-
مردم دندانپوسیده را تحمل کنند یا هزینههای درمان را؟
در حالی که بیش از 250 میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیهاست، هزینههای سرسامآور درمان دندان به حدی است که بسیاری از مردم، بهویژه کارگران، مجبورند با دردهای دندان پوسیده کنار بیایند. به گفته مسئولان، افزایش هزینهها در کنار درآمدهای پایین، دسترسی به درمانهای اساسی دندانپزشکی را برای بخش زیادی از جامعه ناممکن کرده است.
-
تأثیرگذاری کارگزاران درمان در تصمیم گیری برای گرانی دارو
نماینده مردم ازنا و دورود در مجلس شورای اسلامی گفت: این روزها که موضوع گرانی دارو به عنوان دغدغه جدی مردم و بیماران مطرح است، دولت و دستگاه سلامت باید برای اجرای هرگونه طرح در این حوزه با توجه به اهمیت آن، اطلاع رسانی دقیق و از پیش برنامه ریزی شده ای داشته باشند، چرا که تجربه ثابت کرده است در اجرای طرح های مهم مانند افزایش قیمت بنزین و یا حامل های انرژی به دلیل نبود ساز و کار درست اطلاع رسانی و اقناع افکار عمومی با مشکلاتی مواجه شده ایم.
-
نتایج نهایی تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد
مرکز آزمون جهاددانشگاهی نتایج نهایی تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را اعلام کرد. داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت مرکز آزمون، کارنامه خود را مشاهده کنند.
-
پرستاران همچنان در انتظار پرداخت مابهالتفاوت اضافهکاری و تحقق وعدههای دولت
با وجود وعدههای رئیسجمهور و وزیر بهداشت برای پرداخت مابهالتفاوت اضافهکاری پرستاران و کارکنان بالینی بیمارستانهای دولتی، مشکلات مالی همچنان مانع تحقق این وعدهها شده است. پرستاران در شرایطی به اضافهکاری اجباری و کممبلغ خود ادامه میدهند که هنوز مبلغ تعیینشده برای این موارد پرداخت نشده و اعتراضات گستردهای در پی داشته است.
-
چرایی ضرورت آموزش فلسفه به کودک
در حال حاضر در کشور ما آموزش فلسفه به کودکان، بیشتر از طریق بخش خصوصی انجام میشود، نه نظام رسمی آموزش.
-
چالشهای آموزش پزشکی در ایران؛ نیاز به تغییرات در ظرفیت پذیرش و کیفیت آموزش بالینی
رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی کشور، در پی بیان آمارهایی از وضعیت پزشکان در ایران، به مشکلاتی که افزایش بیرویه ظرفیت پذیرش پزشکی به دنبال داشته است اشاره کرد و بر لزوم توجه به کیفیت آموزش بالینی و تربیت متخصصان تأکید کرد.
-
زنان خانه دار در صدر فهرست موارد خودکشی
نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی؛ عامل اصلی افزایش نرخ خودکشی در ایران
آمار اقدام به خودکشی، تفکر خودکشی و توزیع جغرافیایی آن، پیام مهمی به مسئولان میدهد: «وضعیت بحرانی است.» زنانخانهدار، کارگران، دانشآموزان و دانشجویان، در صدر فهرست پایاندادن به زندگی قرار دارند.
-
بررسی افت تحصیلی در پی تعطیلی مدارس
چرا تعطیلی مدارس به جای حل مشکل، بحران جدیدی ایجاد میکند؟
بررسیها نشان میدهند تعداد روزهای آموزشی در طول یک سال از ۲۰۰ روز به کمتر از ۱۵۰ روز رسیده است و این تعطیلیها تأثیر نامطلوبی در یادگیری دانشآموزان گذاشته است. در این میان تعطیل بودن کلاسهای درس مدارس فقط به آموزش کودکان ضربه نزده است بلکه به اذعان فعالان تربیتی تعطیلات ناگهانی بر روند تربیت کودک هم صدمه میزند.
-
رژیم غذایی مؤثر در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر: راهکارهایی برای حفظ سلامت مغز
طبق توصیههای «هدر سندیسون»، پزشک طب طبیعی، برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، رژیم غذایی باید به گونهای تنظیم شود که سطح قند خون ثابت بماند. این متخصص در کتاب خود، به افراد توصیه میکند که با تغییرات ساده در وعدههای غذایی خود، از نوسانات قند خون جلوگیری کنند و با مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی، به سلامت مغز کمک کنند.
