-
آکنه نوجوانان در کدام کشورهای جهان شایعتر است؟
بر اساس یک مطالعه بزرگ، نوجوانان و جوانان آلمانی بالاترین نرخ آکنه در جهان را دارند و از این نظر در بریتانیا در رتبه هشتم است.
-
دکتر محمدعلی منصورنیا بهعنوان دانشمند برتر علوم پزشکی دهه اخیر معرفی شد
در مراسم باشکوه جشنواره علمی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، دکتر محمدعلی منصورنیا، استاد برجسته اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به دلیل دستاوردهای برجسته علمی و پژوهشی، بهعنوان دانشمند برتر علوم پزشکی در دهه اخیر شناخته شد. این انتخاب بر پایه معیارهایی همچون تعداد مقالات علمی، شاخص H-index، و تلاشهای ارزنده در ارتقای تحقیقات و پیشبرد دانش صورت گرفت.
-
فواید مصرف خرما در فصل پاییز و زمستان
آب و هوا در حال تغییر است و به زودی فصل زمستان نزدیک است. در این فصل آنچه بیشتر نیاز داریم خوراکیها و میوهها و نوشیدنیهایی هستند که ما را گرم کنند.
-
راهنمای جامع و تخصصی انواع ویلچر
هنگام خرید ویلچر باید به نیازهای خاص فرد توجه کرد. برخی از نکات کلیدی که در انتخاب ویلچر باید در نظر گرفته شوند عبارتند از: وزن ویلچر: وزن ویلچر تاثیر مستقیم بر راحتی حمل و نقل و استفاده از آن دارد.
-
ایران بهدنبال تغییر رویکرد جهانی در مقابله با بیماریهای غیرواگیر: استقبال کشورهای بریکس از پیشنهاد جدید
در چهاردهمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای عضو بریکس، ایران با ارائه پیشنهادی نوین در حوزه بیماریهای غیرواگیر، توجه کشورهای بزرگ این سازمان را جلب کرد. دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، بر لزوم تغییر رویکرد از بزرگسالان به کودکان تأکید کرد و ضرورت برنامههای پیشگیری از سنین پایین را مطرح کرد.
-
ناترازی صندوقهای بازنشستگی؛ چالشی که آینده نظام تأمین اجتماعی را تهدید میکند
با پیشبینی افزایش سهبرابری جمعیت سالمندی طی ۳۰ سال آینده، صندوقهای بازنشستگی کشور با چالشی جدی مواجه هستند. کاهش نسبت پشتیبانی و وابستگی شدید این صندوقها به منابع دولتی، موجب بحران مالی شده است که در صورت عدم ارائه راهکارهای پایدار، نظام تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشور را با خطراتی جدی روبهرو خواهد کرد.
-
اولین مرکز اسکن سه بعدی چهره در تهران
در سالهای اخیر، پیشرفتهای چشمگیری در حوزهی پزشکی و تکنولوژی صورت گرفته است. استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی چهره یکی از این پیشرفتها به حساب میآید که به کمک آن، افراد میتوانند تجربهای دقیقتر و باکیفیتتر از فرآیندهای جراحی و زیبایی به دست آورند. عمل بینی سه بعدی از جمله جدیدترین تکنولوژی پیشرفته جراحی محسوب میشود که به دلیل دقت و کیفیت بالای تصویربرداری و تحلیل چهره، بسیار محبوب شده است. اولین مرکز اسکن سه بعدی چهره در تهران، یعنی مرکز اسکن سه بعدی راوانا، توانسته است خدمات فوقالعادهای را در این زمینه ارائه دهد و به افراد کمک کند تا تصمیمات دقیقتر و آگاهانهتری در خصوص عملهای زیبایی خود اتخاذ کنند.
-
چرا نباید بیش از حد نان مصرف کنیم؟
نان انرژی خوبی به شما می دهد اما این که شما بخواهید در مصرف آن زیاده روی کنید، اثرات منفی روی بدن تان خواهد ماند که در این قسمت آن ها را به شما معرفی می کنیم که نشان می دهد نان زیاد استفاده می کنید.
-
کدام پماد برای خوب کردن لکه های سفید پوست مناسب است؟
آیا از لکه های سفید روی پوستتان ناراحتید؟ این لکهها باعث کاهش اعتمادبهنفس شما شدهاند؛ بهطوریکه آنها را با کرمهای آرایشی میپوشانید تا پنهان باشند؟ نگران نباشید؛ خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم، روشهای مختلفی برای درمان لکههای پوستی و ایجاد پوستی شفاف و سالم بهوجود آمده است. تشخیص دقیق علت پدید آمدن این لکهها، اولین گام برای درمان است. در ادامه، به بررسی دقیق علل، علائم، روشهای تشخیص و درمان خواهیم پرداخت. همچنین، شما را با راهکارهای پیشگیری از ایجاد چنین لکههایی روی پوست آشنا خواهیم کرد. با ما همراه شوید.
-
بحران بزرگ برای محیط زیست در جهان
کاهش ۷۳ درصدی جمعیت جهانی حیات وحش در ۵۰ سال گذشته
گاردین در گزارشی به قلم پاتریک گرینفیلد بر اساس شاخص Living planet هشدار میدهد که جمعیتهای حیات وحش در نزدیکی «نقاط بدون بازگشت» است. براساس این گزارش متوسط کاهش جمعیت در برخی مناطق به ۹۵ درصد میرسد که این امر باعث گردیده کارشناسان این حوزه خواستار اقدام فوری برای حل این مشکل باشند.
-
برای بهبود کیفیت خواب چه بخوریم؟
وقتی صحبت از رژیمهای غذایی مفید برای خواب میشود، چیزی تحت عنوان بهترین و قطعیترین رژیم وجود ندارد. با این حال، مصرف انواع غذاهای کامل و اتخاذ رژیم غذایی با گلیسمی پایین، راههای خوبی برای شروع هستند.
-
والدین واکسیناسیون کودکان را جدی بگیرند
متخصص کودکان و نوجوانان با بیان اینکه حتی گاهی دیده میشود که برخی خانوادهها به دلیل توصیههای غیرعلمی افراد ضدواکسن نسبت به تزریق واکسن به فرزندان خود اقدام نکردهاند، تصریح کرد: تمام اتفاقات مذکور در حالی است که خانوادهها نباید نگرانی از تزریق واکسن داشته باشند.
-
مشاهده روباه شنی در زیستگاههای خراسان جنوبی
این خبر از سوی رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان فردوس اعلام شد، اما تقریبا هیچیک از صفحات مجازی حتی آن را بازنشر نکردهاند. روباه شنی گونه کمیاب و زیبای مناطق حفاظتشده مظفری و پناهگاه رباطشور خراسان جنوبی است. کوچکتر از روباه معمولی و دارای گوشهای بلند و پهن است. پنجهها با موی بلند پوشیده شده تا در برابر گرما محافظت شود. از حشرات، جوندههای کوچک، خزندگان و لاشه حیوانات تغذیه میکند و شکار توسط سگ گله عامل کاهش جمعیت آن است.
-
داروهای ضدافسردگی رایج چقدر در بهبود افسردگی نقش دارند؟
محققان و کارشناسان در حال انجام تحقیقاتی جدید هستند که ببینند واقعا داروهای افسردگی رایج می توانند این بیماری سلامت روان را به شکل دائمی درمان کنند یا خیر.
-
برای مدیریت جمعیت سالمند چه راهکارهایی وجود دارد؟
کارشناسان میگویند در حالی که در طول ۴۰ سال گذشته درصد سالمندان ما دو برابر شده و از ۵ درصد به ۱۰ درصد رسیده است؛ در آینده این میزان رشد جمعیت سالمند، در مدت ۲۰ سال اتفاق خواهد افتاد؛ به عبارت دیگر تا ۲۰ سال آینده ۱۰ درصد جمعیت فعلی سالمندان به ۲۰ درصد میرسد و در سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان به بیش از ۳۰ درصد خواهد رسید و در سال ۱۴۳۰، حدود ۲۵ میلیون تا ٣٠ میلیون نفر از جمعیت کشورمان سالمند خواهند بود.
-
چرا برخی از زوجین زندگی متاهلی را به آسانی ترک می کنند؟
گام های اساسی برای حفظ زندگی مشترک
برای حفظ و ساخت یک زندگی مشترک سالم فرد باید در گام نخست به خودشناسی برسد و بداند از زندگی مشترک چه می خواهد و از فرد مقابل چه انتظاراتی دارد. اگر افراد خود را نشناسند و وارد زندگی مشکرت شوند با مشکلات و مسائلی روبرو می شوند که ممکن است آنها را در آستانه جدایی قرار دهد.
-
یافتههای جدید یک مطالعه:
درمان سرطان سینه و تسریع روند پیری
یک مطالعه جدید نشان میدهد که درمانهای سرطان سینه ممکن است به تسریع پیری سلولها منجر شوند. این تحقیق حاکی از آن است که هم شیمیدرمانی و هم پرتودرمانی و جراحی میتوانند اثرات مشابهی بر روند پیری داشته باشند.
-
جوانان کشور قربانی فقر فرهنگ و معیشت
تبعیض جنسیتی؛ عامل اصلی محرومیت زنان از تحصیل و اشتغال در ایران
بر اساس گزارشها، ۲۵.۶ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ایرانی که در گروه NEET قرار دارند، به دلیل فقر فرهنگی و معیشتی، از تحصیل و اشتغال کنارهگیری کردهاند. این وضعیت نشاندهنده ناکامیهای نظام اقتصادی کشور و تبعات نگرانکنندهای برای آینده جامعه است. در این راستا، زنان به مراتب با چالشهای بیشتری نسبت به مردان روبرو هستند و نابرابریهای آموزشی و جنسیتی، بر ابعاد اقتصادی کشور تأثیر منفی میگذارد.
