حسین پوستچی پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی تهران روز چهارشنبه در"نشست علمی پژوهشی ستاد مبارزه با مواد مخدر با موضوع هپاتیت C در معتادان مواد مخدر تزریقی" گفت : در دنیا 170 میلیون نفر مبتلا به ویروس هپاتیت C هستند که هر ساله یک میلیون نفر از این بیماران جان خود را از دست می دهند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی افزود: انتقال ویروس هپاتیت C از راههای انتقال خون، رفتارهای پرخطر، استفاده از سوزن مشترک و نیز انتقال خون از طریق خون مادر به جنین می باشد و همچنین بیماران هموفیلی و تالاسمی بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
پوستچی اظهار داشت : از بین 100 نفر از کسانی که به ویروس هپاتیت C مبتلا هستند، 15 درصد آنان بعد از 10 تا 15 سال دچار سرطان کبد می شوند و این در حالی است که این بیماران از بیماری خود مطلع نمی باشند و در صورت انجام آزمایش و دانستن آنزیم بالا در کبد، متوجه وجود ویروس هپاتیت C در بدن خود می شوند، متاسفانه اکثر بیماران مبتلا به سرطان کبد به علت خونریزی و عفونت در بدنشان فوت می کنند.
پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین عنوان کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده در زمینه بیماری هپاتیت C، اگر فردی دچار این ویروس باشد، احتمال مبتلا شدن او به سرطان کبد نسبت به یک فرد معمولی 20 برابر است و اگر شخصی علاوه بر مبتلا بودن به ویروس هپایت C مصرف الکل هم داشته باشد احتمال ایجاد سرطان کبد در او نسبت به فرد معمولی 60 برابر خواهد بود.
پوستچی با اشاره به این مطلب که احتمال آلوده شدن به ویروس هپاتیتC در آقایان نسبت به خانمها بیشتر است اذعان کرد: طی 10 سال اخیر میزان ابتلا به سرطان کبد رو به افزایش بوده است که عمده ترین دلیل آن به خاطر مواد مخدر تزریقی است که طبق آمارها وجود هپاتیت مثبت در بین زندانیانی که از وسایل (سرنگهای) مشترک استفاده می کنند 75 درصد و کسانیکه از وسایل غیر مشترک استفاده می کنند 52 درصد است.
به گفته وی فاکتورهایی همچون مدت زمان مصرف مواد مخدر، استفاده از سوزنهای مشترک و زندانی بودن زندانیان موجبات میزان آلوده شدن به ویروس هپاتیت C را در بین زندانیان افزایش می دهد و هر چه میزان مصرف مواد مخدر در میان معتادان بیشتر باشد خطر ابتلا به این بیماری بیشتر است.
وی راهکارهایی همچون برگزاری کلاسهای آموزشی در این زمینه و پخش داروهای رایگان در میان این بیماران را از جمله تدابیر کشورهای غربی در جلوگیری از گسترش این بیماری عنوان کرد و گفت: در ایران به منظور کاهش آثار زیان بار این معضل، آموزش گروههای پر خطر، توزیع سرنگهای استریل و تشخیص درمان معتادان مواد مخدر تزریقی از اموری حیاتی هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha