-
فواید شگفت انگیز ارده و شیره برای بدن
ارده، طبعی بسیار گرم دارد و معمولا با موادی همچون عسل، شیره انگور و شیره خرما ترکیب می شود که در این صورت ارزش غذایی آن چند برابر می شود. شیره خرما دارای ویتامین های بسیاری مانند A،B،C، E ، آهن، فسفر و مقداری املاح معدنی میباشد.
-
سه کشف جدید در علوم اعصاب که درک ما از مغز را متحول میکند"
تحقیقات جدید در علوم اعصاب بهطور مداوم در حال تغییر و گسترش درک ما از مغز و رفتار انسانی است. از تأثیرات متقابل بین سلامت روده و ذهن تا کشفهای جدید در رابطه با نواحی مختلف مغز و قضاوتهای اخلاقی، این یافتهها نگاهی تازه به عملکردهای پیچیده مغز ارائه میدهند.
-
چالشهایی که صنعت داروسازی ایران با آن دست و پنجه نرم میکند
با وجود تولید 97 درصد از داروهای مورد نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی، صنعت داروسازی ایران با مشکلات جدی نظیر کمبود نقدینگی و تأخیر در پرداخت مطالبات دست و پنجه نرم میکند. درحالیکه واردات تنها 3 درصد از داروها نیازمند بیش از 1.3 میلیارد دلار ارز است، هرگونه کاهش در تولید داخلی به افزایش چشمگیر وابستگی به واردات منجر خواهد شد. این چالشها، به دلیل عدم تأمین بموقع بودجه و تسهیلات بانکی، میتواند استقلال دارویی کشور را به خطر بیندازد.
-
وام ازدواج در بنبست بانکها؛ زندگی جوانان قربانی سیاستهای انقباضی
کاهش شدید تعداد وامهای ازدواج در نیمه نخست امسال، جوانان را در مسیر ازدواج با مشکلات بزرگی روبهرو کرده است. با وجود افزایش تقاضا، بانکها به بهانه کمبود منابع، تسهیلات قرضالحسنه را بهسختی اعطا میکنند. درحالیکه بسیاری از زوجهای جوان ماهها در صف دریافت وام ماندهاند، بانک مرکزی سیاستهای انقباضی خود را عامل اصلی میداند. این در حالی است که منابع قرضالحسنه در بانکها موجود است اما به درستی مدیریت نمیشود.
-
خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی در کدام کشورها بیشتر است؟
رکوردداران استفاده از کاندوم کدام کشورها هستند؟
نتایج یک نظرسنجی جهانی که توسط شرکت دورکس انجام شده، نشان میدهد که میزان استفاده از کاندوم در بسیاری از کشورهای پیشرفته کمتر از حد انتظار است.
-
طرح حفاظت از ذخیرهگاه جنگلی زالزالک اجرا شد
خراسان شمالی ذخیرهگاه گونههای منحصربهفرد جنگلی است و زالزالک هم در بین اینگونههای منحصربهفرد قرار دارد. رئیس جنگلداری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی میگوید: «طرح حفاظت از ذخیرهگاه جنگلی زالزالک در روستای مَملِجه شهرستان بجنورد از سال1383 در حال اجرا و وسعت منطقه حفاظت شده 8.8هکتار است.» ذخیرهگاه حفاظتشده به این معناست که از درختان جنگلی میوه زالزالک برداشت نمیشود چرای دام نیز در منطقه حفاظتشده انجام نخواهد شد.
-
این دارو خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد
بیمارانی که از قرصها یا داروهای تزریقی استروئیدی استفاده میکنند، ۲.۶ برابر بیشتر از بیمارانی که استروئید مصرف نمیکنند، در معرض ابتلا به دیابت هستند.
-
لغو پی در پی نوبت بیماران به دلیل کمبود داروی پتاسکن
کمبود داروی حیاتی پتاسکن در ایران، تشخیص و درمان بسیاری از بیماران سرطانی را به تاخیر انداخته است. در حالی که مدیران سلامت از رفع مشکلات خبر میدهند، بیماران و خانوادههایشان از لغو مکرر نوبتها و تاثیر مخرب این وقفهها بر درمان میگویند. تحریمها، نقص تجهیزات و کمبود تولید رادیوداروها، وضعیت بحرانیتری را رقم زدهاند.
-
با ادعای عجیب خواستگار سابق
بسته شدن پرونده مرگ دختر جوان بعد از 24 سال
در حالی که 20 سال از ماجرای فوت دختر گذشته بود، پدر مریم در خرداد سال 1399 با مراجعه به پلیس آگاهی مدعی شد مرگ دخترش حادثه نبوده و خواستگارش او را به قتل رسانده است. وی در توضیح ماجرا گفت: 20 سال قبل پسر جوانی به نام شهرام با ادعای اینکه به دخترم علاقهمند است به خواستگاری آمد اما ما به خاطر شرایط اقتصادیاش به او جواب رد دادیم و چند هفته بعد هم دخترم در کوه کشته شد.
-
معضل دخالتهای غیرتخصصی در حوزه دارو
موضوع دارو و درمان در سالهای اخیر به دلیل دخالت نهادهای غیرتخصصی، اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسی و اعمال سیاستگذاریهای خلقالساعه به کلافی پیچیده بدل شده است و اکنون انبوه مشکلات از کمبود دارو و نبود نقدینگی تا مجوز تأسیس داروخانه به غیرداروسازان، افزایش غیرمنطقی داروخانهها و بالا بردن ظرفیت پذیرش دانشجویان داروسازی که به تعداد فارغالتحصیلان بیکار و فاقد داروخانه افزوده، همه و همه همچون دمل چرکینی به جان صنعت دارو افتاده است و بحثهایی که هر مسئول و کارشناسی از زاویه دید خود مطرح میکند از وضعیت نابسامان این بخش حکایت دارد.
-
تاثیر کاهش وزن بر سلامت جسم و روان
تحقیقات اخیر تاثیر قابلتوجهی را که کاهش وزن از طریق محدودیت متناوب انرژی بر بدن انسان دارد نشان میدهد.
-
مخالفت کمیسیون بهداشت مجلس با حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی به دلیل تبعات سنگین آن مخالفت کردند. همایون سامهیح نجفآبادی و سلمان اسحاقی هشدار دادند که این اقدام میتواند هزینههای درمان را ۱۰ برابر و قیمت تجهیزات پزشکی را ۸ برابر کند، که به بحرانی جدی در تامین تجهیزات پزشکی منجر خواهد شد.
-
چرا نباید مدیریت منطقه حفاظت شده دنا را دو تکه کرد؟
چرا منطقه حفاظت شده دنا باید مدیریت یکپارچه داشته باشد؟
مدیریت مناطق مشترک چالشهای زیادی دارد. از جمله مدیریت منابع مالی و حفاظتی که تنها توسط محیطبانان یک استان صورت میگیرد، گاهی از منابع استانی تأمین اعتبار میشود. در خیلی از موارد همکاری مناسبی در استانها صورت نمیگیرد، تعارضات، واگذاریها، تخلفات، صدور مجوزهای بهرهبرداری از جمله مشکلات است. مدیریت دو تکه در مناطق حفاظت شده باعث به هم خوردن یکپارچگی منطقه میشود. یک منطقه حفاظت شده در مرز سیاسی دو منطقه، باعث ایجاد تعرضات و عدم هماهنگی طرحهای حفاظتی میشود.
-
موفقیت پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس در طبقهبندی صدای قلب با هوش مصنوعی
پژوهشگران گروه مخابرات دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از روشهای پیشرفته هوش مصنوعی، موفق به طبقهبندی صدای قلب با دقت ۹۹.۲ درصد شدند. این تحقیق با بهرهگیری از تبدیلات شکلینه، سری زمانی و ابعاد فراکتالی، پیشرفت قابل توجهی در تشخیص بیماریهای قلبی با استفاده از صدای قلب (phonocardiogram) به ارمغان آورده است.
-
گفتوگو با 3 امدادگر اورژانس که این روزها به چهرههای فضای مجازی تبدیل شدهاند
نجات معجزهآسای کودک یکساله از مرگ توسط 3 امدادگر اورژانس
کودک یکسالهای که دچار ایست قلبی شده بود، در لحظات نفسگیر و حساس توسط ۳ امدادگر اورژانس اصفهان، پس از ۳۰ دقیقه عملیات احیا به زندگی بازگشت. این حادثه که فیلم آن در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، توجه بسیاری را به فداکاری و تلاش امدادگران جلب کرده است.
-
چرا باید نان سبوسدار را جایگزین نان سفید کنیم؟
بنا براعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درحالحاضر، میزان دریافت فیبر دریافتی درکشورمان ۱۳گرم درروز است درحالیکه میزان توصیهشده مصرف فیبر، ۲۸گرم است؛ آماری که اصلا جایی برای دفاع از خود باقی نمیگذارد. قریببهاتفاق نانهایی که به دست ما میرسند نانی هستند که از آرد کامل بهدستنمیآیند و نمیتوانند مواد مورد نیاز بدن ما را تامین کنند. ضمن اینکه یکی از خواص مصرف نان کامل، کاهش وزن و رسیدن به تناسباندام است و میتواند ما را به توده شکمی کمتر و سطح چربی بدنی مناسبتری برساند.
-
خانهام را بهخاطر یوزپلنگها فروختم
چند روز پیش «بهمن نجفی»، از محیطبانان کارکشته و بازنشسته سازمان حفاظت محیطزیست که روزگاری ریاست اداره محیطزیست طبس را برعهده داشت، خبر داد که در منطقه چشمهکرباسی در جنوبشرق پارک ملی توران، ردپای 2یوزپلنگ تازه از مادر جداشده، لاشه نیمهخورده یک بره و آثار شکار وجود دارد.
-
سالانه ۳۵ درصد از محصولات کشاورزی در فاصله مزرعه تا سفره به هدر میرود
رتبه اول ایران در جهان در حوزه ضایعات محصولات کشاورزی
ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون، نیز بر این باور است که بنابر آمارهای اعلامی فائو در حوزه ضایعات محصولات کشاورزی رتبه نخست در دنیا را داریم. سهم ایران از کل غذایی که هر سال در جهان به هدر میرود ۲.۷ درصد اعلام شده است. بر همین اساس، ضایعات مواد غذایی در ایران معادل ۳۵ میلیون تن در سال است درحالیکه در اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور عضو، سالانه فقط ۹۰ میلیون تن مواد غذایی تبدیل به زباله میشود.
-
نقش تغذیه در حفظ سلامت عمومی دانش آموزان
متخصصان طب ایرانی در آستانه آغاز فصل مدارس بر اهمیت تغذیه سالم در بهبود سلامت جسمی، تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین تقویت حافظه و افزایش توان یادگیری دانشآموزان، تأکید کردهاند.
-
علت کلسترول بالا در افراد لاغر
بیشتر مردم کلسترول بالا را با افراد دارای اضافه وزن مرتبط می دانند. با این حال، برخلاف تصور رایج، وزن افراد همیشه مستقیماً با خطر ابتلا به کلسترول بالا در ارتباط نیست. آیا می توانید لاغر باشید و کلسترول بالا داشته باشید؟
-
نشانه های کمپوت خراب
خطرناکترین نوع کنسرو، کنسروهای حاوی بوتولیسم هستند. این بیماری ناشی از سم باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که میتواند در محیط بدون اکسیژن مانند داخل قوطی کنسرو رشد کند و سم کشندهای تولید کند؛ این سم به سیستم عصبی حمله میکند و میتواند فلج عضلانی و در نهایت مرگ را در پی داشته باشد.
-
جزئیات آخرین وضعیت پرداخت مطالبات و تعرفههای پرستاران
احمد نجاتیان، رئیسکل سازمان نظامپرستاری، آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران و فرایند تعرفهگذاری خدمات پرستاری را تشریح کرد.
-
جزییات دستورالعمل مصرف داروی سقط جنین
آزیتا نبی زاده، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی اقتصادی سازمان غذا و دارو، جزییات اقدامات این سازمان در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تشریح کرد.
-
هوای تهران در وضعیت قابل قبول؛ کاهش آلایندههای هوا
به گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت هوای پایتخت در حال حاضر (۲۶ شهریور) در شرایط قابل قبول قرار دارد.
-
تحقیقات جدید: افزایش خطر زوال عقل در افراد مبتلا به آسیب حاد کلیوی
محققان در مطالعهای تازه به بررسی این موضوع پرداختهاند که آیا آسیبهای حاد کلیوی میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
-
پیشبینی بارشهای رگباری و وزش باد در چند استان کشور
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار باران، رعدوبرق و وزش باد شدید در بخشهای مختلف کشور خبر داد.
-
هورمون درمانی قبل از یائسگی؛ راهی برای کند کردن روند پیری
مطالعات جدید نشان میدهند که هورمون درمانی در سالهای پیش از یائسگی میتواند روند پیری را در زنان کاهش دهد، بدون اینکه خطر مرگ و میر را افزایش دهد. این تاثیر به ویژه در زنانی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایینتر قابل توجه است.
-
انجیر؛ میوهای که ولع خوردن شیرینی را کاهش میدهد
انجیر از دیرباز به عنوان یک میوه با خواص متعدد شناخته شده است که علاوه بر کاهش ولع مصرف شیرینی، فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. این میوه سرشار از مواد مغذی است که به بهبود فشار خون، هضم غذا و تقویت استخوانها کمک میکند.
-
مخالفت کمیسیون بهداشت مجلس با حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی؛ "سلامت مردم نباید دستخوش تصمیمات شتابزده شود"
کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی مخالفت کرد و هشدار داد که چنین تصمیمی، بدون ایجاد زیرساختهای لازم، میتواند سلامت مردم را با چالشهای جدی مواجه کند. اعضای کمیسیون معتقدند این اقدام هزینههای درمانی را افزایش خواهد داد و کمبود تجهیزات پزشکی را در نیمه دوم سال تشدید میکند.
-
"مصرف زیاد نمک؛ عامل جدید در بروز بیماری اماس"
مطالعات جدید نشان میدهند که مصرف بیش از حد نمک در رژیم غذایی میتواند با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی، به ویژه مولتیپل اسکلروزیس (اماس)، مرتبط باشد.