سلامت نیوز : سیستم لنفاوی از غدد، گره های لنفاوی، طحال، تیموس و لوزه تشکیل شده است. این سیستم، سلول ها را پاکسازی و ضایعات سلولی بدن را از بافت ها به خون منتقل می کند تا از طریق ۲ عضو اصلی و سم زدای بدن یعنی کبد و کلیه تصفیه شود. این سموم شامل باقی مانده داروها، موادمخدر، سموم سیگار، آلاینده ها، افزودنی های غذایی، حشره کش ها و... است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ؛ به طور میانگین ۸۰درصد زنان دارای سیستم لنفاوی ضعیف هستند. اگر از اضافه وزن، سلولیت، اختلال آرتریت، سردرد و... رنج می برید، احتمال دارد که علت اصلی آن کند شدن جریان لنفاوی باشد. حال باید دید چگونه می توان این سیستم را به جریان انداخت. در ادامه مطلب به راهکارهایی در این زمینه اشاره می کنیم.
تنفس عمیق: میزان مایعات لنفی ۳ برابر بیشتر از خون است اما عضوی برای پمپاژ آن وجود ندارد.
سیستم لنفاوی از طریق حرکات تنفسی، سموم را به خون و از آن جا به کبد منتقل می کند. بنابراین اکسیژن مورد نیاز بدن را با نفس های عمیق تامین کنید تا جریان لنف سریع تر شود.
فعالیت کنید:ورزش به جریان یافتن لنف کمک می کند. ورزش هایی چون کشتی و ایروبیک به طور چشمگیر جریان لنفاوی را بهبود می بخشد.
مصرف زیاد آب:اگر میزان آب بدن کافی نباشد مایعات لنفاوی به خوبی جریان پیدا نمی کند؛ برای اینکه آب به آسانی جذب سلول ها شود، چند قطره آب لیموی تازه به آن اضافه کنید.
از مصرف نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و آب میوه آماده بپرهیزید. شکر، رنگ های غذایی و مواد نگه دارنده موجود در این نوشیدنی ها، بار اضافه روی سیستم لنفاوی تحمیل می کند.
میوه بیشتری مصرف کنید: آنزیم ها و اسیدهای موجود در میوه، تمیزکننده قوی سیستم لنفاوی است برای نتیجه و هضم بهتر با معده خالی میوه مصرف کنید. بیشتر میوه ها طی حدود ۳۰دقیقه هضم و جذب می شود.
سبزی:برای تامین کلروفیل کافی به منظور تصفیه خون و عملکرد مناسب سیستم لنفاوی مصرف سبزی را افزایش دهید.
مغزهای میوه بدون نمک:این تنقلات سالم که حاوی اسید چربی کافی است، قدرت سیستم لنفاوی را افزایش می دهد. گردو، بادام، فندق، دانه کتان، تخمه کدو و آفتاب گردان مفید است.
چای گیاهی تقویت کننده سیستم لنفاوی:چای گیاهی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. اما قبل از مخلوط کردن ۲ نوع چای یا در صورت مصرف دارو یا ابتلا به بیماری حاد با متخصص مشورت کنید. از مصرف گیاهان در دوران بارداری، شیردهی یا استفاده از این گیاهان به مدت طولانی، بدون مشورت پزشک، پرهیز شود.
ماساژآرام پوست:با برس های مخصوص حمام پوست را به حالت گردشی به سمت بالا (از کف پا به سمت تنه و از انگشتان به طرف قفسه سینه)ماساژ دهید.
این حرکت گردشی در همان جهتی است که لنف به سمت قلب حرکت می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهد، ماساژ آرام می تواند ۷۸درصد از جریان لنفاوی را به گردش دربیاورد.ماساژ سموم گیر کرده را آزاد می کند. هر نوع ماساژی را که انتخاب می کنید، باید آرام باشد.
دوش های چند دقیقه ای متناوب سرد و گرم:حرارت باعث گشاد شدن رگ های خونی و سرما باعث انقباض آن می شود در صورتی که ناراحتی فشار خون یا قلبی دارید یا این که باردار هستید از اتخاذ این شیوه بپرهیزید.
پیشنهاد سردبیر
-
برای لاغری به این شیوه غذا بخورید
یکی از روشهای کنترل وزن پرت کردن حواس هنگام خوردن غذا است.
-
سرکه سیب؛ دارویی طبیعی برای کاهش وزن، کنترل دیابت و سلامت قلب
سرکه سیب یکی از معجزات طبیعت است که از تخمیر سیب بهدست میآید و علاوه بر اینکه در آشپزی بهعنوان طعمدهنده استفاده میشود، خواص درمانی شگفتانگیزی دارد. از کاهش وزن و بهبود سلامت قلب تا تنظیم قند خون و مبارزه با عفونتها، این ماده طبیعی فواید بسیاری دارد. اما مثل هر داروی طبیعی دیگر، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود.
-
یک لیوان شیر چقدر پروتئین دارد؟
انواع شیر طعم های متنوع و فواید بی نظیری دارند. برخی از آنها از حیوانات و برخی دیگر از گیاهان تهیه می شوند. توجه داشته باشید که برندها و فرآورده های مختلف شیرهای گیاهی یکسان از نظر بسیاری از مواد مغذی، از جمله پروتئین و کربوهیدرات، به طور قابل توجهی متفاوت هستند.
-
چرا مصرف روزانه خرما توصیه میشود؟
توصیه به مصرف خرما به دلیل وجود مواد مغذی در آن است . میوهای بهشتی که فوائد زیادی دارد.
-
چرا گوشم وزوز میکند؟
شاید وزوز گوش علامت مهمی در ذهن برخی از افراد نباشد اما جالب است بدانید که این حالت گاهی نشانهای از یک بیماری زمینهای است.
-
اتلاف ۳۳ درصد مواد غذایی در ایران؛ راهکارهایی برای مقابله با بحران ضایعات غذایی
در همایش مدیریت اتلاف غذایی که در مشهد برگزار شد، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اتلاف ۳۳ درصدی مواد غذایی در فرآیند کشت، داشت و برداشت در کشور خبر داد و بر لزوم اتخاذ راهکارهای عملی و هماهنگی بین بخشی برای کاهش این ضایعات تاکید کرد.
-
ایران و اوگاندا پیشتاز مصرف آنتیبیوتیک در جهان؛ کارشناسان خواستار کنترل فوری بحران هستند
ایران و اوگاندا به عنوان دو کشور با بالاترین میزان مصرف آنتیبیوتیک در جهان شناخته میشوند. کارشناسان در کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی تاکید کردند که مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، مقاومت به این داروها و افزایش عفونتهای بیمارستانی را به همراه دارد که نیازمند تدابیر فوری و آموزشهای گسترده است.
-
هیچ ویروس جدیدی در کشور مشاهده نشده، H1N1 همچنان ویروس غالب آنفولانزا است
در حالی که بسیاری از شهروندان از شیوع بیماریهای تنفسی در فصل زمستان نگران هستند، وزیر بهداشت کشور اعلام کرد که هیچ ویروس جدیدی در ایران شناسایی نشده و در حال حاضر ویروس غالب آنفولانزای H1N1 در کشور در حال گردش است. او همچنین به ادامه علائم بیماریهای تنفسی تا پایان فصل سرد اشاره کرد.
نظر شما