علی ربانی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: چاق شدن کودکان، مختص ایران نیست و در همه جای دنیا چاقی رو به افزایش است که در هر جامعهای دلائل خاص خود را دارد.
فوق تخصص غدد اطفال گفت: جذب کالری در کودکان به طور غیرمعقول بالا رفته، سوزاندن و مصرف کالری کمتر شده و به تبع آن ذخیره چربی بیشتر شده است و متأسفانه هر روز کودکان چاقتر میشوند.
ربانی ادامه داد: متأسفانه هر چه کودک چاقتر باشد و به سن بلوغ نزدیکتر شود و حتی از آن بگذرد شانس برگشت کودک به قبل از چاقی کمتر است.
فوق تخصص غدد اطفال تصریح کرد: از ۹ ماهگی تا پنج- شش سالگی چربی زیر پوست کودکان به تدریج و به طور فیزیولوژیک کم شده و بعد از شش- هفت سالگی دوباره کودک چاق میشود که این واکنش به چاقی است و اگر کودکی زودتر از این گروه سنی یعنی در سه یا چهار سالگی چاق شود مسلماً در آینده یک فرد چاق خواهد شد.
ربانی ادامه داد: تحقیقات نشان داده که حدود 15 درصد دخترها در گروه سنی 6 تا 20 سالگی یعنی حوالی بلوغ در معرض چاقی هستند و 8 تا 9 درصد در همین گروه سنی چاق هستند.
فوق تخصص غدد اطفال گفت: رویهمرفته چاقی یک معضل اجتماعی و خانوادگی است و خانوادهها باید بدانند که از سن 2 -3 سالگی تا سن بلوغ هر فرد سالیانه مجاز به افزایش وزنی حدود 2 کیلوگرم است و اگر کودکی بیش از این مقدار چاق شود در آینده یک فرد چاق خواهد بود.
ربانی، تک فرزندی، تغذیه نامناسب در مهد کودک و مدارس، اصرار مادران به تغذیه بیشتر کودکان و مصرف تنقلات چرب در میان وعدهها و عدم رعایت نسبت مواد در غذاهای روزانه را دلیل چاقی کودکان دانست.
وی افزود: در غذاهای روزانه باید حدوداً 50 درصد هیدروکربن، 20 درصد چربی و 30 درصد پروتئین باشد که بسته به سن این نسبتها میتواند متغیر باشد.
فوق تخصص غدد اطفال افزود: اگر میزان چربی موجود در غذا از این نسبت بالاتر رود یا اینکه کودک پرخور باشد و حتی در مصرف غذاهای مفید پرخوری کند و بیشتر از کالری مورد نیاز بدن، کالری دریافت کند ما با کودکان چاقی مواجه میشویم که برگشتپذیریشان بسیار سخت خواهد بود.
ربانی افزود: استفاده از فستفود و غذاهای چرب و تنقلاتی مثل چیپس در چاقی کودکان موثر است.
نظر شما