براساس آخرین اطلاعات موجوداعتیاد ماری جوآنا و مشتقات آن شامل ماری گل، گراس، علف با ۱۱.۹ درصد از حدود 3 میلیون معتاد کشور را تشکیل می‌دهد.

کِشت مخدر گل در منازل و گلخانه ها

سلامت نیوز:«بار» می‌زنند اما کارگر نیستند. چند قلم لازم دارند؛ یک پِیپِر سیگار که در بسیاری از مغازه‌ها و دکه‌ها به فروش می‌رسد، کمی گیاه ماری‌جوآنا و در آخر به قول خودشان بار زدن ِ حرفه‌ای. گیاه ماری‌جوآنا علاوه بر خواص دارویی، جنبه تخریبی نیز دارد که از همین باب بیشتر کشورهای جهان خرید و فروش آن را ممنوع اعلام کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز، ابتکار نوشت: ایران نیز از آن دسته کشورهایی است که خرید، فروش، مصرف و کاشت ماری‌جوآنا در آن ممنوع است و سرانجام متخلفان با قانون است. حال اینکه خبرهایی از کِشت این گیاه در منازل و حتی گلخانه ها به گوش می‌رسد. خبری که زنگ خطری است در افزایش تولیدات آن در کشور و متعاقباً افزایش مصرف آن. براساس آخرین اطلاعات موجوداعتیاد ماری جوآنا و مشتقات آن شامل ماری گل، گراس، علف با ۱۱.۹ درصد از حدود 3 میلیون معتاد کشور را تشکیل می‌دهد.


قانون چه می‌گوید؟


در ماده 3 قانون مبارزه با مواد مخدر آمده است: «هر کس بذر یا گرز خشخاش یا سرشاخه‌های گلدار و یا به میوه نشسته شاهدانه را نگهداری و یا مخفی و یا حمل کند به صد هزار تا سه میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق محکوم خواهد شد. در مورد سرشاخه‌های گلدار و یا به میوه نشسته شاهدانه، قصد تولید مواد مخدر از آن‌ها باید احراز شود.»
همچنین در ماده 4 این قانون در ارتباط با میزان واردات، صادرات، «تولید»، خرید و فروش گِراس آمده است: «تا پنجاه گرم، تا پانصد هزار ریال جریمه‌ نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق، بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون تا ده میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و یک تا پنج سال حبس، بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از پنجاه میلیون تا دویست میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس، بیش از پنج کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه‌ تامین زندگی متعارف برای خانواده محکوم.» که در ارتباط با مورد چهارم برای مرتکبین جرایم اگر موفق به توزیع و یا فروش نشده باشند، اعدام حذف می‌شود.


توزیع و کشت گسترده در ایران وجود ندارد


روز گذشته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ارتباط با کاشت و برداشت گیاه علف گفته بود: «تاکنون کاشت و برداشت علف، گل و ماری جوانا در سطح وسیع در کشور وجود نداشته است، اما می‌توان در فضای خانه در یک گلدان یا باغچه این مواد را پرورش داد.»
پرویز افشار گفته بود: «گزارشی مبنی بر کاشت و برداشت گل یا علف در سطح وسیعی در کشور ارائه نشده و تمام مراتع به‌طور دقیق کنترل می‌شود. بر این اساس ارتباطات دو سویه و گسترده‌ای با دهیاری‌ها و بخشداری‌های سراسر کشور برقرار شده تا بهیاری‌ها با تسلط بر فعالیت‌های روزمره مردم آن منطقه و ارائه آموزش، شرایط را کنترل کنند. برنامه‌ریزی‌های لازم جهت کنترل و اطلاع از نوع محصول پرورش در مزارع انجام شده و براساس اطلاعات موجود در حال حاضر هیچگونه کاشت و برداشت گل، علف و ماری جوانا در سطح وسیع در مزارع وجود ندارد.»


