-
ورزش و قدرت عضلانی؛ کلید کاهش خطر مرگ در بیماران سرطانی
تحقیقات جدید نشان دادهاند که قدرت عضلانی و تناسب اندام میتواند در کاهش خطر مرگ بیماران مبتلا به سرطان تا ۵۰ درصد مؤثر باشد. این یافتهها میتواند راهی نوین در درمان و بهبود وضعیت بیماران سرطانی فراهم کند.
-
چگونه به فرد غش کرده کمک کنیم؟
غش کردن و از هوش رفتن زمانی است که خون کافی به مغز نمیرسد، یک حادثه غش کردن اغلب کمتر از دو دقیقه طول میکشد و فرد به حالت عادی برمیگردد، غشکردن یک اتفاق به نسبت شایع است، اما خیلی وقتها افراد نمیدانند که آیا لازم است به پزشک مراجعه کنند یا نه؟ چه زمانی شما باید بعد از غش کردن به اورژانس مراجعه کنید و پای چه مشکلاتی در سلامتی ممکن است در میان باشد؟
-
تصمیم جدید سازمان جهانی بهداشت پس از خروج آمریکا از این نهاد
پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ برای خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت (WHO)، این سازمان بینالمللی در پی کاهش هزینهها و اولویتبندی فعالیتهای خود به دلیل کاهش منابع مالی ناشی از این اقدام است.
-
حیات دریای خزر با تهدید جدی روبروست
دریای خزر همواره منبع تامین زندگی مردم ساکن درسراسر خشکی آن در شمال ایران بوده و رونق زندگی برای مردم به همراه داشته است و اگرچه زمانی یکی از پر آب ترین پهنه های آبی جهان محسوب میشد اما اکنون برای ادامه حیات با چالش جدی روبرو شده است.
-
فیبر با باکتریهای خطرناک روده مقابله میکند
خوردن فیبر بیشتر که در غلات کامل، سبزیجات و میوهها وجود دارد، میتواند به محافظت در برابر باکتریهای خطرناک در روده کمک کند.
-
رتبه یک طلاق در کشور به تهرانیها رسید
مدیر اداره کل سلامت شهرداری تهران گفت: آمار طلاق با شیب ملایمی در حال افزایش بوده و در سالهای اخیر به بالای ۲۰۰ هزار مورد در سال رسیده است.
-
آیا کرونا بیماری ام اس را تشدید میکند؟
افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) ممکن است نگران تأثیر عفونت کووید-۱۹ بر وضعیت خود باشند، اما نتایج جدیدترین تحقیقات نشان میدهد که این عفونت به طور خاص باعث بدتر شدن علائم ام اس نمیشود.
-
علت شیوع بالای سرطان پوست در چهارمحال بختیاری
سرطان پوست به عنوان شایعترین نوع سرطان در چهارمحال و بختیاری، نگرانیهای زیادی را برای مردم این استان به همراه داشته است. تابش شدید نور خورشید و ساعات طولانی قرارگیری در معرض آن، از دلایل اصلی این بیماری در استان هستند. آگاهی از علل بروز این سرطان و رعایت نکات پیشگیرانه، میتواند به حفظ سلامت پوست کمک کند.
-
ضرورت خودمراقبتی در بارداری
اهمیت مراقبتهای دوران بارداری بر کسی پوشیده نیست لیکن برخی از مادران باردار با سهل انگاری و نادیده گرفتن این اصول سلامت خود و جنین را به خطر میاندازند.
-
چرا سکته قلبی در تعطیلات بیشتر میشود و چطور از آن پیشگیری کنیم؟
تحقیقات جدید نشان میدهند که در ایام تعطیلات، خطر حمله قلبی و سکته نسبت به روزهای معمولی افزایش پیدا میکند. دلایل این افزایش خطر متعدد است؛ از تغییر در الگوی خواب و فعالیت بدنی گرفته تا استرس و تغذیه ناسالم. اما خوشبختانه با رعایت چند نکته ساده و تغییرات مثبت در شیوه زندگی، میتوان از این خطرات جلوگیری کرده و تعطیلاتی سالم و بدون نگرانی را تجربه کرد.
