-
چگونه کمشنوایی در نوزادان را بهموقع شناسایی کنیم؟
کمشنوایی در نوزادان، اگر در مراحل اولیه تشخیص داده نشود، میتواند تاثیرات بلندمدتی بر روی رشد و تکامل کودک بگذارد. با دقت به برخی از نشانهها و رفتارهای نوزاد، میتوان از بروز مشکلات شنوایی جلوگیری کرد و به بهبود وضعیت او کمک کرد.
-
چرا پیاده روی با پای برهنه بر چمن توصیه میشود؟
پیاده روی خواص بسیاری برای سلامتی به همراه دارد و طی نحقیقاتی جدید در نشریه ایندیا تایمز این کار با پای برهنه بر روی چمن تأثیرات شگرفی بر سلامتی دارد.
-
آشنایی با خواص یک گیاه ضدسرطان
کارشناس طب ایرانی میگویند اسطوخودس یک گیاه ضد سرطان است.
-
نشان اهدای عضو به گواهینامه رسید
مطالعات نشان داده بسیاری از ایرانیان با فرهنگ اهدای عضو آشنایی ندارند و آمار رضایتدهندگان چشمگیر نیست. به همین دلیل، شرایطی برای تسهیل آن محقق شده و از این پس در زمان صدور گواهینامه رانندگان میتوانند تمایل خود را به داشتن مدرک ممهور به قلب قرمز و رضایت برای اهدای عضو اعلام کنند که فرایندی کاملا اختیاری است و هیچ الزامی هم ندارد.
-
۵ نوع روغن برای افزایش میل جنسی
میل جنسی، به علاقه فرد به فعالیتهای جنسی اشاره دارد. این میل از فردی به فرد دیگر متفاوت است و تحت تأثیر عوامل فیزیولوژیکی، عاطفی، روانی و اجتماعی قرار دارد.
-
۳۵ دشت ایران درگیر فرونشست زمین؛ پایتخت و کلانشهرها در معرض تهدید جدی
فرونشست؛ از زلزله هم خطرناکتر است!
فرونشست به نشست تدریجی سطح زمین بر اثر تخلیه آبهای زیرزمینی و کاهش حجم لایههای خاک گفته میشود. این پدیده عمدتاً به دلیل استخراج بیرویه منابع آب، احداث سازههای سنگین بدون مطالعات ژئوتکنیکی، حفاریهای غیرمجاز و تغییرات طبیعی در ترکیب زمین رخ میدهد.
-
درخواست بازنگری در سیاستهای جمعآوری پلاسما
دکتر علیاکبر پورفتحاله، مدیرعامل اسبق سازمان انتقال خون، در نامهای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نسبت به گسترش مراکز جمعآوری پلاسمای پولی و حذف اهدای داوطلبانه پلاسما هشدار داد. وی ضمن انتقاد از سیاستهای پیشین در این حوزه، بر لزوم حفظ سرمایه اجتماعی و جلوگیری از انحصارطلبی در صنعت داروهای پلاسمایی تأکید کرد.
-
4 نشانه خاموش که میگویند کیسه صفرایتان مشکل دارد!
درد شکم بعد از غذا، حالت تهوع یا حتی زرد شدن پوست میتواند نشانهای از مشکلات کیسه صفرا باشد. سنگ صفرا، التهاب یا حتی انسداد مجاری صفراوی از بیماریهای شایعی هستند که در صورت بیتوجهی ممکن است عوارض جدی به همراه داشته باشند. در این مطلب با ۶ علامت هشداردهنده و بیماریهای رایج کیسه صفرا آشنا شوید.
-
چرا پیرشدن جمعیت کشور نگرانکننده است؟
روند سالمندی جمعیت ایران با سرعت و شدت بیشتری ادامه دارد و در آیندهای نهچندان دور، کشور با چالشهای جدی اقتصادی و اجتماعی ناشی از کاهش جمعیت جوان و افزایش سالمندان روبهرو خواهد شد.
-
اُزِمپیک؛ داروی معجزهآسای کاهش وزن یا تهدیدی خاموش؟
تحقیقات جدیدی از دانشگاه پزشکی واشنگتن بر روی بیش از دو میلیون نفر نشان داده است که داروهای کاهش وزن، مانند اُزِمپیک (Ozempic)، علاوه بر مزایای گسترده، میتوانند خطر ابتلا به برخی بیماریهای خطرناک را افزایش دهند. در این مقاله، به نتایج این مطالعه مهم میپردازیم و مزایا و معایب این داروها را بررسی میکنیم.
-
مصوبه سران قوا برای پرداخت مطالبات پرسنلی
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، به تشریح جزئیات پرداختی های حوزه سلامت از محل ۲۵ همت مصوبه سران قوا و ۳۰۰ میلیون دلار صندوق توسعه ملی اشاره کرد.
-
وزارت بهداشت فقط ۲۰ درصد در سلامت مردم نقش دارد
مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی گفت: سلامت، محور اصلی توسعه پایدار کشور و نیازمند حضور و مشارکت همه دستگاههای مرتبط و خود مردم است.
-
پرداخت بدهی مهرماه تامیناجتماعی به داروخانهها تا چند روز آینده
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مطالبات مراکز درمانی دانشگاهها، از تسویه این سازمان با این مراکز طبق اسناد واصله خبر داد.
-
علت تخلیه بیمارستان زینبیه شیراز مشخص شد
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با اشاره به تخلیه بیمارستان زینبیه شیراز، علت این کار را ایمنسازی به دلیل فرسودگی ستونهای اصلی در راستای پیشگیری از بروز حادثه اعلام کرد.
-
ویروس HIV قابل کنترل است به شرط درمان
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با اشاره به تغییر الگوی انتقال ویروس HIV، گفت: اگرچه درمان قطعی برای HIV وجود ندارد اما داروهای موجود توان این را دارند تا میزان ویروس در خون را به صفر برسانند.
-
ضعف اقتصاد سلامت در اجرای طرح پزشک خانواده
عضو هیئتمدیره انجمن علمی متخصصین پزشکی خانواده ایران میگوید:مشکلی از لحاظ کمبود تعداد پزشک در اجرای برنامه وجود ندارد، اما آنچه دارای اهمیت است موضوع کمبود پزشکان خانواده دوره دیدهاست به عبارتی تعیین سیستم آموزشی است که قرار است این پزشکان را تربیت کند، بنابراین باید ابتدا نظام آموزشی به سمت تربیت پزشکان خانواده تغییر کند تا یکی از الزامات اجرایی برنامه فراهم شود. موضوع بودجه و منابع مالی ثابت هم یکی دیگر از الزامات برنامه است.
-
درباره نشستی با عنوان «تقاطع تبعیض»
تبعیض علیه زنان اقلیت قومی
بسیاری از پژوهشگران که خود جزو اِتنیک در ایرانند، معتقدند که زنان در قومیتهای مختلف مانند عرب، بلوچ، بختیاری و... تحت ستمهای چندگانهاند؛ ازجمله مشکلات جنسیتی، طبقاتی و... و برای همین هم است که از مشکلات و پیچیدگیهای بیشتری رنج میبرند؛ مثل امکانات محدودتر تحصیلی و اشتغال، شکاف جنسیتی عمیقتر، تبعیض اتنیکی و.
-
مرثیهای برای کولبران
آمار بالای مرگ و میر کولبران خبر از فاجعه کاسبی در مرزهای ایران را میدهد .
-
نمایش مرگبار بلاگرها در جاده ها/پلیس باید جلوی نمایشهای خطرناک را بگیرد
در حالی که وزارت بهداشت با کمپین "نه به تصادف" تلاش میکند آمار حوادث رانندگی را کاهش دهد، برخی بلاگرها با انجام حرکات خطرناک و هنجارشکن، جان خود و دیگران را به بازی میگیرند. انتشار ویدئوی فردی که در حین رانندگی با سرعت بالا اقدام به آشپزی میکند، نشان میدهد که خلا نظارت و برخورد جدی با چنین تخلفاتی همچنان وجود دارد. آیا پلیس راهور سکوت خود را خواهد شکست یا باید منتظر موجی از سیرکبازیهای جادهای باشیم؟!