کشت خُرد تا مصرف خُرد


همانگونه که در قانون آمده است برای تولید گراس و موارد مشابه که به «گُل»، «علف» و «ماری» نیز معروف هستند قوانینی در نظر گرفته شده است. حال اینکه بیشتر مصرف کنندگان مخدر گل تنها به خرید 1 تا 2 گرم از این مخدر قناعت کرده و به مصرف می پردازند. با این حال گلخانه و منازل از جمله مواردی است که در حال حاضر مرکز تولید این مخدر شده است. این تنها به مصرف کنندگان کوچک معطوف نمی‌شود و کشت خانگی این گیاه نیز به راحتی انجام می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ارتباط با کاشت این گیاه در منازل گفت: «کاشت مواد مخدر در سطح کوچک امکان‌پذیر است و متاسفانه در یک گلدان یا باغچه کوچک در خانه نیز می‌توان گل، علف یا حشیش را پرورش داد و مواد مصرفی فرد را در مقیاس کوچک تولید کرد. این در حالی است که این امر جنبه فروش ندارد و تنها برای استفاده شخصی صورت می‌گیرد.»
تخم گیاه ماری جوانا و یا همان تخم شاهدانه قابلیت پرورش در یک گلدان در منزل را دارد و اگر شرایط نور و محیط مناسب باشد به راحتی این گیاه قابل کشت است؛ هرچند برای پرورش این گیاه نیاز به تجربه نیز وجود دارد.


آیا فضای مجازی دودخور شده است؟


پاسخی را که مصرف کنندگان گُل یا ماری جوانا به منتقدانشان می دهند، بیشتر مربوط به عدم اعتیاد جسمی در آن ها می شود. جمله ای که بسیار از معتادان به مواد مخدر های گوناگون شنیده شده است. هرچند این موضوع تا حدودی در قبال مصرف ماری جوانا صدق می کند با این حال مصرف کنندگان تمام عوارض مصرف این مخدر را نفی می کنند این در حالی است که مصرف آن روی عملکرد مغز تاثیر مستقیمی می‌گذارد.
پرویز افشار از وجود برخی سوداگرانی که از طریق فضای مجازی به تبلیغ تخم گیاه ماری جوانا و نحوه کاشت، افزایش محصول، نوردهی و رسیدگی و آبیاری آن می‌پردازند، خبر داده و گفته بود: «با تبلیغات اغواکننده مواد اعتیادآور را مفید جلوه می‌دهند و با مخفی کردن ضرر استعمال این مواد به جذب مشتری و تشویق مردم به مصرف می‌پردازند. تبلیغات فضای مجازی در راستای معرفی گیاه ماری جوانا کذب و دروغ است و تاکید می‌شود که این گیاه، گل و مشتقات آن درصد اعتیادآور بالایی دارند و منجر به تخریب مغز می‌شوند و نمی‌توان این امر را انکار کرد. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: «گیاه ماری جوانا مشکلات روحی و روانی بسیاری را در فرد ایجاد می‌کند در حالی‌که می‌تواند وابستگی جسمی زیادی را ایجاد نکند بنابراین به مردم توصیه می‌شود در مقابل تبلیغات اغواکننده هوشیارانه برخورد کرده و به هیچ عنوان تحت تاثیر آن قرار نگیرند.»


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته بود: «مقابله با کاشت و برداشت مواد مخدر نیاز به یک عزم همگانی دارد چرا که این مواد قابلیت پرورش در خانه را داشته و الزاماً نیازی به وجود مزرعه نیست بنابراین در صورت مشاهده کاشت این مواد نیروی انتظامی با افراد خاطی برخورد کرده و پرونده را به سیستم قضایی معرفی می‌کند تا براساس قانون با آن‌ها برخورد شود بنابراین در صورت رویت بذر یا ریشه گیاه در هر منطقه‌ای مجازات خاصی در نظر گرفته شده است.» شاید یکی از دلایل افزایش مصرف این گیاه در سال های اخیر همین موضوع کشت های خانگی باشد، باتوجه به آمار ارائه شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر مصرف گیاه ماری جوانا در حال حاضر پس از تریاک در رتبه دوم مصرف معتادان در کشور قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha