-
بیش از ۷۰۰۰ نفر در ایران به سل مبتلا شدند/ ارائه خدمات رایگان درمانی به بیماران
به مناسبت «روز ملی مبارزه با سل»، مدیر کشوری برنامه کنترل سل وزارت بهداشت از ابتلای بیش از ۷۰۰۰ نفر به این بیماری در سال ۱۴۰۲ خبر داد و بر ضرورت آگاهیرسانی و ارائه خدمات رایگان درمانی به مبتلایان تأکید کرد.
-
جولان سالک در پایتخت/ ۸۰۰۰ نفر در سالجاری به سالک مبتلا شدهاند!
سالک بیماری پوستی و انگلیای که توسط پشه خاکی منتقل میشود و اگر درمان نشود و به مرور زمان تشدید پیدا کند، ممکن است فرم پوست را تغییر دهد. البته دو نوع از آن در ایران وجود دارد و گویا هیچ زمانی کشور از این بیماری در امان نبوده است. طبق گفته شیرزادی، نوع دیگر آن با نام کالاآزار یا لیشمانیوز احشایی است که از سگها به انسان منتقل میشود و همین امسال فقط ۲۵ نفر را مبتلا کرده است.
-
سارکوم کاپوزی: علل، علائم و روش های درمانی
سارکوم کاپوزی شکلی از سارکوم بافت نرم است. این بیماری بر افرادی با سیستم ایمنی ضعیف که حامل ویروس نادر هرپس ویروس انسانی 8 (HHV-8) نیز هستند، تأثیر می گذارد.
-
HIV چطور بر ارگان های بدن تاثیر می گذارد؟
HIV ویروسی است که در خون انسان، مایعات جنسی و شیر مادر زندگی می کند و اگر به آن مبتلا شوید سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف می کند، بنابراین بدن شما برای مبارزه با میکروب های رایج، ویروس ها، قارچ ها و سایر مهاجمان مشکل پیدا می کند. این بیماری عمدتاً از طریق تماس جنسی محافظت نشده و سوزن مشترک منتشر می شود.
-
هشدار جهانی: مقاومت آنتیبیوتیکی تا 2050 میلیونها قربانی میگیرد
یک مطالعه جدید هشدار میدهد که اگر اقدامی جدی صورت نگیرد، در ۲۵ سال آینده، سالانه میلیونها نفر به دلیل عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک جان خود را از دست خواهند داد.
-
هشدار جدید درباره HPV: خطر انتقال از طریق لیزر و ضرورت واکسیناسیون
زهرا سادات ثقهالاسلامی، متخصص بیماریهای عفونی و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا، در خصوص ویروس پاپیلوما انسانی (HPV) و مسائل مربوط به آن توضیحاتی ارائه داد. وی به افزایش توجهها در مورد انتقال HPV از طریق ابزارهای لیزر و اهمیت واکسیناسیون پرداخت.
-
تحولی نوین در مبارزه با ایدز
موفقیت ۹۹.۹ درصدی داروی لنکاپاویر در پیشگیری از اچآیوی
یک آزمایش دیگر نیز نشان میدهد که مصرف لنکاپاویر تزریقی با اثربخشی طولانیتر میتواند بهعنوان یک روش پیشگیرانه قبل از مواجهه، محافظت کاملی در برابر ابتلا به اِچ آی وی در زنان ایجاد کند.
-
شناسایی علائم بیماریهای ریوی و عفونت از روی دست
اگر رنگ ناخنهایتان تغییر کند، انگشتانتان درد کنند یا در بافت پوستتان تغییری ایجاد شود، به چه معناست؟ تغییر در ظاهر یا بافت دستها اغلب میتواند نشاندهنده نگرانی بیشتری برای سلامتی باشد.
-
اوزمپیک خطر ابتلا به کووید شدید را در افراد چاق کاهش میدهد
نتایج یک مطالعه جدید تأیید میکند که داروهای کاهش وزن مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» میتوانند میزان واکنشهای شدید بدن به ویروس کرونا، از جمله مرگ، را به ویژه در افراد چاق کاهش دهند.
-
هشدار یک پزشک آمریکایی:موهای بینی خود را نکنید!
دکتر «کریگ مکسول»، اهل اوهایو (آمریکا) هشدار میدهد، کندن موهای بینی، فرد را در خطر ابتلا به عفونتی قرار میدهد که ممکن است تا مغز او گسترش یابد.
-
متخصص بیماریهای عفونی عنوان کرد؛
چگونه می توانیم بیماری هزار چهره را کنترل کنیم
یک متخصص بیماریهای عفونی، با اشاره به اینکه تب مالت به بیماری هزار چهره معروف است، گفت: کنترل و پیشگیری تب مالت نیازمند همکاری بین بخشی است.
-
همه چیز درباره ویروسی که به سرعت باید درمانش را شروع کرد
این علائم HIV را با آنفلوانزا اشتباه نگیرید!
ایدز یک ویروس آسیبرسان به سیستم ایمنی بدن است که سلولهای CD4 را که از نوع سلولهای ایمنی دسته T هستند، تحت تأثیر قرار داده و از بین میبرد. ازبینبردن سلولهای T فرد مبتلا، با گذشت زمان افزایش پیدا میکند و بدن فرد بیمار، مستعد ابتلا به انواع بیماریها ازجمله، انواع سرطانها میشود.
-
نشست سازمان جهانی بهداشت برای بررسی شیوع «ام پاکس»
سازمان جهانی بهداشت (WHO) میگوید از آنجا که بیماری «ام پاکس» در حال شیوع در آفریقای مرکزی است و ممکن است در داخل و خارج آفریقا گسترش یابد، نشستی از یک کمیته اضطراری در این زمینه برگزار خواهد کرد.