-
سایه سنگین مخاطرات اقلیمی بر دوش کودکان
طبق گزارش جدید یونیسف، در شرایط شکننده، تعطیلی طولانیمدت مدارس احتمال بازگشت دانشآموزان به کلاس را کاهش میدهد و آنها را در معرض خطر ازدواج و کار کودکان قرار میدهد. شواهد نشان میدهد که دختران اغلب بهطور نامتناسبی تحتتأثیر قرار میگیرند و با خطر افزایش ترک تحصیل و خشونت مبتنی بر جنسیت در طول و بعد از بلایا مواجه میشوند.
-
آلودگی هوا عامل افزایش ابتلا به سرطان/ چکاپهای منظم فراموش نشود
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به خطرات آلایندههای هوا بر سلامت انسان اشاره کرد و گفت: قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آلایندهها، از جمله ذرات معلق و گازهایی مانند دیاکسید نیتروژن و بنزن، میتواند خطر ابتلا به سرطانهای ریه و دستگاه تنفسی را افزایش دهد.
-
چالشهای تزریق یک واکسن ضد سرطان
این روزها بحث واکسن گارداسیل داغ است اما قفسههای داروخانهها خالی و امکان تزریق آن که نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به نوعی سرطان زنانه دارد برای قشر عظیمی از مردم یرممکن شده است.
-
وضعیت مازندران از نظر شیوع آنفولانزا نگران کننده شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به شرایط حساس فعلی در استان و شیوع بیماری آنفلوانزا، گفت: «تمام بیمارستانهای استان مازندران در حالت آمادهباش قرار دارند و تمهیدات ویژهای برای پذیرش بیماران مبتلا به بیماریهای ویروسی، بویژه آنفلوانزا، اندیشیده شده است. کادر درمانی و نیروهای پشتیبان بهصورت شبانهروزی در تلاشاند تا خدمات لازم را با سرعت و کیفیت مناسب ارائه دهند. ما از تمامی شهروندان میخواهیم که در صورت بروز علائم بیماری به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنند و از خوددرمانی پرهیز نمایند.»
-
پیری جمعیت و سونامی سرطان
دکتر یاشا مخدومی متخصص رادیوانکولوژی و رئیس انجمن رادیوانکولوژی ایران در رابطه با اینکه چرا کشور ما در سالهای آینده دچار افزایش مبتلایان به سرطان میشود میگوید: «جمعیت ایرانی در برههای از تاریخ که مربوط به دهه 60 است جوانتر بود و اکنون رفتهرفته این افراد در سالهای آینده پا به میانسالی میگذارند و احتمال ابتلا به سرطانهای دوران میانسالی در آنها افزایش پیدا میکند و یک دفعه ممکن است جمعیت مبتلایان به سرطان افزایش یابد که این امر طبیعت سنی و مربوط به پیرشدن جمعیت است.
-
گسترش شهرهای سالم با هوش مصنوعی در ایران
وزارت بهداشت با همکاری وزارت کشور در حال گسترش تعداد شهرهای سالم در ایران است، و این بار از دو شهر «سهند» و «مراغه» بهعنوان پیشگامان این حرکت رونمایی کرده است.
-
مردانی که گاهی اشک میریزند، عشاق بهتری هستند
به نوشته نیویورکپست، مردانی که به احساسات و عواطف خود توجه دارند و میتوانند در ارتباطات عاطفی باز و صادق باشند
-
گسترش بارشها به ۲۶ استان و وقوع گرد و خاک در نیمه شرقی کشور
بارشها در ۲۶ استان کشور گسترش مییابد و از فردا تا پایان هفته وزش باد شدید و گرد و خاک نیمه شرقی ایران را فرا میگیرد.
-
نوشیدن آب گازدار باعث کاهش وزن میشود؟
آب گازدار باعث میشود که سراغ نوشیدنیهای شیرین نروید و به همین دلیل زمانی که هدفتان کاهش وزن است، گزینه سالمی به شمار میرود
-
تهدید سلامت کودکان با لمس کالاهای مصرفی حاوی مواد شیمیایی مصنوعی
حدود ۲۲ کارشناس هشدار دادند که استفاده گسترده از مواد شیمیایی مصنوعی در کالاهای مصرفی در حال آسیب رساندن به کودکان است.
-
هشدار درباره کیفیت هوای تهران؛ خطر جدی برای گروههای حساس
کیفیت هوای تهران به وضعیت "ناسالم" برای گروههای حساس رسیده است و مقامات به افراد آسیبپذیر توصیه کردهاند از فعالیتهای سنگین خارج از منزل خودداری کنند.
