سلامت نیوز : رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: سرفه بیشتر از دو هفته دلیل بر ابتلا به سل نیست اما باید به پزشک مراجعه کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ محمد مهدی گویا در حاشیه راه اندازی آزمایشگاه مرجع تشخیص سل گفت: سرفه بیش از دوهفته، کاهش وزن، تعریق شبانه و کم خونی از نشانه های ابتلا به بیماری سل است که می تواند در صورت درمان نشدن علاوه بر انتقال بیماری به دیگران، دستگاه های دیگر بدن را نیز درگیر کند .
وی با بیان این که هر سال11هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا می شوند، افزود: سل در بیشتر موارد کاملا درمان می شود و بیماری دو هفته پس از شروع درمان، مسری نیست.
گویا تاکید کرد: با این وجود لازم است اطرافیان و اعضای خانواده افراد مبتلا به سل نیز حتی اگر علامتی هم نداشته باشند، از نظر آلودگی به باکتری سل بررسی آزمایشگاهی شوند و در برخی موارد لازم است داروی پیشگیری دریافت کنند.
وی یادآوری کرد: طبق برنامه جهانی سازمان بهداشت جهانی همه کشورهای عضو باید میزان ابتلا به سل را در کشور خود به یک نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت برسانند.
توصیه های نوروزی رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: با سرد شدن مجدد هوا و بارندگی در روزهای گذشته، میزان ابتلا به آنفلوانزا در کشور افزایش یافته است.
گویا با بیان این که ابتلا به بیماری های تنفسی ویروسی با تغییر فصل و ایام تعطیلات نوروز و دید و بازدیدها شیوع بیشتری می یابد، افزود: بیشترین نگرانی ما در باره بیماری های واگیر در ایام نوروز همین گروه از بیماری هاست.
وی به هموطنان یادآوری کرد: در ایام تعطیلات از خریدن مواد خوراکی از دستفروش ها خودداری کنند و در سفر، آب آشامیدنی لوله کشی یا بطری آب معدنی به همراه ببرند و در مواردی که به آشامیدنی بودن آب اطمینان ندارند، آن را بجوشانند و بنوشند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت همچنین گفت: شستشو و ضد عفونی کردن میوه و سبزی ها به دقت در این ایام با توجه به بیشتر شدن مهمانی ها و سفرها را باید جدی بگیریم.
پیشنهاد سردبیر
-
چگونه وابستگیهای احساسی میتوانند رابطه عاشقانه را متزلزل کنند؟
سبک دلبستگی مضطرب میتواند روابط عاشقانه را تحت تاثیر قرار دهد و احساس ناامنی و اضطراب را در افراد ایجاد کند. در این مقاله، ضمن بررسی تاثیرات این سبک، به دلایل شکلگیری آن و راهکارهایی برای مدیریت این احساسات خواهیم پرداخت.
-
ساعتهای هوشمند میتوانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند
شاید باورش سخت باشد، اما ساعتهای هوشمند گرانقیمت با احتمال بیشتر نسبت به نمونههای ارزان، کاربران را به سرطان مبتلا میکنند.
-
رقص راهکاری مؤثر برای کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به پارکینسون
به نظر می رسد رقص روحیه افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را تقویت می کند.
-
سوزش دل را خودسرانه درمان نکنید
سوزش دل مشکل شایعی است که عموما افراد را برای رهایی از آن راهکارهای خانگی و توصیههای دوست و آشنا را بکار میگیرند، اما بهتر است بدانید که باورهای غلط در این بیماری بسیارند.
-
تعقیب شدن در خواب به چه معناست؟
تقریباً همه ما حداقل یکبار رویاهایی دیدهایم که در آن توسط چیزی یا کسی تعقیب میشویم و سعی داریم با تمام توان از آن فرار کنیم.
-
آیا ماسک سدی در برابر ورود آلودگی به بدن است؟
دوباره خاطرات روزهای کرونا تجدید شد؛ مردمی که با ماسک در هوای خاکستری رنگ قدم میزنند تا اندکی از ورود ذرات آلودگی به ریه های خود کم کنند. آیا این ماسکها تأثیری بر دفع آلودگی دارند؟
-
ارتباط گرسنگی، ورزش و خواب مناسب کلید حفظ تعادل بدن
گرسنگی، ورزشی بودن و خواب کافی سه مولفه حیاتی برای سلامتی هستند. در این مقاله، به بررسی نقش هر یک در تأمین انرژی و حفظ تعادل بدنی پرداختهایم. از نحوه تشخیص گرسنگی واقعی تا تاثیر خواب و استرس، این عوامل بر عملکرد جسمانی ورزشکاران و افراد عادی تاثیر دارند
-
نوشیدنی گرم و شگفتانگیز برای تسکین علائم گوارشی و پیشگیری از سرماخوردگی
در روزهای سرد و پرطراوت زمستان، انتخاب یک نوشیدنی گرم میتواند به افزایش انرژی و بهبود وضعیت جسمی کمک کند. یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار و مفید در این فصل، دمنوش زنجبیل است که علاوه بر خوش طعم بودن، خواص زیادی برای سلامت بدن دارد. این دمنوش به ویژه برای کسانی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند یا دچار حالت تهوع میشوند، انتخابی عالی است.
نظر شما