-
آیا واکسیناسیون عمومی HPV در ایران بهصرفه است؟ بررسی هزینهها و اثرات اقتصادی
در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان به واکسیناسیون عمومی علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) پرداختهاند، متخصصان اقتصاد دارو در ایران بر این باورند که این مداخله در کشور ما بهدلیل شیوع پایین بیماری و هزینههای بالا از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه نیست. این مسئله نیاز به ارزیابی دقیقتر و اولویتبندی در سیستم سلامت کشور دارد.
-
رژیم کمسدیم؛ کلید سلامت قلب و کلیهها
سدیم، یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن، نقشهای مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیک مختلف دارد؛ از مدیریت مایعات بدن تا حفظ فشار خون و تعادل الکترولیتها. اما در حالی که این ماده برای عملکرد طبیعی بدن ضروری است، مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلات جدی بهویژه برای افرادی که دچار بیماریهایی مانند فشار خون بالا، نارسایی قلبی یا بیماریهای کلیوی هستند، ایجاد کند. بنابراین، رژیم کمسدیم میتواند یکی از راههای موثر برای مدیریت و بهبود این شرایط باشد
-
چرا از مصرف روغن بادام نباید غافل شد؟
بادام خواص بسیاری برای سلامتی دارد . این خواص در روغن بادام هم اثرات قابل توجهی داشته که متأسفانه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
-
توصیه متفاوت طب سنتی در مصرف سیب
مصرف سیب در طب ایرانی راه و رسم خود را دارد و در انواع مشکلات به نحوی مورد استفاده قرار میگیرد
-
نسخه سلامتی کودک از جنینی پیچیده میشود
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. بر اساس این نکته از جنینی میتوان آینده سلامت کودک را رقم زد.
-
بیتفاوتی، سوءاستفاده و ضعف نظارت؛ پاشنه آشیل سیستم بیمارستانی
رسواییهای ناشی از ضعف نظارت، فشارهای اقتصادی و توجیه اخلاقی، پاشنه آشیل سیستم اداری و سازمانی کشور شدهاند. آنچه در فیلمهای قدیمی چون دایره مینا به تصویر کشیده شد، امروز نیز در قالب بیمسئولیتی در بیمارستانها و سوءاستفاده از اموال عمومی به چشم میخورد؛ روندی که بدون اصلاح ساختارهای مدیریتی و تقویت اخلاق حرفهای، میتواند فجایع بیشتری را رقم بزند.
-
آیا مرطوب کننده هوا برای سلامت پوست خوب است؟
اگر به درستی استفاده شود، مرطوب کننده می تواند به کنترل خونریزی بینی، آلرژی، پوست خشک، کیفیت خواب و موارد دیگر کمک کند.
-
کمبود این ویتامین موجب ریزش مو میشود
بسیاری از ما روزانه با ریزش مو مواجه میشویم، اما این ریزش برای برخی بیش از اندازه طبیعی روی میدهد.
-
تاخیر در رفع موانع پزشک خانواده؛ تهدیدی برای تأمین اجتماعی
مهدی اسفندیار، کارشناس سلامت و رسانه، در یادداشتی به بررسی ۲۵ چالش اساسی اجرای طرح پزشک خانواده در ایران پرداخت و این موانع را با ساختار موفق انگلستان مقایسه کرد. وی با تأکید بر ضرورت اجرای این طرح در کشور، به محدودیتهای قانونی، ساختاری، منابع انسانی و مالی اشاره کرده و تأخیر در رفع این چالشها را تهدیدی برای تأمین اجتماعی و نظام سلامت کشور دانسته است.
-
تالاب صالحیه خشک شد
رضا قاسمپور معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست البرز از نابودی تالاب صالحیه خبر داد و اظهار داشت: زهکش ۴۰ کیلومتری ایجاد شده در تالاب صالحیه، شترهای سرگردان و عدم تأمین حقآبه تالاب نیز از عوامل خشکی تالاب و تبدیل شدن به کانون ریزگردها است.
-
ادرار کردن هنگام رابطه جنسی،طبیعی است یا نشانه عفونت است؟
در طول رابطه جنسی، بدن مایعاتی آزاد میکند که امری طبیعی است. اما برخی افراد ممکن است احساس نیاز به ادرار کردن در حین رابطه جنسی داشته باشند.
-
تلاش دولت برای حل مشکل نقدینگی در صنعت دارو
این روزها کمبود نقدینگی و وصول نشدن مطالبات صاحبان صنایع دارویی از سوی سازمانهای بیمهگر دو چالش بزرگ صنعت دارویی کشور است که دولت میتواند با تامین ارز به موقع، به بحران این صنعت پایان دهد.
-
توسعه صنعت و معدن یزد به چه قیمتی
مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد گفت: امروز در دشت های استان با فرونشست زمین ، خالی شدن سفره های زیر زمینی از آب و فقر پوشش گیاهی مواجه هستیم؛ کوه ها را به خاطر معدن و دشت ها را به بهانه توسعه صنعت نخوریم و از بین نبریم.
-
بارش برف و باران در جادههای ۱۵ استان کشور
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از وجود ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز خبر داد.
-
راهکارهای موثر در کاهش تفاوتهای بین نسلی
عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به علل اختلافات نوجوانان و والدین به ارائه راهکارهای موثر در کاهش تاثیر تفاوت بین نسلی پرداخت.