-
آیا مصرف آجیل برای افراد چاق مضر است؟
باوری وجود دارد که مصرف آجیل را برای افراد دارای اضافه وزن مناسب نمیداند.
-
وقتی جویدن ناخن ناشی از یک اختلال است
اگرچه در بیشتر موارد ناخنجویدن یک رفتار بیضرر است و با گذشت زمان کاهش مییابد، اما در برخی کودکان این رفتار به شکل مزمن و اجباری بروز میکند.
-
آسیبهای نهان تلفنهای هوشمند
پژوهشهایی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ نشان داد که تنها روشنبودن یک تلفن هوشمند میتواند به تعاملات کمترمحبتآمیز و پاسخگو میان والدین و فرزندان منجر شود. این نشان میدهد که صرف حضور یک تلفن هوشمند فعال ممکن است باعث حواسپرتیهای شناختی شود که تاثیر منفی بر والدین دارد و متعاقبا مانع رشد زبان کودکان میشود.
-
سهم ناچیز ایران از گردشگری دریا
سهم دریا از تولید ناخالص داخلی در کشورهای ساحلی پیشرفته مثل اتحادیه اروپا ۵۰ درصد است اما این رقم در ایران با وجود بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی عدد قابل توجهی نیست و این درحالیاست که در کنار ظرفیتهای عظیمی که برای ترانزیت کالای کشورهای آسیای میانه از بنادر ایران وجود دارد، میتوان از صنعت گردشگری دریایی هم سود سرشاری برد.
-
آمادگی مراکز درمانی برای خدماترسانی در نوروز و چهارشنبه آخر سال/ تعطیلی خودسرانه بخشهای بستری ممنوع
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت از آمادگی کامل مراکز درمانی برای ارائه خدمات در چهارشنبه آخر سال، شبهای قدر و ایام نوروز خبر داد و اعلام کرد که تعطیلی خودسرانه بخشهای بستری در این ایام ممنوع است.
-
۳۰ تا ۴۰ درصد تصادفات مرگبار ناشی از خوابآلودگی رانندگان است/ ساعات خطرناک تصادفات جادهای
مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی با اشاره به آمار نگرانکننده تصادفات جادهای، اعلام کرد که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تصادفات مرگبار ناشی از خوابآلودگی رانندگان است و از مسئولین خواست برای کاهش این حوادث اقدامات پیشگیرانه انجام دهند.
-
ضرورت حفاظت از جان درختان کهنسال
درختان کهنسال ایران بهعنوان مخازن ژنتیک، گیاهی، فرهنگی و تاریخی شناخته میشوند و تلاشهای زیادی برای نگهداری و حفاظت از آنها صورت میگیرد.
-
واکسنی امیدبخش در درمان سرطان پانکراس؛ استفاده از فناوری mRNA برای مقابله با سرطان لوزالمعده
در یک مطالعه نوآورانه و امیدوارکننده، ترکیب واکسن شخصیسازیشده mRNA با درمانهای استاندارد سرطان پانکراس، نتایج مثبتی به همراه داشت. این رویکرد جدید میتواند راهی جدید برای مقابله با یکی از خطرناکترین انواع سرطانها ارائه دهد.
-
نقش پررنگ باباهای مدرسه
قرار است از فروردین 1404 نزدیک به 5 میلیون تومان به حقوق سرایدارها اضافه شود و با مجوزی که مجلس صادر کرده است، 24 هزار بابای مدرسه با عنوان «مدرسهیار» راهی مدارس سراسر کشور شوند.
-
هوای سرد تا اواسط هفته آینده در کشور ماندگار است
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم سرمای شدید در سراسر کشور تا اواسط هفته آینده خبر داد و هشدار داد که این شرایط جوی میتواند بر زندگی روزمره و تردد مردم تأثیر بگذارد.
-
عوارض اعتیاد سالمندان به فناوری دیجیتالی
یک متخصص حرکات اصلاحی میگوید:خستگی دیجیتال در سالمندان یک چالش واقعی است.