این دم‌نوش‌ها به دلیل اینکه ریشه گیاهی دارند مفیدتر و پر خاصیت تر از نوشیدنی‌های مصنوعی هستند.در یک بررسی کلی در عطاری‌ها با انواع دمنوش ها با خواص گوناگون روبه‌رو می‌شوید.

دمنوش‌های آرام‌بخش

سلامت نیوز:این دم‌نوش‌ها به دلیل اینکه ریشه گیاهی دارند مفیدتر و پر خاصیت تر از نوشیدنی‌های مصنوعی هستند.در یک بررسی کلی در عطاری‌ها با انواع دمنوش ها با خواص گوناگون روبه‌رو می‌شوید.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرادید، چند وقتی است دمنوش‌های گیاهی پای خود را به سفره ایرانی‌ها بازکرده‌اند. خیلی‌های ترجیح می‌دهند این دمنوش‌ها را جایگزین چای و قهوه کنند و به عنوان نوشیدنی‌های گرم آنها را بنوشند. این دمنوش‌ها به دلیل اینکه ریشه گیاهی دارند مفیدتر و پر خاصیت تر از نوشیدنی‌های مصنوعی هستند. در یک بررسی کلی در عطاری‌ها با انواع دمنوش‌ها با خواص گوناگون روبه‌رو می‌شوید.اما اگر تحت فشارهای عصبی زیاد و استرس دنبال دم‌نوشی برای آرامش بودید این گزارش را بخوانید.
 
دمنوش‌ها به دلیل اینکه ریشه گیاهی دارند مفیدتر و پر خاصیت تر از نوشیدنی‌های مصنوعی هستند

اسطوخودوس
 نام دیگر این گیاه «لاواند»است. گیاهی  بسیار معطر که در عطرسازی و در درمان بسیاری از ناراحتی‌های اعصاب و روان کاربرد دارد. اسطوخودوس نمونه‌های متفاوتی دارد که از نظر خواص همه شبیه هم هستند.اسطوخودوس واقعی ریشه گیاهی هندی است که بوی خیلی تند معطری دارد. این گیاه در درمان خیلی از بیماری‌ها مؤثر بوده و "جالینوس" به آن گیاه کامل گفته بود.
 
این گیاه بسیار معطر است و از قدیم افراد با عطر آن آشنا بودند و شاید برایتان غریبه نباشد اگر کمی دقت کنید خیلی از مادربزرگ‌ها از کیسه‌های کوچک این گیاه برای معطرکردن لباس‌ها، ملافه‌ها، گنجه‌های لباس و فضای اتاق‌ها استفاده می‌کردند.
 
اسطوخودوس مسکن و آرام‌بخش است، برای رفع نگرانی، اضطراب، فشارهای عصبی و رفع ناراحتی‌های مغز و اعصاب، قلب و ریه، دستگاه گوارش و همچنین به عنوان ضد درد، بادشکن معده، نیرو دهنده، ضدانگل و باکتری و ضد تشنج مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

 اسطوخودوس  مسکن و آرام‌بخش است
 
اما مهم‌ترین تأثیر این گیاه بر اختلالات عصبی است. فشردگی‌های عصبی، سردرد و ناراحتی مغزی، حالات عصبی تشنج، فلج، غش، صرع و ناراحتی‌های عصبی با ریشه روانی مانند سرگیجه و سردردهای میگرنی و همچنین در تقویت اعصاب قلب، از اسطوخودوس استفاده کنید و نتیجه آن را ببینید.
 
این گیاه را می توان به شکل عطر در اتاق پخش کرد یا چند قطره از آن را قبل از خواب روی بالش ریخت.اگر می‌خواهید خواب آرامی داشته باشید می‌توانید ۲۰ قطره از افشره خوراکی این گیاه را در آب بریزید و به آرامی بخوابید.اسطوخودوس را می‌توان جانشین چای عصر و یا شب (قبل از خواب) کرد که برای رفع خستگی بسیار مفید و مؤثر است.
 
روزانه ۴-۳ فنجان از این چای به مدت ۲ هفته برای کسانی که اعصاب ضعیفی دارند مفید است.برای تهیه یک فنجان چای اسطوخودوس یک قاشق غذاخوری از گل آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده با کمی عسل یا شکر سرخ، در فواصل غذایی بین ناهار و شام میل کنید.
 
 
بهارنارنج
گل درخت نارنج است و در میان خانواده  مختلف مرکبات از نظر مصارف طبی معروف شده است. پوست میوه نارنج، هم مصرف غذایی هم کاربرد دارویی دارد. از پوست نارنج برای تهیه مربا و در تهیه غذاهای سنتی استفاده می‌کنند. همچنین پوست نارنج، داروی مؤثری برای تقویت دستگاه گوارش و دفع انگل است.
 