-
شیوع بیماریهای لثه در میانسالی: علل و راههای پیشگیری
یک متخصص و جراح بیماریهای لثه با هشدار درباره شیوع بالای بیماریهای لثه در سنین میانسالی، به تشریح علل بروز این بیماری و راههای پیشگیری از آن پرداخت. وی تأکید کرد که نادیده گرفتن بهداشت دهان و دندان میتواند منجر به از دست رفتن دندانها و مشکلات جدی سلامت شود.
-
بیماری خودایمنی MS؛ جنگ میان مغز و اعصاب
مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری عصبی است که مغز و نخاع را درگیر میکند و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن میشود؛ نوعی بیماری که در حال حاضر، علت قاطع و خاصی برای بروزش بهدست نیامده و میتواند شخص را درگیر مشکلات حرکتی کند.
-
سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه ماست
تلاش ملی برای نجات دریاچه ارومیه: احیای سرنوشت مشترک
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یادداشتی به ضرورت احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و خواستار همکاری ملی و استفاده از تجربیات گذشته برای بهبود وضعیت این دریاچه شد. در بیستمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه، تأکید شد که حقابه محیط زیست باید به عنوان پیشفرض در تمام تصمیمگیریها مد نظر قرار گیرد.
-
نگاهی به چالشها و نادیدهگرفتهشدن حقوق کودکان در ایران
وقتی درباره جامعه صحبت میکنیم و کودکان را در نظر نمیگیریم، کودکان دارای معلولیت را هم در نظر نمیگیریم.یعنی سیستان و بلوچستان را که تعداد زیادی از کودکان دارای معلولیت در آن زندگی میکنند در نظر نمیگیریم و در کل دو میلیون و 200 هزار کودک معلول را حذف میکنیم؛ آنها نه در تخصیص بودجه در نظر گرفته میشوند، نه رسانه.
-
کاهش چشمگیر مزاحم تلفنیهای اورژانس در یک هفته
رئیس اورژانس استان تهران از کاهش قابل توجه مزاحم تلفنیها خبر داد و اعلام کرد که در هفته گذشته، این سازمان با ثبت تنها ۱۰۰۰ تماس مزاحم، نسبت به هفتههای قبل بیش از ۱۰۰۰ مورد کمتر مزاحمت را تجربه کرده است. این موفقیت گام مهمی در بهبود خدمات اورژانس و پاسخگویی به نیازهای واقعی شهروندان است.
-
راهکارهایی برای تثبیت حافظه بلندمدت
تحقیقات اخیر نشان میدهد که خواب و آرامش نقش حیاتی در تثبیت خاطرات در حافظه بلندمدت دارند. در این مقاله، به بررسی اقداماتی میپردازیم که میتواند به تقویت و بهبود حافظه بلندمدت کمک کند.
-
«آبله میمونی» هنوز یک بحران بهداشتی جدی در آفریقا
رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا (Africa CDC) در جدیدترین اظهارات خود نسبت به وضعیت نگرانکننده آبله میمونی (امپاکس) در قاره آفریقا هشدار داده و اعلام کرده است که این بیماری همچنان یکی از چالشهای اصلی بهداشت عمومی به شمار میآید.
-
ظهور بیرویه لابراتورهای غیرمجاز دندانسازی: چالشها و راهکارها
رئیس هیأت مدیره جامعه دندانسازان ایران، فرید هاشمنژاد، به تازگی نسبت به افزایش غیرقابل کنترل لابراتورهای غیرمجاز دندانسازی هشدار داده است. این رشد بیرویه، که به دنبال افزایش هزینههای درمان و شرایط اقتصادی نامناسب خانوادهها صورت میگیرد، میتواند عواقب وخیمی برای سلامت عمومی به همراه داشته باشد.
-
90درصد ایرانیها کمبود ویتامین دی دارند
کمبود ویتامین دی، یک مشکل جهانی است و در افرادی که در مناطق با تابش محدود خورشید زندگی میکنند، شیوع بیشتری دارد.
-
درد سینه قبل و در طول پریود طبیعی است؟
سینه درد چرخه ای یا دوره ای به درد سینه ای گفته می شود که همراه با سیکل قاعدگی ظاهر می شود و از بین می رود. در حالی که بسیار رایج است، علت دقیق آن ناشناخته است.
-
نکاتی مهم درباره درمان آکنه
هشدار محققان: نکاتی مهم درباره درمان آکنه
یک مطالعه جدید نشان میدهد که کرمهای آکنه، بهویژه آنهایی که حاوی بنزوئیل پراکسید (BPO) هستند، حتی در دماهای اتاق میتوانند به مادهای سرطانزا به نام بنزن آلوده شوند. این خبر نگرانیهایی را درباره ایمنی استفاده از این محصولات به وجود میآورد.
-
وضعیت کیفیت هوا در تهران: تنفس هوای قابل قبول
بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۳ در وضعیت قابل قبول قرار دارد. آلاینده اصلی که در این روز مورد بررسی قرار گرفته، «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» است.