-
احداث نیروگاههای خورشیدی راهکاری برای توانمند سازی خانوارهای محروم
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران از نصب حدود پنج هزار سامانه خورشیدی برای مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی و از تلاش برای فراهم کردن امکان خرید و فروش برق این نوع نیروگاه ها در بورس و نیز تجمیعی شدن آنها خبر داد.
-
عواقب خطرناک مصرف بیرویه دمنوشهای گیاهی
کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: استفاده از گیاهان دارویی به مقدار متعادل معمولا عاری از خطر و ضرر است، اما مصرف بیش از اندازهی آن میتواند به مسمومیت و عواقب خطرناکی ختم شود.
-
کودکآزاریهایِ روحی و عاطفی؛ پرتکرارترین مسائل مطرح شده از سوی مادران
مسئول صدای یارا انجمن حمایت از حقوق کودکان از برقراری ۳۳۷ مورد تماس با صدای یارا در پاییز امسال خبر داد و همچنین پرتکرارترین مسائلی که طی تماس با صدای یارا از سوی مادران مطرح شده را درخصوص کودکآزاریها، مربوط به مسائل روحی و عاطفی کودکان اعلام کرد.
-
آیا ورزش می تواند درد زانو را کاهش دهد؟
بررسی شواهد اخیر این سوال را مطرح میکند که ورزش چقدر میتواند برای کاهش درد آرتریت زانو مفید باشد.
-
یک تناقض منطقی در پیشبینی آبوهوای تهران!
مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران با اشاره به تنوع اقلیمی در استان تهران در رابطه با تفاوت پیشبینی وضعیت آبوهوا در مناطق استان تهران توضیحاتی ارائه کرد.
-
آخرین وضعیت عفونتهای تنفسی در کشور
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوآنزا همچنان در صدر بیماریهای تنفسی در گردش قرار دارد.
-
تأثیر سیگار، استرس و آلودگی هوا بر ناباروری مردان
متخصص بیولوژی تولیدمثل گفت: کیفیت اسپرم، عامل اصلی ناباروری مردان است که تحت تأثیر ژنتیک و محیط قرار دارد .
-
ترکش روشهای غلط لاغری بر سلامت جسم و روح
چاقی و افزایش وزن یکی از معضلات اصلی افراد بویژه خانمهاست که برای رهایی از آن هرکاری میکنند. گاهی این اقدام به قیمت از دست رفتن سلامتی تمام میشود.
-
آیا دسترسی به اورژانس آسان تر میشود؟
به گفته عوامل اورژانس، یکی از مشکلات اساسی و زمانبر نیروهای واحد ارتباطات اورژانس ۱۱۵، ثبت نشانی تماسگیرندگان است.
-
خاطرات بد را به خواب بسپار
تحقیقات قبلی نشان میدهد که فعالسازی مجدد خاطرات مثبت میتواند به سلامت روانی کمک کند؛ از طرف دیگر فعالسازی مجدد حافظه میتواند در طول خواب انسان آغاز شود. پژوهشگران روشی برای ویرایش حافظه معرفی کردهاند که به تضعیف خاطرات منفی با فعالسازی مجدد خاطرات مثبت جدیدتر درطول خواب کمک میکند. نتایج نشان میدهد که این روش نهتنها باعث کاهش یادآوری خاطرات بدمیشود، بلکه نفوذ غیرارادی خاطرات مثبت را نیز افزایش میدهد.علاوه بر این، فعالسازی مجدد این خاطرات پس از خواب، قضاوتهای عاطفی مثبت را تقویت میکند.
-
گردشگری سلامت گنجینهای ارزشمند که از آن غافلیم
امروزه با صنعتیشدن کشورها و بروز دردهای مختلف در روح و بدن انسانها و رویآوردن به عملهای جراحی زیبایی بهصورت چشمگیر، بحث گردشگری درمانی را به یکی از بخشهای رو به رشد صنعت گردشگری در جهان و ایران تبدیل کرده است
-
چگونه همکاری با یک فرد افسرده راندمان کاری را تضعیف میکند
یک جامعهشناس درباره تاثیر سلامت روان افراد در محیط کار و بهعهدهگرفتن مشاغل میگوید:«مطالعات نشان میدهند که هرچه سلامت روان فرد بالاتر باشد، موفقیت او در زندگی کاری نیز بیشتر خواهد بود. برعکس، هرچه سلامت روان فرد کمتر باشد، کارایی، توانایی و عملکرد او کاهش مییابد.»
-
جبران کسری خون تهران از استانهای دیگر با اعزام تیمهای سیار به ادارات و کارخانجات
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون: تلاشها برای تأمین خون در تهران با وجود کمبودها ادامه دارد
-
امید به بهبود وضعیت دارو با یک بخشنامه جدید
حذف ارز ترجیحی دارو یکی از تصمیماتی است که دارای آثار گستردهای بر سلامت جامعه، دسترسی به دارو و وضعیت اقتصادی خانوارها بهویژه در مناطق محروم است. مسألهای که تهدیدی جدی برای مردم، بهویژه بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و خاص به شمار میرود.
-
دردسرهای تعطیلیهای دیرهنگام
در روزهای گذشته شایعاتی مانند احتمال مجازی شدن مدارس تا پایان سال هم به لیست دلنگرانیهای والدین افزوده شده است.