سلامت نیوز : معاون فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تأکید وزیر بهداشت بر تعیین مشوقهایی برای ترویج ازدواج دانشجویی خبر داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ محمدحسین آیتی صبح امروز در حاشیه کارگاه آموزشی دانشجویان شرکتکننده در مراسم ازدواج دانشجویی طرح ملی همسفر تا بهشت، ضمن قدردانی از تلاشهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در طراحی و اجرای مراسم ازدواج دانشجویی، آموزش مهارتهای زندگی در کنار برنامههای معنوی و تفریحی را نقطه قوت این برنامه عنوان کرد.
وی افزود: این طرح ملی با وجود بالا بودن حجم برنامهریزی و امور اجرایی و نیز گستره شرکتکنندگان در طی چند ماه، برنامهای مفید و زیبا برای زوجهای جوان بوده و برکات فراوانی برای آنها دارد.
آیتی با اشاره به صحبت خود با برخی زوجین شرکتکننده در ازدواج دانشجویی گفت: حضور در حرم مطهر رضوی و بهرهمندی از نورانیت و برکت محضر امام رضا(ع) و قرائت عهدنامه زوجین، نقطه عطف برنامههای ازدواج دانشجویی محسوب میشود.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: در بخش زوجهای جوان و خصوصا دانشجویان نیازمند ارتقای آموزش و مهارتهای زندگی مشترک هستیم که با وجود اهمیت آن تاکنون متولی مشخصی نداشته، اما نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها طی دو دهه اخیر این بار را از زمین برداشته و آموزشهای بسیار مفید و مؤثری را به زوجهای جوان ارائه میدهد.
آیتی که جهت ارائه پیام تقدیر وزیر بهداشت از طرح ملی «همسفر تا بهشت» به مشهد سفر کرده، ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان یکی از متولیان آموزش عالی در کشور آمادگی خود را جهت هر گونه حمایت از این برنامه اعلام میکند و شخص وزیر نیز در پیام خود به مسئولان این برنامه تاکید کردند که وزارت بهداشت آمادگی کامل را جهت همکاری در برگزاری این برنامه دارد.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی سلامت به معنای عام در جامعه است و بخش مهمی از این سلامت، سلامت خانواده است که شامل حوزههای اجتماعی و معنوی و جسمی میشود.
آیتی اضافه کرد: زوجی که در سال اول ازدواج با نکات بهداشتی، اخلاقی و اجتماعی زندگی مشترک آشنا میشوند، بنیان خانوادهشان به مراتب سالمتر و محکمتر بوده و با رعایت بهداشت باروری، فرزندآوری بهتر و بیشتر خواهند داشت.
رئیس مرکز امور دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با تأکید بر این که ازدواج و فرزندآوری به هنگام از ارکان سلامت جامعه است، در خصوص سیاستهای حمایتی وزرات بهداشت از این مهم اظهار کرد: با توجه به این که بخشی از مشکلات خانوادهها در عدم فرزندآوری به ضعف آگاهی های بهداشتی باز میگردد، تأمین سلامت باروری از اهداف مهم این وزارت به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: افزایش فرزندآوری یک موضوع چند بعدی است که دستگاههای متعدد باید در تحقق آن همکاری داشته باشند.
معاون فرهنگی وزیر بهداشت با اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه گفت: اگر بتوانیم متوسط سن ازدواج را حتی یک سال کاهش دهیم، نقش بسزایی در ارتقای شاخص فرزندآوری خواهد داشت.
وی در تبیین برنامههای وزارت بهداشت جهت نیل به این مهم تصریح کرد: تحقق این مهم نیازمند آموزشهای فراوان خصوصاً پیش از دانشگاه دارد که ورود جدی وزارت آموزش و پرورش را میطلبد و سایر دستگاههای فرهنگی کشور نیز باید در فرهنگسازی کمک کنند.
آیتی افزود: وزارت بهداشت نیز در این زمینه بیش از دو سال است که همه برنامههای کنترل جمعیت خود را تعطیل کرده و برنامه کنونی این وزارتخانه، کمک به ارتقاء بهداشت باروری است چرا که اگر باروری با عوارض مواجه شده و به سرانجام نرسد یا پس از زایمان مشکلاتی برای مادر ایجاد کند باعث عدم تمایل به فرزندآوری و زایمانهای بعدی خواهد شد.