-
آیا هوش مصنوعی هم درد میکشد؟
هوش مصنوعی کم کم وارد زندگی بشر شده و جای خود را در هر حوزه پیدا میکند. پژوهشگران در آزمایشی جدید به دنبال این موضوع رفتهاند که هوش مصنوعی تجاربی از درد و احساسات انسانی دارد یا خیر؟
-
فاژ درمانی؛ راهحلی نوین برای مبارزه با عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک
پژوهشگران دانشگاه علم و فرهنگ با استفاده از فاژهای باکتریایی، موفق به توسعه روشی نوین برای درمان عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک شدند که میتواند بهعنوان جایگزینی مؤثر برای داروهای موجود مطرح شود.
-
آرزو یا آسیب؟ خطرات پنهان عمل تغییر رنگ چشم
امروزه عمل تغییر رنگ چشم، به ویژه در فضای مجازی و بین افراد علاقمند به زیبایی، طرفداران زیادی پیدا کرده است. بسیاری از افراد به امید دستیابی به چشمهای رنگی و خاص، این عمل را انجام میدهند، غافل از اینکه پشت این ترند زیبایی، خطرات جدی برای سلامت چشمها نهفته است. متخصصان هشدار میدهند که این عمل، که به روشهای مختلفی چون ایمپلنت رنگی یا لیزر انجام میشود، میتواند منجر به مشکلاتی چون گلوکوم، کاهش بینایی و حتی نابینایی دائمی شود.
-
پروندههای ناتمام مدیریت آب
منابع آبی کشور به حد نگرانکنندهای کاهش یافته و آنطور که گزارشها نشان میدهند ۵۷درصد حجم سدها خالی است.
-
تباهی نقطه پایان کودک بلاگری!
ما معتقدیم که بلاگری به مفهوم تباهکردن آینده کودکونوجوان مطرح میشود. بههرحال کودکان ما بهصورت ویژهتر در دوران کودکی از جذابیتهای این دوره برخوردار هستند و توفیقشان در حوزه بلاگری راحتتر رخ میدهد؛ اما زمانی که اینها بزرگتر میشوند و در فضای جدیتری قرار میگیرند، دیگر آن جذابیتهای کودکی را ندارند و مجبورند به هر روشی تن دهند تا در این فضا ماندگار شوند. این بخشی از صحبتهای دبیرکل «باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکوی ایران» درباره استفاده از کودکان به عنوان بلاگر است.
-
شوک گرانی دارو؛ از هر ۱۰ مشتری داروخانه، ۳ نفر به دلیل قیمتهای جدید خرید را لغو میکنند
افزایش قیمت دارو در هفتههای اخیر، به نگرانیهای جدی در میان بیماران و داروخانهداران تبدیل شده است. برخی داروخانهها گزارش میدهند که از هر ۱۰ نفر مراجعهکننده، ۳ نفر به محض مشاهده قیمتها از خرید دارو منصرف میشوند. اما چرا قیمت داروها به این میزان افزایش یافته است؟
-
وزارت بهداشت؛ شناسایی ۱۰۹۴ مبتلا به تب دانگ در کشور
طبق گزارش جدید وزارت بهداشت، از ابتدای امسال تا دوم بهمن ماه، ۱۰۹۴ مورد مثبت تب دانگ در ایران شناسایی شده است. از این تعداد، ۸۸۳ مورد از شهرستانهای بندرلنگه و چابهار بهطور محلی منتقل شدهاند.
-
دردسرهای گرایش دامپزشکان به ارائه خدمات در کلینیکهای خصوصی
این روزها صاحبان حیوانات خانگی، دیگر تنها به خدمات پیشگیرانه و واکسیناسیون بسنده نمیکنند؛ آنها به دنبال درمانهای تخصصی و مراقبتهای پزشکی دقیق برای حیوانات خود هستند. این نیاز جدید به خدمات دامپزشکی، فرصتی طلایی برای دامپزشکان بهوجود آورده تا کسبوکارهای خصوصی خود را راهاندازی کرده و از این بازار سودآور بهرهبرداری کنند.
-
بِه؛ میوهای با طبع گرم برای سلامت بدن و آرامش روح
میوه «بِه» با طعم خاص و خواص شگفتانگیزش نه تنها در آشپزی محبوب است، بلکه در طب سنتی به عنوان یک داروی طبیعی شناخته میشود که میتواند سلامت بدن را تقویت کرده و آرامش روحی را فراهم کند.