-
از فرهنگسازی برای زایمان طبیعی تا حمایت از مادران شاغل؛نگاه جدید به جوانی جمعیت
در راستای افزایش نرخ جمعیت، اقدامات زیادی در زمینههای مختلف صورت گرفته است. از تشویق به زایمان طبیعی و کاهش سزارین تا حمایتهای اجتماعی و اقتصادی از مادران شاغل، این سیاستها در جهت تقویت خانواده و کاهش سقط جنینهای غیرضروری با برنامهریزیهای جدید بهکار گرفته شدهاند. در گفتگو با مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت، به بررسی ابعاد این سیاستها و چالشهای موجود پرداختهایم.
-
چند ورزش ساده برای پایین آوردن کلسترول
کلسترول زیاد مشکلات بسیاری برای سلامتی ایجاد میکند. دارو همیشه راهکار پایین آوردن کلسترول نیست بلکه روشهای خوبی برای مدیریت کلسترول وجود دارد.
-
تصادفات نوروزی ۱۴۰۳؛ ۱۰۸۹ قربانی و ۱۰ استان با بیشترین فوتیها
در نوروز ۱۴۰۳، ۱۰۸۹ نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست دادند. به گفته رئیس پلیس راه، استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان با بیشترین تصادفات و جانباختگان مواجه بودند، در حالی که آمار تلفات نسبت به سال گذشته کاهش ۱۴ درصدی داشته است.
-
دو برابر شدن خطر سکته مغزی و حمله قلبی با مصرف قرصهای ضدبارداری
مطالعهای جدید نشان میدهد که استفاده از برخی روشهای ضدبارداری هورمونی، از جمله قرصهای ترکیبی استروژن-پروژسترون، میتواند خطر سکته مغزی و حمله قلبی را دو برابر کند. محققان به زنانی که از این روشها استفاده میکنند، هشدار میدهند که خطرات قلبی را در نظر داشته باشند و پزشکان باید این موارد را در هنگام تجویز داروهای ضدبارداری در نظر بگیرند.
-
خطرات کافئین برای سلامتی
این گروهها باید از مصرف قهوه پرهیز کنند
قهوه، نوشیدنی محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان است که به دلیل کافئین موجود در آن، میتواند تأثیرات مثبت و منفی بر بدن داشته باشد. اگرچه بسیاری از افراد از فواید آن بهرهمند میشوند، اما برخی گروهها باید از مصرف بیش از حد قهوه و کافئین احتیاط کنند. از کودکان تا زنان باردار و کسانی که مشکلات قلبی دارند، همه باید در مصرف قهوه هوشیار باشند. در این گزارش به گروههایی که باید در مصرف کافئین دقت بیشتری داشته باشند پرداختهایم.
-
استرس مداوم و تأثیر آن بر تشدید درد دیسک کمر
متخصص مغز و اعصاب هشدار داد که استرسهای مداوم و ناتوانی در مدیریت آنها میتواند باعث افزایش درد و تشدید علائم دیسک کمر شود. وی همچنین تأکید کرد که استفاده از درمانهای تجربی و بدون تأیید علمی میتواند خطرات زیادی برای بیماران داشته باشد.
-
افزایش هزینههای درمان ایمپلنت دندان؛ نوسانات ارزی و افزایش قیمت مواد اولیه علت اصلی
فلوشیپ جراحیهای ترمیمی فک و صورت اعلام کرد که نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه باعث گرانی درمان ایمپلنت دندان شده است و این موضوع باعث شده که بسیاری از افراد نتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
-
چرا مصرف بی رویه میوه توصیه نمیشود؟
مصرف میوه برای سلامتی افراد اهمیت زیادی دارد اما در خوردن میوهها رعایت تعادل مهم است چراکه مصرف بی رویه آنها عوارضی برای بدن دارد.
-
تداوم آلودگی هوای تهران برای گروههای حساس؛ هشدار برای کاهش فعالیتهای بیرون منزل
کیفیت هوای تهران همچنان در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» قرار دارد. شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که آلاینده اصلی پایتخت در حال حاضر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که برای افراد حساس میتواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.
-
کاهش ۱۵ درجهای دما و بارش برف و باران در کشور؛ پیشبینی اختلال در تردد جادهای و افزایش مصرف انرژی
سازمان هواشناسی اعلام کرد که از امروز (اول اسفند ۱۴۰۳) سامانه پرفشار سرد به کشور وارد شده و باعث کاهش دما تا ۱۵ درجه سانتیگراد در برخی مناطق میشود. بارش برف و باران در این مدت موجب اختلال در تردد جادهها و افزایش مصرف انرژی خواهد شد. توصیههای ایمنی برای مقابله با شرایط جوی جدید ارائه شده است.
