تخم بالنگو خنک کننده، مسکن درد و آرام بخش است و برای رفع نفخ و رفع یبوست به کار می رود. بالنگو و تخم آن از نظر طبیعت طبق رای حکمای طب سنتی گرم و مرطوب و تر است. از نظر خواص معتقدند که مقوی قلب است، برای رفع وحشت، خفقان و اسهال خونی، آن را تنها با گلاب می خورند.
به گزارش تسنیم، سید جواد علوی اظهار کرد: شناخت طبع مواد غذایی بسیار به سلامتی و پیشگیری از بیماری کمک میکند.
بهگفته وی بعضی از خوراکیها و آشامیدنیها باعث ایجاد رطوبت و سردی در بدن میشود مانند: دوغ، ماست، خیار، هندوانه، کاهو، هلو، آلبالو، پرتقال و ... . افرادی که طبیعت معتدل دارند، با خوردن مداوم این گونه خوراکیها، طبیعتشان به سردی و تری متمایل می شود و اگر مداومت بر مصرف این غذاها کنند حالت سستی، رخوت، تنبلی بدنی و ضعف قوه تفکر در آنها ایجاد میشود.
این کارشناس طب سنتی افزود: خیار با طبیعت سرد و تر، برای افراد با مزاجهای گرم و خشک مفید است. خوردن خیار، بهخصوص مغز آن حرارت صفرا خون و تشنگی را رفع میکند. اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیادهروی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم شود.
تخم بالنگو مقوی قلب است و باعث کاهش تپش قلب و احساس سبکی در قفسه سینه میشود، همچنین در کاهش احساس ترس هم مفید است. وی بیان کرد: شربت تخم بالنگو را میتوان برای مبتلایان به ورم روده (کولیت)، بهعنوان یک کمک دارو تجویز کرد.
این شربت تأثیر زیادی در درمان ورم روده دارد بهخصوص اگر میزان گلاب آن بیشتر باشد. برای تهیه شربت تخم بالنگو میتوان یکسوم لیوان گلاب، دوسوم لیوان آبجوش، یک قاشق مرباخوری شکر، یک قاشق چایخوری تخم بالنگو را مخلوط کرد، اگر کسی مداومت به خوردن این شربت در صبح به صورت ناشتا کند سیستم ایمنی بدنش بسیار تقویت میشود، البته میتوان برای تأثیر بیشتر یک قاشق غذاخوری خاکشیر هم به آن اضافه کرد.
نظر شما