 پوست میوه نارنج، هم مصرف غذایی هم کاربرد دارویی دارد
 
بهارنارنج را می‌توان به‌عنوان دارو برای ناراحتی‌های عصبی و آرام‌بخش و ضد هیجان استفاده کرد.اگر از سردرد و دل‌درد رنج می‌برید یا مدت‌هاست درگیر دردهای میگرنی هستید حتماً این دمنوش را امتحان کنید. علاوه بر این ها، از این گیاه برای درمان دردهای عادت ماهانه زنان، تقویت معده، تقویت قلب و مغز، تشویش، تشنج و تپش نامنظم قلب و تحریکات عصبی، و علیه حمله و غش استفاده می‌شود.
 

 چای بهار نارنج را برای رفع خستگی، آرامش قلب و اعصاب و یک خواب خوش و آرام،مصرف کنید
 
از پوست نارنج برای موارد غش، حمله، تب، دفع انگل، هضم غذا و دردهای معده، استفاده کنید و چای بهار نارنج را برای رفع خستگی، آرامش قلب و اعصاب و یک خواب خوش و آرام،مصرف کنید.۱۰-۵ گرم از گل‌های بهار نارنج را در ۲ لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن  با شکر یا عسل میل کنید. از گل‌های بهارنارنج برای معطر ساختن و تقویت چای معمولی نیز می‌توان استفاده کرد.
 
چای سیب
سیب میوه ای است که به تنهایی هزاران خاصیت برای سلامتی بدن دارد.اگر روزی یک عدد سیب بخورید خود را در برابر خیلی از بیماری‌ها مصون کرده‌اید." مصرف یک سیب در صبح و یک سیب در شب طبیب را دور نگه می‌دارد ".
 
حالا اگر دلتان بخواهد برای خوردن سیب راه جدیدی داشته باشید می‌توانید چای سیب را جایگزین کنید.سیب دارای ویتامین‌ها، آنزیم‌ها و املاح مفیدی است که به عنوان تقویت کننده قلبی و عصبی و گوارش شهرت دارد. نوشیدن چای سیب قبل از خواب باعث خوابی خوش و آرام می‌شود.
 
نوشیدن چای سیب قبل از خواب باعث خوابی خوش و آرام می‌شود
 
برای تهیه چای سیب باید از پوست میوه سیب استفاده کنید. پوست سیب آرام‌بخش اعصاب است. در فصل فراوانی این میوه بهتر است بعد از خوردن سیب، پوست آن را نگه‌دارید. پوست همه انواع سیب‌ها از لحاظ طبی خواص مشابهی دارند  اما پوست سیب سفید یا زرد چای معطر و خوشمزه‌تری می‌دهد.
 
۲ لیوان آب جوش با یک مشت پوست سیب را دم کنید. در صورت امکان اگر چند پر سیب تازه به آن اضافه شود و مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد، نوشیدنی گواراتری خواهید داشت. بعد از اینکه به خوبی دم کشید صاف کنید و با کمی آب‌لیمو و یک قاشق عسل نوش جان کنید. برای اینکه اثر درمانی بهتری از پوست سیب بگیرید قبل از دم کردن، پوست سیب را پودر کرده و در قوری بریزید، این کار به دلیل خروج آنزیم‌ها و مواد مفید معدنی آن اثر بخشی بیشتری دارد.
 
گل سرخ، گلاب
گل سرخ یا گل محمدی غیر از خاصیت درمانی و نوشیدنی آن یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین گل‌های تاریخ بشر است که از قدیم در اشعار و زندگی همه افراد بوده و هست. عطر آن منحصر به شاهان، معابد و خدایان بوده است و شاهد آن، دسته‌هایی از این گل به صورت کاملاً دست نخورده در تابوت فرعون «توتان خامون» است که به وسیله همسرش در سه هزار سال قبل در آن قرار داده‌شده است. مسلمانان به‌ویژه ایرانیان نام و عطر این گل زیبا را به حضرت محمد(ص) نسبت داده و به آن گل محمدی می‌گویند.
 
گل سرخ علاوه بر عطر، مصارف مختلفی دارد. از این گل معطر، در ترکیبات ادویه، تهیه گلاب و شربت و مربا استفاده می‌کنند. همچنین از نظر کاربرد دارویی هم این گیاه دارای خواص ارزشمندی است. «ابن‌سینا»، «جالینوس» و پزشکان دیگر در قدیم  درباره ارزش دارویی مربای گل سرخ، در درمان بیماری سل و نتایج مفید آن سخن گفته بودند.
 
علاوه بر آن از گل سرخ به عنوان داروی ضد تهوع  هم نام‌ برده‌اند.این گیاه برطرف کننده نفخ معده و به طور کلی بادها و رطوبت است. همچنین تقویت‌کننده و برطرف کننده ناراحتی‌های ریه، کلیه و تپش شدید قلب است. چکیده یا عصاره گل سرخ یا همان گلاب به عنوان آرام‌بخش قلب و مفرح اعصاب شناخته‌شده و در شربت‌ها و غذاها کاربرد دارد. تهیه نوشیدنی با گل سرخ بسیار ساده است، کافی است یک قاشق غذاخوری گل سرخ خشک را با هر نوع چایی که تمایل دارید دم کنید و بنوشید. و از آرامش اعصابتان لذت ببرید.
 