-
آغوز؛ طلای مایع برای تقویت ایمنی نوزاد و سلامت مادر
متخصصان تغذیه تأکید دارند که شیر مادر کاملترین و مناسبترین روش تغذیه نوزاد است که علاوه بر تأمین تمام نیازهای اولیه نوزاد در ماههای اول زندگی، به تقویت ایمنی بدن کودک و بهبود سلامت مادر کمک میکند. این تغذیه طبیعی در دنیای امروز، از نظر علمی و دینی نیز تایید شده است.
-
نشانههای تنهایی آزاردهنده
تنهایی همیشه ناراحت کننده نیست و برخی افراد ذاتا از تنهایی لذت میبرند.اما در برخی موارد برای فرد آزار دهنده است و فردی که با تنهایی خوشحال نیست نشانههایی دارد.
-
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران:
تالاسمیها بزرگترین گروه دریافتکننده خون در کشور
یونس عرب، مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران به اهمیت خون اهدایی برای بیماران تالاسمی پرداخت و با اشاره به اینکه این بیماران بزرگترین گروه دریافتکننده خون در کشور هستند، اظهار کرد: سالانه ۵۰۰ هزار واحد خون به بیماران تالاسمی در کشور داده میشود که معادل حدود ۲۰ درصد از کل خونهای اهدایی کشور است.
-
چطور با ورزش سطوح کلسترول را کنترل کنیم؟
ورزش منظم و مداوم میتواند تری گلیسیرید را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد و سطح HDL را ۵ تا ۸ میلیگرم در دسیلیتر افزایش دهد
-
گیاه خرفه؛ معجزهای برای کاهش اختلالات رشد کودک و پیشگیری از بیماریها
گیاه خرفه، با خواص متعدد خود، بهویژه به دلیل وجود امگا ۳ و مواد معدنی نظیر مس و آهن، میتواند به کاهش علائم اختلالات رشدی مانند اوتیسم و بیشفعالی کمک کرده و با مبارزه با کمخونی، سلامت کودکان را ارتقا دهد.
-
رصد قیمت داروها از سامانه تیتک و ذخیره استراتژیک دارو برای ۶ ماه آینده
رئیس سازمان غذا و دارو از امکان رصد قیمت داروها از طریق سامانه تیتک و همچنین احصای لیست داروها برای ذخیره استراتژیک شش ماهه خبر داد و به اقدامات سازمان غذا و دارو برای بهبود تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور اشاره کرد.
-
نامگذاری اسفند بنام سلامت مردان
شعار امسال «مرد سالم، سرمایه جامعه» درنظر گرفته شده. هنگامی که از سلامت جامعه سخن میگوییم، باید به افزایش سطح سواد سلامت جامعه توجه کنیم. همه اعضای جامعه باید به افزایش سواد سلامت حساس باشند. سالانه هزاران نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند. اغلب فوتیها مردان و بخش عمده آن جوانها هستند که بسیار دردناک است.
-
چرا مردان ایرانی کمتر به پزشک مراجعه میکنند؟
تحقیقات و گزارشهای مختلف نشان میدهند که مردان ایرانی به میزان کافی و آنطور که باید، به سلامت خود توجه نمیکنند و در بسیاری از موارد از مراجعه به پزشک و انجام معاینات و آزمایشهای ضروری خودداری میکنند.
-
برخورد قاطع سازمان غذا و دارو با تخلفات گرانفروشی دارو/ مردم تخلفات را گزارش کنند
سرپرست دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو اعلام کرد که این سازمان با جدیت به دنبال برخورد با گرانفروشی دارو و عدم ارائه فاکتور است و از مردم خواست تا تخلفات را از طریق سامانههای مشخصشده گزارش کنند.
-
کمخونی، قاتل خاموش؛ چرا و چگونه این اختلال شایع به سراغ ما میآید؟
کمخونی یکی از مشکلات شایع خونسازی در دنیا است که میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. در این گزارش به بررسی دلایل بروز کمخونی و انواع آن، به ویژه کمخونی فقر آهن، خواهیم پرداخت. با توجه به تأثیرات گسترده آن در زندگی روزمره، آگاهی از علل و درمانهای این اختلال میتواند به بهبود کیفیت زندگی مبتلایان کمک کند.
-
نکاتی برای مقابله با خودارضایی کودکان
به طور کلی زمانی که کودک بی حوصله، خواب آلود، تحت استرس یا تماشای تلویزیون است، خودارضایی می کند.