگ در تهران خبر می‌دهد. اگر این آمارها درست باشد، یعنی به همین میزان سگ هم باید در سطح شهر رها باشند که هنوز شناسایی نشده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران ،اما این آمار بیشتر حدسی است و هیچ آمار رسمی در این زمینه وجود ندارد. آن‌طور که حمیدرضا تحصیلی، رئیس شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر می‌گوید از ابتدای امسال تاکنون 2 هزار قلاده سگ جمع‌آوری و به مرکز نگهداری سگ‌ها در آرادکوه منتقل شده است که همه، بجز دو قلاده سالم بودند.

تهران البته با مشکل سگ‌های میهمانی که از سمت جاده کرج، حسن آباد، قم و اطراف می‌آیند، هم دست و پنجه نرم می‌کند. اما هم‌اکنون هیچ سگ بیماری در سطح خیابان وجود ندارد و سگ‌های علامت‌دار همه عقیم شده‌اند.


در حالی‌که چند روز پیش محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تهران را رکورد دار حیوان گزیدگی در کشور اعلام کرده بود، اما تحصیلی معتقد است که تهران اتفاقاً کمترین آمار را دارد. به گفته او، در این مدت تنها 9 گزارش حیوان گزیدگی اعلام شده که 2 مورد شدید‌تر بوده و درمان شده است! او البته برای رفع این تناقضات در نامه‌نگاری با گویا، خواستار ارائه مستندات لازم در این زمینه شده است.


تحصیلی درباره افزایش تعداد سگ‌ها، بعد از بروز سیل هم با رد این مسأله می‌گوید: طبق شنیده‌ها به خاطر کمبود غذا، سگ‌ها از محل رفته‌اند و تعدادشان کمتر شده است.


تحصیلی تأکید می‌کند: ما به هیچ عنوان حذف فیزیکی نداریم، فقط جمعیت سگ‌ها را کنترل می‌کنیم. اگر کسی بگوید که شهرداری سگ‌ها را می‌کشد، قطعاً شایعه است.

براساس مصوبات اخیر وزارت کشور، حذف فیزیکی و تیراندازی به سگ‌ها را که البته در گذشته اتفاق می‌افتاد، کاملاً کنار گذاشته‌ایم. البته این به معنای نگهداری حیوانات بیمار نیست، همین دستورالعمل‌ها به ما اجازه می‌دهد حیوان مریض را طوری که اذیت نشود، از بین ببریم.


شهرداری حالا، در مرحله اول سگ‌های‌ نژاد دار و مؤثر را بعد از زنده‌گیری با داروی بیهوشی، به مرکز نگهداری سگ‌ها در آرادکوه منتقل می‌کند، در آنجا سگ‌ها چند روز قرنطینه شده و آنهایی که سالم هستند، عقیم‌سازی می‌شوند. بعد از تأیید دامپزشک، سگ‌ها شناسنامه دار شده و در نهایت رهاسازی می‌شوند. مرکز آرادکوه از سال 92 تأسیس شده است.


شاید بپرسید آیا رهاسازی دوباره نگرانی ورود سگ‌ها به داخل شهر را بیشتر نمی‌کند؟ تحصیلی می‌گوید که با حامیان حقوق حیوانات و تعدادی از هنرمندان و پزشکان طرحی را تهیه کرده‌اند که براساس آن سگ‌های شناسنامه دار در جنگل‌های اطراف تهران یعنی چیتگر، سرخه حصار و تلو رها شوند. این جنگل‌ها، از طریق تابلوهای شهرداری مشخص شده‌اند و شهروندان می‌توانند در محل‌های تعیین شده، به سگ‌ها غذا بدهند.

در این جنگل‌ها تابلوهای فرهنگی هم نصب می‌شود تا مردم نسبت به حیوانات اطلاعات لازم را پیدا کنند. دو ماه است که این مذاکرات شروع شده و بزودی مسئولان شهرداری با شورایی‌ها جلسه می‌گذارند تا کار نصب تابلوها هم آغاز شود.