چای تیول
تیول نام یک درخت است که در باغ‌ها، پارک‌ها و جنگل‌ها وجود دارد و برای این مکان‌ها نوعی تزیین محسوب می‌شود. اما دم کرده  گل، برگ و دانه  این گیاه، یکی از رایج ترین دم‌کرده‌ها در طب گیاهی قدیم و جدید است. در مکتب گیاه‌درمانی قدیم از تیول به خاطر خاصیت آرام‌کنندگی آن برای  اعصاب و قلب، و برطرف کننده تشنج استفاده می کردند و آن را تسکین دهنده سردرد، سرگیجه و به ویژه سردردهای میگرنی و فلج می‌دانستند.
 
جدیداً در تحقیقات  اثر پایین آورندگی فشار خون و ضد فشارخون بودن آن، هم چنین آرام‌بخش اعصاب، تقویت قلب و نیز قدرت صفرا آوری و تصفیه‌کنندگی آن تائید شده است. در درمان‌های مختلف گیاهی از قسمت‌هایی مختلف این گیاه اعم از چوب، تنه، ساقه، برگ و گل آن استفاده می‌کنند.
 
 
گل و برگ دم کرده  تیول بیش‌تر در مواردی که به آرامش اعصاب و حتی خوابی ملایم احتیاج است، مانند سردردهای عصبی و میگرنی، و ناراحتی‌های عصبی مختلف، حالات تهوع عصبی، بی‌خوابی‌ها و به هم خوردگی نظم خواب، قلب درد، خستگی‌های عضوی و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد.
 
زمانی که در موارد سردردهای عصبی و میگرنی دارید باید به دفعات حتی روزانه ۵ ـ۴ مرتبه از این گیاه را دم‌کرده بنوشید. یک قاشق از پودر برگ، گل و دانه  این گیاه را در ۱ فنجان آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید، و با کمی عسل و یا شکر بنوشید. این نوشیدنی با ایجاد آرامش و رفع درد و خستگی، خواب خوش را به همراه خود می‌آورد.
 
سنبل طیب
سنبل طیب با ریشه‌ای در هم تنیده زرد قهوه‌ای، گیاهی خوشبو است که داخل آن سفید است و به علت وجود اسید والریاتیک، پس از خشک شدن بوی کمی تند و نامطبوع از آن به مشام می‌رسد. یک گیاه قلبی، مقوی مغز و معده است. این گیاه یک آرام‌کننده قوی دستگاه عصبی است.
 
می‌توان از آن به عنوان دارویی مطمئن برای بحران‌های عصبی، دلهره، ضعف اعصاب، بحران‌های غش، صرع، هیستری، آسم، تشنج و ناراحتی‌های روانی مانند سردردهای عصبی، تپش‌ها و دلواپسی‌هایی که ریشه قلبی و عصبی دارند نام برد. این گیاه خواب‌آوری آرام‌بخش در درمان میگرن و سردردهای شدید عصبی است. ۳ - ۲ گرم از ریشه پودر شده سنبل طیب را در یک فنجان آب جوش بریزید و یک دقیقه بر روی آتش بماند تا به جوش بیاید. آن را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی سماور دم کرده و صاف کنید و با عسل یا نبات شیرین کرده و با چند تکه لیموترش میل کنید.
 
رزماری
رز ماری با نام اکلیل کوهی هم شناخته می‌شود و در یونان و روم باستان نیز در ردیف گیاهان مقدس قرار داشته است و اطبای شرقی به ویژه «ابوعلی سینا» مصارف زیادی از این گیاه را به ویژه در درمان ناراحتی‌های معده‌ای و کبدی توصیه کرده‌اند.مصرف این گیاه در ترکیبات دارویی تقویت‌کننده‌های عمومی، به ویژه تقویت قلب و اعصاب کاربرد فراوان دارد.

 قرقره جوشانده رز ماری، آرام‌بخش مؤثری برای گلودرد و آفت دهان است
 
از دم‌کرده آن شربتی آرام‌بخش تهیه می‌کنند که در درمان ناراحتی‌های دماغی، فلج‌های جزئی، ضعف و کسالت و خستگی‌های فکری، مورد استفاده قرار می‌گیرد.این گیاه علاوه بر موارد یاد شده معالج صددرصد رماتیسم بوده و خوردن جوشانده آن، در درمان بی‌خوابی، میگرن، تپش شدید قلب، تنگی نفس و ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است.
 
همچنین قرقره جوشانده رز ماری، آرام‌بخش مؤثری برای گلودرد و آفت دهان است.تهیه آن کار سختی نیست، مقدار ۵ گرم از شاخه‌های خشک گل‌دار و یا بی گل این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت ۱۰ دقیقه بگذارید دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر میل کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha