-
تشخیص به موقع سرطان روده، موفقیت در درمان را افزایش می دهد
دانشیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان روده از جمله سرطانهای قابل درمان است که اگر بهموقع تشخیص داده شوند، موفقیت در درمان این بیماری افزایش مییابد.
-
استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام استقرار 350 کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان امسال، گفت: این افراد خدمات ابلاغ شده را در مناطق روستایی به مردم ارائه میدهند.
-
اخراج ۴ تریلی زباله توقیف شده از استان تهران
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دماوند با اشاره به توقیف چهار تریلی زباله یکی از شهرهای شمالی در جابان گفت: با دستور دادستان دماوند خودروها و زباله ها به شهر مبدا بازگردانده شد.
-
هوای قابل قبول تهران طی امروز
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۵ بهمن) در شرایط قابل قبول است.
-
پاسخ وزیربهداشت به درخواست جنابخان برای حمایت از بیماران SMA
ریبس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در واکنش به درخواست جناب خان برای حمایت از بیماران SMA گفت: اول همین هفته ۷۰ درصد هزینه داروی این عزیزان از محل بیمه بیماران صعب العلاج تامین و ابلاغ شد.
-
ورزش یا ویاگرا؟ راه مؤثر برای درمان اختلالات نعوظ کدام است؟
ورزش حداقل 30 دقیقه ای سه بار در هفته، می تواند به اندازه ویاگرا و داروهای مشابه در بهبود عملکرد نعوظ موثر باشد.
-
عواملی که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند
زنان در سراسر جهان به غیر از سرطان پوست در معرض ابتلا به سرطان سینه نیز هستند.
-
خنثیسازی ویروسهای تنفسی با امواج الکترومغناطیسی
در نمایشگاه عرب هلث دبی، دستگاههای پیشرفته e4life از ایتالیا معرفی میشوند که با استفاده از امواج الکترومغناطیسی، ویروسهای تنفسی موجود در هوا را با کارایی بیش از 90 درصد خنثی میکنند. این فناوری جدید برای محافظت از انسان و حیوان طراحی شده و بهطور ویژه برای آنفلوانزا، ویروس RSV، کووید-19 و حتی آنفلوانزای پرندگان اثربخش است.
-
زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه زنان بیش از مردان در معرض سرطان تیروئید قرار دارند، گفت: سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است.
-
آغاز ثبتنام برنامههای آموزش پزشکی فارغالتحصیلی دانشگاه محمد بن راشد
دانشگاه پزشکی و علوم بهداشتی محمد بن راشد (MBRU) با همکاری سازمان سلامت دبی از آغاز ثبتنام برای برنامههای آموزش پزشکی فارغالتحصیلی شامل دورههای کارآموزی، رزیدنتی و فلوشیپ خبر داد. برای نخستین بار، رشتههای فلوشیپ فوق تخصصی در نفرولوژی اطفال و نورولوژی عروقی نیز ارائه میشوند تا به توسعه متخصصان ماهر و ارتقای سطح آموزش پزشکی کمک کنند.
-
گفتگو و نیازسنجی، کلید موفقیت مدیریت در حوزه بهداشت
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در دوره توانمندسازی معاونین توسعه دانشگاههای علوم پزشکی، با تأکید بر اهمیت مهارتهای مدیریتی و گفتگو در بهبود فرآیندها، خواستار بازنگری در شیوههای آموزشی و تولید محتوای کاربردی متناسب با نیازهای سازمانی شد. مهندس طاهر موهبتی، انسان را محور توسعه دانسته و تقویت شفافیت و عدالت را نتیجه توانایی در گفتگو و پاسخگویی عنوان کرد.
-
در گفت و گو با عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح شد؛
۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیریاند/ نقش سبک زندگی و ژنتیک در پیشگیری از سرطان
سرطان، یکی از مهمترین چالشهای سلامت عمومی در جهان و ایران است که با افزایش آمار جمعیت میانسال، شیوع آن نیز رو به افزایش است.
-
بهترین مرطوب کننده های طبیعی پوست
مرطوبکنندههای گیاهی متنوعی برای پوست وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان پوست را نرم و لطیف نگهداشت.
-
هشدار نسبت به محتویات داروهای کاهش وزن
رئیس گروه کنترل و تضمین کیفیت کیفی آزمایشگاههای سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: عمده اشکال دارویی با ظاهر زیبا که در اختیار بیماران به قصد کاهش وزن قرار میگیرند حاوی متآمفتامین (شیشه) هستند.
-
کدام داروها مشمول افزایش قیمت شدند؟
خبر افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو در روزهای اخیر، نگرانیهایی برای برخی بیماران ایجاد کرده اما رئیس انجمن داروسازان تهران میگوید این افزایش قیمت عمدتاً شامل داروهای تزریقی و شیافها بوده و شامل داروی بیماران خاص نمیشود.
-
فروش چندبرابری قیمت واکسنهای گارداسیل در مطبها و کمبود در داروخانهها
چرا واکسن گارداسیلِ دولتی با قیمت نجومی در مطبها به مردم فروخته میشود؟
واکسن گارداسیل که با یارانه دولتی وارد شده و برچسب وزارت بهداشت را دارد، بهجای توزیع عادلانه در داروخانههای دولتی، سر از مطبها درآورده و با چند برابر قیمت به مردم فروخته میشود. در حالی که متقاضیان برای دریافت دوزهای بعدی مستأصل هستند، این واکسن کمیاب در برخی مطبها و مراکز خصوصی با هزینههای گزاف در دسترس است. این وضعیت باعث شده تا بسیاری از مردم، نگران سلامت خود و گرفتار مشکلات مالی ناشی از سوءاستفادههای آشکار در توزیع این دارو باشند.
-
آمارهای حاکی از سقوط شدید ارزشهای اخلاقی، سرمایه اجتماعی
سقوط سرمایه اجتماعی در سایه مهاجرت و سیاستهای ناکارآمد
در طول هفت دهه اخیر، ایران با بحرانهای اجتماعی متعددی مواجه بوده است؛ از مهاجرت گسترده نیروی کار و کاهش سرمایه اجتماعی گرفته تا افزایش نابرابری جنسیتی و بحرانهای اقتصادی. این تحولات نهتنها نظام اجتماعی کشور را متأثر ساخته، بلکه توسعه پایدار را با چالشهای جدی روبهرو کرده است.
-
افتتاح دو طرح درمانی و رفاهی در مسجدسلیمان با حضور وزیر بهداشت
در ادامه سفر استانی رئیسجمهور به خوزستان، دو طرح درمانی و رفاهی مهم در شهرستان مسجدسلیمان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهرهبرداری رسید. این طرحها شامل احداث ساختمان ۱۵ واحدی زیست پزشک و راهاندازی بخش جدید مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) در بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان هستند.
-
بیماری اماس در ایران؛ چالشها و فرصتهای بیمهای برای مبتلایان
بیماری اماس (مولتیپل اسکلروزیس) یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای مغز و اعصاب حمله کرده و باعث آسیب به این سلولها میشود. این آسیبها موجب اختلال در پیامرسانی عصبی در بدن میشود و میتواند علائم مختلفی را ایجاد کند. اگرچه پیشرفتهای زیادی در علم پزشکی در زمینه شناخت و درمان بیماریها صورت گرفته است، هنوز علت دقیق ابتلا به اماس مشخص نشده است و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. با این حال، داروها و تغییرات سبک زندگی میتوانند به کنترل بیماری کمک کنند.
-
استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی کشور برای ارتقاء سواد و آموزشهای تغذیهای
خیلیها تصور میکنند که ساکنان روستا، سالمترند و از بیماریهای مزمن شهری میان آنها خبری نیست. اما مطالعات نشان میدهد که روند افزایشی فشار خون و دیابت در بزرگسالان و کوتاهی قد و سوءتغذیه (اضافه وزن و کموزنی) در کودکان، ساکنان روستاها را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
-
۱۶هزارمیلیارد تومان برای حذف ۱۸۰۰
وعده حذف مدارس کانکسی/ آیا زمستان امسال نقطه پایان بیعدالتی در فضای آموزشی خواهد بود؟
سرمای زمستان باز هم یادآور مشکلات مدارس کانکسی و سنگی در مناطق محروم کشور شده است؛ مدارسی که سالهاست وعده حذفشان داده میشود اما همچنان پابرجا هستند. درحالیکه رئیس کمیسیون آموزش مجلس از تخصیص بودجه ۱۶ هزار میلیارد تومانی برای جمعآوری این مدارس خبر میدهد، بسیاری امیدوارند امسال این وعدهها از حرف به عمل برسند و عدالت آموزشی محقق شود. آیا زمستان امسال نقطه پایان بر سرما و بیعدالتی در فضای آموزشی خواهد بود؟
-
زهکشی، تالابها را به مرگ رساند
مقصر اصلی خشکیدگی تالاب صالحیه، آنهم در فصل زمستان چیست؟
منبع اصلی تأمین آب تالاب صالحیه در شرایط کنونی از محل رودخانه کردان، سیلابها و روانابهای فصلی است، درحالیکه در گذشته علاوهبر رودخانه کردان، جریانات آبی از رودخانههای زیاران، ابهررود و خررود نیز بهسوی تالاب برقرار بود. تخصیص عمده جریانات رودخانه کردان و دیگر رودخانههای منطقه برای مصارف بیرویه کشاورزی و خشکسالیهای پیاپی باعث شده است تمام فشار کمبود آب به تالاب صالحیه تحمیل شود.
-
گزینهای ایدهآل برای مادرانی که نگران تغذیه فرزندشان هستند
والدین وظیفه دارند تا سلامتی فرزند خود را حفظ کنند و با تغذیه سالم به او زندگی کم دردسری هدیه ببخشند. بااینحال، در زمانه پرشتاب امروزی، ممکن است انجام دادن این کار برای مادران شاغل کمی دشوار به نظر برسد. اوتمیل یا پرک جو دوسر به عنوان غذایی سالم میتواند به چنین مادرانی کمک کند. در این مطلب، درباره فواید پرک جو دوسر به عنوان غذای کامل کودک آشنا میشوید.
-
بررسی تصمیم جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبه کنکوری
بهتازگی پرونده کنکوریها و تأثیر معدلشان روی میز شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و سرانجام بعد از یک جلسه چندساعته عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که براساس تصمیم اعضای شورا، سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور لحاظ نخواهد شد و فقط سوابق پایههای یازدهم و دوازدهم برای کنکور مدنظر قرار میگیرد. البته جزئیات این تصمیم در جلسه اخیر مشخص نشده است؛ آیا این تغییرات ازکنکورسال۱۴۰۴عملیاتی خواهند شد یا به سالهای بعد موکول میشوند؟
-
در شرایطی که بسیاری از دهه شصتیها از قافله ازدواج جا ماندهاند، تدبیر خاصی برای حمایت از آنها وجود ندارد
دختران و پسران دهه شصتی گرفتار بحران تجرد
نسل دهه شصتی، که با تجربیات تلخی از جنگ و بمباران بزرگ شدهاند، حالا تنها در انتظار فرصتهایی برای ازدواج و استقلال باقی ماندهاند. با آمارهای نگرانکننده از افزایش دختران و پسران مجرد، به نظر میرسد زمان برای چارهاندیشی در خصوص معضل تجرد بهویژه در روستاها بیش از پیش حیاتی است. آیا مسئولان و رسانهها خواهند توانست توجه لازم را به این بحران جلب کنند و راهکاری برای آن بیابند؟
-
نگاه کردن به صفحه نمایش، تهدید جدی برای سلامتی و یادگیری کودکان
یک پژوهش جدید که توسط محققان دانشگاه کانتربری در نیوزیلند انجام شده است، نشان میدهد کودکانی که بیش از ۹۰ دقیقه در روز به هر نوع صفحه نمایشی (تلویزیون، تلفنهوشمند، تبلت، مانیتور و غیره) نگاه میکنند، در سنین ۵/۴ تا ۸ سالگی از نظر واژگان (روان بودن حروف)، اعداد و ارتباطات، کمتر از حد متوسط هستند.
-
شناسایی ۴۵۱ نوع بیماری نادر در ایران؛ تأکید رئیس سازمان غذا و دارو بر لزوم دسترسی بیماران نادر به داروهای اورفان
در دومین نشست تخصصی داروهای «اورفان»، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت ویژه بیماریهای نادر و ضرورت دسترسی بیماران نادر به داروهای تخصصی، به تشریح وضعیت این بیماریها در ایران و جهان پرداخت.
-
راهکارهایی برای مقابله با سرفههای مزمن
در فصول سرد سال، ممکن است دچار بیماریهای ویروسی شویم که یکی از نتایج آن، سرفهکردن خواهد بود. گاهی این سرفهها به هر دلیلی، میتوانند طولانیمدت و مزمن باشند. اما آیا میتوان برای رفع یا کاهش آنها کاری کرد؟ طب ایرانی در اینباره توصیههایی دارد؛ با هم نکتهها و توصیههای موجود را بررسی میکنیم.
-
تخمین ۳ میلیون بیمار نادر در ایران؛ ضرورت تقویت حمایتها و زنجیره تأمین داروهای تخصصی
در دومین نشست تخصصی داروهای «اورفان»، که به موضوع بیماریهای نادر اختصاص داشت، کارشناسان حوزه سلامت بر اهمیت توجه ویژه به این بیماریها تأکید کردند و بر ضرورت تدوین سیاستهای کلان، حمایت از تولید داروهای داخلی اورفان و همکاریهای بینالمللی برای بهبود شرایط این بیماران تأکید کردند.
-
افزایش خطر علائم بیخوابی در مشاغل بیتحرک
طبق نتایج یک مطالعه منتشر شده در مجله روانشناسی سلامت شغلی، کار در مشاغل بیتحرک میتواند خطر ظهور علائم بیخوابی را تا 37 درصد افزایش دهد. این تحقیق که بر روی بیش از هزار کارگر از مرکز ملی «میدلایف» در آمریکا طی یک دوره 10 ساله انجام شده، به بررسی تأثیر برنامههای کاری، سطح فعالیت بدنی، عادات خواب و میزان استفاده از فناوری پرداخته است.