سلامت نیوز : معاون خدمات آزمایشگاه های مرجع و تشخیص طبی این سازمان با بیان این مطلب افزود: به همین منظور برای اولین بار در ایران، آزمایش اندازه گیری دقیق فعالیت فاکتور 13 انعقادی در آزمایشگاه مرجع انعقاد سازمان انتقال خون ایران انجام شد.
به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون ایران، دکتر «مینو احمدی نژاد» ادامه داد: با توان علمی موجود در بخش های مختلف آزمایشگاه های تخصصی سازمان انتقال خون بویژه آزمایشگاه مرجع، انعقاد با وجود چالش های فراوان در مراحل انجام کار، راه اندازی روش های جدید اندازه گیری کمی فعالیت فاکتور 13 و میزان مهار کننده آن برای اولین بار در ایران انجام گرفت.
وی با اشاره به اینکه استان سیستان وبلوچستان بالاترین میزان شیوع این بیماری در کشور را به خود اختصاص داده، افزود: با همکاری متخصصان هماتولوژیست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در طرحی تحقیقاتی، وضعیت فاکتور 13 در 50 بیمار مبتلا به اختلال انعقادی در این استان بررسی شد.
احمدی نژاد با بیان اینکه شناخته شده ترین بیماری های خونریزی دهنده در دنیا، هموفیلی های «ای» (A) و «بی» (B) ناشی از کمبود فاکتورهای 8 و 9 انعقادی هستند، افزود: کمبود سایر فاکتورهای پیش انعقادی از جمله فاکتورهای 1،2،5،7،10،11 و 13 بسیار نادر بوده و این بیماری ها به عنوان بیماری های نادر خونریزی دهنده شناخته می شوند که عمدتا زمینه ارثی داشته و برای انتقال آن باید مادر و پدر هر دو دارای ژن معیوب باشند. به همین دلیل این بیماریها در جوامعی که ازدواجهای فامیلی رایج است، شیوع بالاتری دارند.
عضو هیات علمی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه کمبود فاکتور 13 یکی از نادرترین بیماری های انعقادی است و متاسفانه بالاترین تعداد شناخته شده آن در کل دنیا در ایران زندگی می کنند، گفت: روش های متداول تشخیص این بیماری در دنیا و ایران آزمایش کیفی غربالگری فاکتور 13(روش حلالیت لخته در اوره) است که در بهترین شرایط، کاهش سطح فاکتور 13 تا مقادیر کمتر از پنج درصد را نشان می دهد. همچنین در روش دیگری که در بسیاری از آزمایشگاه های ایران انجام می شود، آزمایش به مقادیر پایین تر از یک درصد حساس است.
وی با تاکید بر اهمیت وجود آزمایش های جدیدتر و اندازه گیری سطح این فاکتور به خاطر جمعیت بالای این بیماران در کشور، افزود: با استفاده از روش های جدید، امکان ارزیابی سطح کمی فعالیت و آنتی ژن فاکتور 13 به شکل دقیق با روش های نوین امکانپذیر خواهد شد و این امر کمک موثری در تشخیص بیماری خواهد بود.
احمدی نژاد گفت: اکنون اقدامات لازم جهت تعریف تعرفه و تدابیر لازم برای ارائه خدمت به مراجعان این مرکز از سوی معاونت فنی وفناوری های نوین سازمان انتقال خون در حال انجام است و بدیهی است، حمایت سازمان های بیمه گر در این زمینه نقش چشمگیری در دستیابی به این مهم ایفا خواهد کرد.
پیشنهاد سردبیر
-
عامل اصلی اختلالات رفتاری کودکان چیست؟
یکی از مهمترین و اساسیترین مهارتهای زندگی، مهارت اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس عبارت است از احساس اطمینان نسبت به خود، احساس توانایی و اعتقاد شخصی به این موضوع که " من میتوانم " پایه رشد و پرورش اعتماد به نفس است و برعکس احساس عدم توانایی و قادر نبودن به انجام کارها نیز رشد عدم اطمینان به خود و کاهش اعتماد به نفس را به دنبال دارد.
-
آیا جرمگیری به مینای دندان آسیب می زند؟
افسانه ها بخشی از زندگی ما هستند، اما وقتی در حوزه مراقبت های بهداشتی دخالت میکنند، نتیجه چیزی جز خطر نیست. به عنوان مثال، یکی از این افسانه ها این است که جرمگیری به مینای دندان آسیب میرساند. اما آیا به راستی این افسانه واقعیت دارد؟
-
برای تقویت معده و کبد گردو بخورید
گردو مقوی مغز، معده و کبد، خشکاننده رطوبات اضافی بدن، درمان دلپچیه، ضد سرطان سینه و مقوی حواس و حافظه است.
-
نوشیدن دمنوش بعد از غذا جذب آهن را کاهش می دهد؟
از آنجا که بسیاری از افراد بلافاصله بعد از صرف غذا تمایل به نوشیدن چای دارند، این نگرانی همواره مطرح است که آیا مصرف چای بعد از غذا ممکن است تأثیری در جذب آهن غذا داشته باشد؟
-
مصرف این خوراکیها با معده خالی ممنوع!
شاید از دلایل دقیق منع خوردن این خوراکیها با معده خالی مطلع نباشید اما به طور کلی مصرف غذاهای نامناسب پیش از صبحانه و به صورت ناشتا میتواند پوشش معده را تحریک کند، قند خون را افزایش دهد یا تعادل سیستم گوارشی را مختل کند.
-
زنان باردار، مصرف ویتامین D را فراموش نکنند!
تحقیقات جدید محققان بریتانیایی نشان میدهد که مصرف مکملهای ویتامین D در دوران بارداری نهتنها برای مادر مفید است، بلکه تأثیرات قابل توجهی بر سلامت استخوانهای کودک در سالهای بعدی زندگی او دارد. این مطالعه تازه منتشر شده نشان میدهد کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری از این مکمل استفاده کردهاند، در سنین ۴ تا ۷ سالگی استخوانهای قویتری دارند و احتمال ابتلا به مشکلات استخوانی در سنین بالاتر در آنها کاهش مییابد.
-
چگونه اسباببازی مناسب برای فرزندمان انتخاب کنیم؟
اتاق کودک پر از اسباببازیهایی است که بهندرت استفاده میشوند، اما آیا این انبوه رنگارنگ به رشد و شادی او کمکی میکند؟ روانشناسان معتقدند انتخاب اسباببازی بر اساس تناسب سنی، توجه به بازیهای گروهی و محدودیت در تعداد، میتواند کودکان را شادتر و تمرکز آنها را تقویت کند. والدین با مدیریت خرید اسباببازی و توجه به نیازهای واقعی کودک میتوانند فضایی بسازند که علاوه بر سرگرمی، به رشد ذهنی و جسمی او نیز کمک کند.
-
آیا مصرف ویتامین C در زمان بیماری مؤثر است؟
ویتامین C، که به نام «اسید اسکوربیک» نیز شناخته میشود، یکی از حیاتیترین ویتامینها برای سلامت عمومی بدن است. این ویتامین نقشهای مختلفی در بدن دارد از جمله تقویت سیستم ایمنی، تسریع روند التیام زخمها و حفاظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد. اما سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده این است که آیا مصرف ویتامین C در زمان بیماری میتواند واقعاً به بهبود وضعیت کمک کند؟ در این گزارش، به بررسی مزایا و خطرات مصرف این ویتامین در دوران بیماری میپردازیم.
نظر شما