وی با اشاره به حذف درس «تنظیم خانواده» و جایگزینی آن با درس «تعالی خانواده و بهداشت باروری» ادامه داد: وزارت بهداشت آموزشهای لازم را در خصوص ضرورت کاهش سن ازدواج و تقویت فرزندآوری به کادر و دانشجویان گروه پزشکی و پرستاری ارائه داده و این گروه نیز آموزشهای مربوطه را به جمعیت هدف خود انتقال میدهند.
معاون وزیر بهداشت در خصوص تسهیلات آموزش عالی برای دانشجویانی که در دوران تحصیل صاحب فرزند میشوند، به تصویب افزایش مرخصی زایمان به 9 ماه در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: در وزارت بهداشت به پدران نیز مدت دو هفته مرخصی جهت تولد فرزند داده میشود.
وی با اشاره به تأکید وزیر بهداشت نسبت به تعیین مشوقهایی جهت ترویج ازدواج دانشجویی افزود: ارائه تسهیلات آموزشی بیشتر، پیشنهاد مناسبی در این زمینه است.
پیشنهاد سردبیر
-
چگونه وابستگیهای احساسی میتوانند رابطه عاشقانه را متزلزل کنند؟
سبک دلبستگی مضطرب میتواند روابط عاشقانه را تحت تاثیر قرار دهد و احساس ناامنی و اضطراب را در افراد ایجاد کند. در این مقاله، ضمن بررسی تاثیرات این سبک، به دلایل شکلگیری آن و راهکارهایی برای مدیریت این احساسات خواهیم پرداخت.
-
ساعتهای هوشمند میتوانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند
شاید باورش سخت باشد، اما ساعتهای هوشمند گرانقیمت با احتمال بیشتر نسبت به نمونههای ارزان، کاربران را به سرطان مبتلا میکنند.
-
رقص راهکاری مؤثر برای کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به پارکینسون
به نظر می رسد رقص روحیه افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را تقویت می کند.
-
سوزش دل را خودسرانه درمان نکنید
سوزش دل مشکل شایعی است که عموما افراد را برای رهایی از آن راهکارهای خانگی و توصیههای دوست و آشنا را بکار میگیرند، اما بهتر است بدانید که باورهای غلط در این بیماری بسیارند.
-
تعقیب شدن در خواب به چه معناست؟
تقریباً همه ما حداقل یکبار رویاهایی دیدهایم که در آن توسط چیزی یا کسی تعقیب میشویم و سعی داریم با تمام توان از آن فرار کنیم.
-
آیا ماسک سدی در برابر ورود آلودگی به بدن است؟
دوباره خاطرات روزهای کرونا تجدید شد؛ مردمی که با ماسک در هوای خاکستری رنگ قدم میزنند تا اندکی از ورود ذرات آلودگی به ریه های خود کم کنند. آیا این ماسکها تأثیری بر دفع آلودگی دارند؟
-
ارتباط گرسنگی، ورزش و خواب مناسب کلید حفظ تعادل بدن
گرسنگی، ورزشی بودن و خواب کافی سه مولفه حیاتی برای سلامتی هستند. در این مقاله، به بررسی نقش هر یک در تأمین انرژی و حفظ تعادل بدنی پرداختهایم. از نحوه تشخیص گرسنگی واقعی تا تاثیر خواب و استرس، این عوامل بر عملکرد جسمانی ورزشکاران و افراد عادی تاثیر دارند
-
نوشیدنی گرم و شگفتانگیز برای تسکین علائم گوارشی و پیشگیری از سرماخوردگی
در روزهای سرد و پرطراوت زمستان، انتخاب یک نوشیدنی گرم میتواند به افزایش انرژی و بهبود وضعیت جسمی کمک کند. یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار و مفید در این فصل، دمنوش زنجبیل است که علاوه بر خوش طعم بودن، خواص زیادی برای سلامت بدن دارد. این دمنوش به ویژه برای کسانی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند یا دچار حالت تهوع میشوند، انتخابی عالی است.
نظر شما