به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، بهدنبال انفجار مهیبی که صبح روز 6اردیبهشت در بندرشهیدرجایی واقع در بندرعباس رخ داد، گازهای سمی متعددی مثل آمونیاک، دیاکسید نیتروژن و دیاکسید گوگرد در هوا آزاد شده که با وجود گذشت 2روز از وقوع حادثه، همچنان وجود دارند و قابل مشاهده اند.
معاونت بهداشتی وزارت بهداشت بهدلیل احتمال انتشار این آلایندهها در شهر بندرعباس «شرایط اضطراری» اعلام کرده و از مردم خواسته ماسکهایN95 یا P2 استفاده کنند. برخی پزشکان در صفحههای اجتماعی خود به ساکنان هشدار دادهاند فعلا از خانه خارج نشوند و در محیطهای بسته هم از ماسکN95 استفاده کنند. دکتر سیداحمد طباطبایی، فوقتخصص بیماریهای ریه و رئیس بخش ریه بیمارستان کودکان مفید تهران در این باره صحبت کرده است.
ماسکN95 نمیتواند مانع ورود گاز آمونیاک به بدن شود. چون ماسکهای بهداشتی از جملهN95 فقط میتوانند از ورود ذرات معلق جلوگیری کنند، اما آمونیاک که ذرات معلق نیست و مولکول است و ساختارش از 1نیتروژن به اضافه 3هیدروژن تشکیل شده است.
گاز آمونیاک همان بوی بسیار تند و غیرقابل تحملی است که احتمالا در توالتهای قدیمی و توالتهایی که رفتوآمد در آنها خیلی زیاد است، استشمام کردهاید. این گاز بوی بسیار تند و زنندهای دارد و میتواند عواقب خیلی شدیدی در دستگاه تنفسی ایجاد کندکه عبارتندازنارسایی تنفسی و ورم ریه (Pulmonary edema) که خطرناک است و میتواند خارش چشم، خارش پوست و حتی سوختگی به دنبال داشته باشد. حال اگر تنفس فرد دچار مشکل شود، این مسئله میتواند اکسیژن خون راهم کاهش دهد.
نه تنها بیماران (قلبی، ریوی و مبتلایان به آسم)، بلکه حتی افراد سالم هم میتوانند متاثر از شرایط شوند و مشکلات تنفسی پیدا کنند.
این مولکولها آنقدر ریز هستند که به راحتی از ماسکهای بهداشتی قابل عبورند و خاصیت محافظتی ندارند. حتی نمیتوانند مانع عبور «بوی آمونیاک» شوند. چون آمونیاک بوی بسیار تندی دارد. اگر میزان و غلظت گاز خیلی شدید باشد، فقط ماسکهای مخصوص آمونیاک میتوانند مؤثر باشند و لایه محافظتی ایجاد کنند.
نظر شما