-
یک متخصص بیماریهای عفونی مطرح کرد؛
افزایش جمعیت موشها موجب بروز بیماریهای عفونی میشود
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت هرچه روند افزایش جمعیت موشها ادامه یابد، میزان بروز و انتقال بیماریهای عفونی نیز بیشتر میشود؛ اکنون موشهای تهران آلوده نیستند، اما در صورت آلوده شدن میتوانند ناقل بیماریهای عفونی مانند مانند طاعون و تولارمی باشند.
-
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:
هشدار به شناگران در آبهای آلوده/ خطر انتقال بیماریهای عفونی
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نسبت به خطر انتقال بیماریهای عفونی از طریق شنا در آبهای آلوده هشدار داد و گفت: آب شناگاهها گرچه به مصرف شرب نمیرسند اما در صورت آلوده بودن خصوصا در مواردی که آب فاقد مواد گندزدای موثر فعال باشد، در اثر تماس با بدن انسان یا بلع اتفاقی یا تنفس عامل بیماریزا، موجب انتقال بیماری به انسان میشود.
-
هر آنچه لازم است درباره زخم های دهان HIV بدانید
زخم های دهان در افراد مبتلا به HIV شایع است. برخی از آنها می توانند در هر مرحله از عفونت رخ دهند، مانند استوماتیت آفتی (زخم دهان)، تبخال دهان (زخم سرد)، کاندیدیازیس دهان (برفک) و HPV دهان (زگیل دهان). برخی دیگر با HIV یا ایدز پیشرفته دیده می شوند، از جمله لکوپلاکی مودار دهان، ژنژیویت مرتبط با ایدز و سارکوم کاپوزی.
-
فرهادی مطرح کرد؛
هشدار به شناگران در آبهای آلوده/ خطر انتقال بیماریهای عفونی
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نسبت به خطر انتقال بیماری های عفونی از طریق شنا در آب های آلوده هشدار داد.
-
آخرین واکنشها به بیماری جذام در ایران/ بازار تکذیبها داغ شد
طی روزهای اخیر، شایعات زیادی درباره شیوع بیماری جذام در کشور مطرح شده، همزمان بازار رد و تکذیبها از سوی مقامات وزارت بهداشت داغ است.
-
شیوع بیماری جذام در کشور صحت ندارد
رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شیوع بیماری جذام را در کشور تکذیب کرد.
-
یافته محققان هلندی؛
میکروبیوم قوی روده می تواند در مبارزه با عفونت موثر باشد
تحقیقات جدید نشان میدهد باکتریهای ساکن در رودهها نقش مهمی در خطر ابتلا به عفونت دارند.
-
فازهای عفونت دانگ
ویروس دانگ که جزء فلاوی ویروسها است، چهار نوع سروتایپ دارد و این بدان معناست که امکان دارد فردی چهار بار به ویروس آلوده شود؛ سروتایپ نوع دوم، سروتایپ غالب است. ویروس دانگ از طریق گزش پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس انتقال مییابد. این پشهها ویروس زیکا و چیکونگونیا را نیز انتقال میدهند.
-
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان:
تشخیص قطعی عفونت سایتومگال در افراد با نقص ایمنی مشکل است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تشخیص قطعی عفونت سایتومگال در افراد با نقص ایمنی مشکل است.
-
عفونت شیگلا: علائم، علل و عوارض
عفونت شیگلا (شیگلوز) یک عفونت روده ای است که توسط خانواده ای از باکتری ها به نام شیگلا ایجاد می شود.
-
آئدس وارد ایران شد؟ | راهکارهای مقابله با یکی از مخوف ترین پشههای بیماری زا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مشاهده پشه آئدس در پارسیان و بندر لنگه استان هرمزگان و ۲ شهرستان جنوبی استان بوشهر از جمله عسلویه و کنگان خبر داد و گفت: عملیات سمپاشی آغاز شده است. او همچنین با تاکید بر مقابله با تکثیر این پشه در جلوگیری از شیوع بیماریهای تبدار تاکید کرد.
-
زنان این گزارش را حتما بخوانند!
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به باورهای رایج و غلط درباره بیماریهای عفونی زنان، گفت: عفونتهای زنان به ۲ دسته باکتریایی و قارچی تقسیم بندی میشوند.
-
آیا HIV به صورت طبیعی درمان می شود؟
HIV بدون درمان پزشکی مناسب قابل درمان یا مدیریت نیست و حتی می تواند سلامت فرد بیمار را به شدت تهدید کند.
-
هجوم مالاریا از مرزهای شرقی
روند ابتلا به مالاریا در کشور افزایشی است و پس از 10 سال کاهش ابتلا، آمار بیماران در سال1402 نسبت بهمدت مشابه گذشته دو برابر شده و از حدود 5هزار مورد در 1401 به 10هزار مورد در سال گذشته رسیده است.
-
متخصص عفونی عنوان کرد؛
ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، به تشریح وضعیت بیماری مالاریا در کشور پرداخت.
-
درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه میدانید؟
با افزایش آمار ابتلا به سرخک در سطح بینالمللی، دانستن نکاتی درباره این بیماری و نقش واکسیناسیون علیه آن برای افراد مهم است.
-
به مناسبت هفته بهداشت؛
پرهیز از رفتارهای پرخطر و واکسیناسیون؛ دو راه موثر برای پیشگیری و کنترل عفونت پاپیلوما
عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد با بیان اینکه تزریق واکسن پاپیلوما موثرترین روش پیشگیری از انتقال این ویروس است، گفت: پیشگیری از عفونتهای ویروسی پاپیلوما سبب کاهش قابل ملاحظه سرطانهای گردن رحم و سایر بدخیمیهای مربوط به این ویروس میشود.