از طرفی درهای آرادکوه هم از حدود دو ماه قبل به روی حامیان حقوق حیوانات باز شده تا مردم بتوانند از نزدیک مراحل نگهداری سگ‌ها را مشاهده کنند. این اولین بار است که این اتفاق می‌افتد. در گذشته، بسته بودن درهای آرادکوه این شائبه را به وجود آورده بود که سگ‌ها در آنجا کشته می‌شوند.


سگ‌ها هنگام رهاسازی روی گوش‌هایشان پلاک‌های زرد و آبی نصب شده تا شهروندان نسبت به انتقال بیماری ترسی نداشته باشند. سگ‌های پلاک دار واکسینه شده و همه سالم هستند.به‌گفته وی، طی 20 روز گذشته، 135 قلاده سگ در سرخه حصار رهاسازی شده‌اند و طی این چند روز هم تعدادی دیگر تحویل داده می‌شوند.


تحصیلی با بیان آنکه در اطراف تهران، سگ‌های زیادی وجود داد، ادامه می‌دهد: «چیتگر را تقریباً کنترل کرده‌ایم، اما در سرخه حصار جمعیت زیادی از سگ‌ها وجود دارد که باید شناسایی شوند.»


جمع آوری، کنترل و عقیم‌سازی حیوانات جزو وظایف شهرداری تهران است. در این زمینه البته دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. عده‌ای که علاقه به حیوانات دارند، معتقدند که کنترل حیوانات باید بدون خشونت باشد و هیچ حیوانی نباید آسیب دیده و کشته شود و البته برخلاف آنها، آن تعدادی که ترس از حیوانات دارند، با رویکرد حذف فیزیکی موافقند. تحصیلی می‌گوید که ما به‌دنبال مدیریت شرایط به گونه‌ای هستیم که هر دو گروه در شهر احساس راحتی کنند.


در مقابل، اما اسماعیل کهرم، فعال محیط زیست رویکرد متفاوتی دارد. او با بیان اینکه یکی از مشکلات مربوط به سلامت شهری، کنترل حیوانات موذی است، می‌گوید: برخورد با سگ‌های ولگرد در سطح شهر حالا به یک مسأله احساسی تبدیل شده است. برخی نمی‌خواهند کشته شدن سگ‌ها با تفنگ و رها کردن لاشه‌شان از پشت وانت پیمانکاران را ببینند، اما اگر جمعیت سگ‌های ولگرد کنترل نشود، سلامت شهر کاملاً به خطر می‌افتد.

البته این به معنای کشتن و اذیت و آزار حیوانات نیست. سگ‌ها، حیوانات باهوشی هستند، به محض احساس خطر، زوزه می‌کشند و بقیه را از محل خطر دور می‌کنند و به سمت حاشیه شهر می‌روند.

الان سمت رودهن، بومهن و فرودگاه مهرآباد، گله سگ‌های وحشی زندگی می‌کنند که با دریدن گله قوچ و میش، حیات وحش را به خطر انداخته‌اند. یا مثلاً به طرف دشت لار، گله‌های وحشی سگ‌هایی زندگی می‌کنند که ساختار محکم خانوادگی دارند و گاهی یک گله زیر نظر یک سگ درشت نر قرار دارد و به‌ صورت گله‌ای حمله می‌کند.

البته این مشکل اغلب شهرهای دنیاست، اما آنجا با نگهداری سگ‌ها و واکسینه کردنشان بعد از مدتی به مردم واگذار می‌کنند. در تهران چندین محوطه اطراف کرج وجود دارد که سگ‌ها را جمع‌آوری و نگهداری می‌کنند.


وی با تأکید بر اینکه نباید به روش‌های غیراخلاقی سگ‌ها را از بین برد، می‌گوید: عقیم‌سازی سگ‌ها هزینه بالایی دارد. اصلاً پروسه جمع‌آوری تا رها‌سازی ممکن است برای هر سگ تا 2 میلیون تومان تمام شود.

خب این هزینه‌ها از کجا تأمین می‌شود؟ وقتی مشکل اعتبار وجود دارد. من که باور نمی‌کنم چنین اتفاقی بیفتد. از طرفی شخصاً فیلم‌هایی را دیده‌ام که پیمانکار شهرداری نه فقط در تهران که در شهری مثل شیراز برای کشتن به حیوان اسید تزریق می‌کند، درحالی‌که این روش‌ها غیراخلاقی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha