-
هشدار سازمان غذا و دارو درباره خرید و فروش تجهیزات پزشکی دست دوم؛ تهدیدی برای سلامت بیماران
رئیس اداره تولید و ثبت ملزومات تخصصی پزشکی سازمان غذا و دارو به تازگی هشدار داده است که خرید و فروش تجهیزات پزشکی خانگی دست دوم، غیرمجاز و خطرناک برای سلامت بیماران است.
-
آلودگی ترافیک و تأثیر آن بر سلامت روان زنان؛ارتباط با افسردگی و مشکلات هورمونی
یک مطالعه جدید نشان میدهد که آلودگی هوای ناشی از ترافیک، به ویژه در بزرگراههای شلوغ، میتواند خطر افسردگی را در زنان افزایش دهد. این تحقیق تأثیرات منفی بر سلامت روان زنان را با تغییرات هورمونی مرتبط میداند که در نهایت میتواند به مشکلات روانی بیشتر منجر شود.
-
چالشهای ماندگار خط مقدم امدادرسانی
رفع چالشهای اورژانس به عنوان خط مقدم امدادرسانی سلامت اهمیت بسزایی دارد.
-
نقش دوگانه عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز سرطانها
سرطانها، بیماریهایی پیچیده و چندوجهی هستند که علاوه بر عوامل محیطی، ویژگیهای ژنتیکی افراد نیز در بروز آنها دخیل است. متخصصان علوم پزشکی بر این باورند که شناخت تعامل بین این عوامل و پیشگیری از سرطانهای ارثی و اکتسابی میتواند تأثیر زیادی در کاهش آمار ابتلا به این بیماریها داشته باشد.
-
سیگار قاتل خاموش ریهها؛ سرطان ریه در زنان رو به افزایش است
سرطان ریه که روز به روز بیشتر افراد را درگیر میکند، قاتل خاموشی است که به طور ویژه در میان زنان، به ویژه سیگاریها، آمار نگرانکنندهای را به ثبت رسانده است. این بیماری، در حالی که با تشخیص زودهنگام قابل درمان است، همچنان یکی از عمدهترین علل مرگ ناشی از سرطانها به شمار میرود. آگاهی از خطرات سیگار و پیشگیری از این بیماری میتواند جان میلیونها نفر را نجات دهد.
-
مصرف قرص الکتریکی راهی برای درمان بدون نیاز به دارو
تحریک عصبی راهی برای کنترل دردهای مزمن و ملتهب است. در این روش بدون نیاز به دارو میتوان درد را کنترل کرد.
-
طرح ترویج زایمان طبیعی در ایران؛ ۱۱ سال ناکامی در کاهش آمار سزارین
طرح ترویج زایمان طبیعی که از ۱۱ سال پیش به تصویب رسید، هنوز نتوانسته است آمار نگرانکننده سزارین در ایران را کاهش دهد. این طرح که هدفش کاهش خطرات جراحی سزارین و ارتقای سلامت مادران و نوزادان بود، با موانع فرهنگی، اقتصادی و ساختاری مختلف روبهرو شده است. چرا این طرح با وجود مدت زمان طولانی نتوانسته موفق باشد؟
-
هوای تهران در وضعیت «ناسالم» برای گروههای حساس
هوای پایتخت همچنان در وضعیت «ناسالم» برای گروههای حساس قرار دارد و میانگین آلایندههای موجود در هوا به سطحی رسیده که برای افرادی با بیماریهای قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان مضر است.
-
زخم عفونی قرنیه؛یکی از علل مهم کاهش بینایی در مناطق گرم و مرطوب
زخم عفونی قرنیه، یکی از شایعترین علل کاهش بینایی، به ویژه در مناطق گرم و مرطوب، تهدیدی جدی برای سلامت چشمان محسوب میشود. دبیر علمی هفتمین همایش چشمپزشکی مشترک، بر لزوم تشخیص زودهنگام و درمان بهموقع این بیماری تأکید کرد تا از بروز عوارض جدی و از دست دادن بینایی جلوگیری شود.
-
یونجه؛ گیاهی که جایگزین قرصهای ویتامین است
یونجه، این گیاه سبز و پرفایده، در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد. این گیاه نه تنها به عنوان یک منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی شناخته میشود، بلکه میتواند به عنوان جایگزینی طبیعی برای قرصهای ویتامین مورد استفاده قرار گیرد. با خواص اعجابانگیز یونجه، بدن میتواند نیازهای روزانه خود به انواع ویتامینها و مواد مغذی را به طور طبیعی تأمین کند.
-
چالشهای اجتماعی نگهداری حیوان خانگی
همزیستی انسان با حیوانات و نگهداری از حیواناتخانگی، در بسیاری از محیطهای اجتماعی تعارضاتی را ایجاد میکند. حساسیت و ترس برخی افراد از این حیوانها منجر به اختلال در روابط میانفردی میشود.
-
چالشهای وزارت نفت و محیط زیست بر سر تالاب هورالعظیم
چند سالی است که بازگرداندن آب به تالاب هورالعظیم به چالش بین سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت نفت تبدیل شده است.
-
تعریق: آیا واقعا به سوزاندن کالری کمک میکند؟
بسیاری از ما تصور میکنیم که وقتی عرق میکنیم، بدن ما کالری بیشتری میسوزاند، اما واقعیت این است که تعریق به خودی خود فرآیند سوزاندن کالری را تسریع نمیکند. این تصور غلط ممکن است ناشی از احساس شدیدتر گرما در حین ورزش یا فعالیتهای جسمانی باشد، اما حقیقت کمی متفاوت است.
-
تبعات فسخ فرزندخواندگی
فسخ حکم سرپرستی کودک بدون شک آسیبهای بسیاری به فرزندخوانده وارد میکند و از سوی دیگر هم میتواند خانوادهها را با چالشهای گوناگون روبهرو کند؛ اما «نگاه قانون به این موضوع چیست؟»
-
با مصرف این ماده کلسیم بدن را دفع میکنید
مصرف زیاد نمک علاوه بر عوارض بسیاری که بر بدن دارد منجر به کاهش ذخائر کلسیم از بدن میشود.
-
دیدگاه متفاوت طب ایرانی و مدرن درباره قواعد نوشیدن آب
طب ایرانی برای نوشیدن آب قانون خاصی مشخص کرده و آن هم این است که آب را نباید ایستاده خورد. مطلب زیر از نگاه طب مدرن و ایرانی به این موضوع پرداخته است.
-
چند وقت یکبار به معاینه چشم نیاز داریم؟
معاینه چشم یک بار در سال توصیه می شود، به خصوص اگر عوامل خطری مانند کاهش بینایی، دیابت یا سابقه خانوادگی بیماری چشمی داشته باشید.
-
۵ راز زندگی شادتر به سبک ژاپنی
فرهنگ ژاپنی مملو از سنتهای باستانی است که هنر ایجاد تغییرات کوچک و مداوم را ترویج میکند و ذهن، بدن و روح را تغذیه میکند.
-
این بیماری جهان را روی سرتان میچرخاند! چرا سرگیجه شما را درگیر میکند؟
سرگیجه یکی از آزاردهندهترین مشکلاتی است که میتواند زندگی روزمره را مختل کند. این احساس که همه چیز در اطراف شما در حال چرخش است، معمولاً به مشکلاتی در سیستم تعادل بدن، بهویژه در گوش داخلی، برمیگردد. متخصصان گوش و حلق و بینی به بررسی علل و درمانهای این وضعیت پرداختهاند و در این گزارش، علل مختلف و راهکارهای درمانی آن را بررسی میکنیم.
-
آیا سردی معده باعث چاقی می شود؟
سردی معده وضعیتی در طب سنتی است که با علائمی مانند نفخ، ترش کردن، سنگینی بعد از غذا و هضم ضعیف همراه است. مصرف بیشازحد غذاهای سرد (ماست، دوغ، خیار) و نوشیدنیهای یخی آن را تشدید میکند. استفاده از مصلحات گرم مانند زنجبیل، دارچین و نعناع به بهبود علائم کمک میکند.
-
وزیر بهداشت :
افزایش قیمت برخی داروها به دلیل مشکلات تولید
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه جلسه هیئت دولت توضیح داد که افزایش قیمت برخی داروهای تزریقی و پمادها به دلیل مشکلات تولید و به صرفه نبودن تولید در کارخانجات دارویی بوده است. وی همچنین اعلام کرد که از سال آینده ظرفیت جذب دانشجویان در رشتههای پزشکی طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش نخواهد یافت.
-
علتهای چاقی بدن که شاید از آن بی اطلاع باشید
چاقی و افزایش وزن تنها با مصرف زیاد غذا ایجاد نمیشود بلکه برخی از بیماریها باعث افزایش وزن در بدن میشوند.
-
مطالعه جهانی برای کشف راز طول عمر بیشتر بیماران سرطانی؛ چرا برخی در برابر درمان مقاومت بیشتری نشان میدهند؟
یک تحقیق جهانی در حال آغاز است که هدف آن کشف علل طول عمر بیشتر بیماران سرطانی است. چرا برخی از افراد مبتلا به انواع تهاجمی سرطانها، برخلاف پیشبینیهای پزشکان، به درمان بهتر پاسخ میدهند و حتی ممکن است از آنچه انتظار میرفت، برای مدتها زنده بمانند؟ این تحقیق بزرگ در تلاش است تا سرنخهایی را برای پاسخ به این سوالات پیدا کند و به تحول در درمان سرطانها منجر شود.
-
کاهش مصرف نمک؛ کلید سلامت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان
نمک، بهعنوان یکی از عواملی که بهطور مستقیم بر سلامت استخوانها تأثیر میگذارد، نقش بسزایی در بروز مشکلاتی نظیر پوکی استخوان دارد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در جدیدترین اظهارات خود، بر اهمیت کاهش مصرف نمک در پیشگیری از این بیماری و حفظ سلامت استخوانها تأکید کرده است.
-
حالت تهوع در هواپیما – علت، علائم، راه های پیشگیری
راه های جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما همراه با بررسی علت و علائم آن در سفر هوایی.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
سرطان پستان، بهبود و بازسازی
سرطان پستان یکی از شایعترین انواع سرطان در جهان است که تأثیرات فیزیکی، روانی و زیباییشناختی بسیاری بر بیماران، بهویژه زنان، میگذارد. علاوه بر درمانهای مختلف برای مقابله با سرطان، روشهای بازسازی و جراحی زیبایی پستان نیز به بیماران کمک میکند تا زندگی خود را پس از درمان بازسازی کنند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
راهکارهایی برای بهبود تروما: چگونه از زخمهای گذشته عبور کنیم؟
درمان تروما یکی از مهمترین راههای بازگرداندن تعادل روانی و جسمانی است. در این مقاله با راهکارهای علمی نظیر رواندرمانی، نوروفیدبک، تکنیکهای خودشناسی و مدیتیشن آشنا شوید. بهبود سلامت روان و شکستن چرخه انتقال تروما از نسلی به نسل دیگر را با کمک روشهای کاربردی آغاز کنید.
-
چگونه پس از کار ذهن را بازیابی کنیم
تنش محیط کاری و استرس میتواند سیستم ایمنی را تضعیف کند. به همین منظور انجام راهکارهایی برای تقویت اعصاب و کاهش اضطراب میتواند موثر باشد.
-
وزیر بهداشت:
افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی در سال آینده
وزیر بهداشت در اظهارات اخیر خود به وضعیت افزایش ظرفیت دانشجویان رشتههای پزشکی در سال آینده اشاره کرد و توضیحاتی در این خصوص ارائه داد. این تصمیم که بر اساس مصوبه شورایعالی انقلابفرهنگی گرفته شده، نگرانیهایی را برای داوطلبان این رشتهها به همراه دارد.
-
راهکارهای رویارویی با افسردگی
افسردگی مشکل شایعی است که زمینه ساز بیماریهای گوناگون در انسان میشود. لذا آگاهی از روشهای پیشگیری و درمان آن بسیار حائز اهمیت است.