به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،مطالعهای که به تازگی منتشر شده، نشان داده است که مادرانی که در ماههای آخر بارداری در معرض آلودگی هوا قرار میگیرند، بیشتر در معرض خطر برای تولد نوزادی با مشکلات جدی سلامت قرار دارند. این تحقیق تأکید دارد که قرار گرفتن در معرض آلایندههای مختلف، مانند دیاکسید نیتروژن و ذرات معلق، میتواند تأثیرات منفی بر سلامت نوزادان بگذارد.
محققان دانشگاه بافالو نیویورک با تحلیل دادههای تولد سال ۲۰۱۸ و مقایسه آن با دادههای ماهوارهای آلودگی هوا، به این نتیجه رسیدند که قرار گرفتن مادران باردار در معرض سطوح بالای دیاکسید نیتروژن، که از منابعی مانند خودروها و نیروگاهها منتشر میشود، خطر بستری شدن نوزاد در بخش NICU را ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش میدهد. همچنین، قرار گرفتن در معرض ذرات ریز معلق در هوا، که در دود خودروها و آتشسوزیها موجود است، این خطر را ۱۱ تا ۲۲ درصد افزایش میدهد.
یوهان فیری، سرپرست تیم تحقیق، در بیانیهای خبری گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که آلودگی هوا در ماههای پایانی بارداری، زمانی که جنین بیشترین آسیبپذیری را دارد، تأثیرات جدی و خطرناکی بر سلامت نوزاد خواهد گذاشت.» این تحقیق علاوه بر موارد قبلی که آلودگی هوا را با مشکلاتی مانند نقص مادرزادی و زایمان زودرس مرتبط کرده بود، اثرات این آلودگیها را بر سلامت نوزادان پس از تولد نیز نشان میدهد.
محققان تأکید کردند که آلودگی هوا میتواند به طور جدی سلامت نوزاد را تهدید کرده و در برخی موارد حتی تهدیدی برای زندگی او باشد. این مطالعه همچنین نشان داد که در صورتی که زنان باردار در معرض آلودگی ازن قرار بگیرند، تنها در تابستانها شاهد اثرات منفی آن هستند.
در نهایت، محققان بر لزوم توجه به سطوح پایین آلودگی هوا و تأثیر آن بر بارداری تأکید کردند و خواستار اقدامات مؤثر برای کاهش آلودگی هوا شدند.
نظر شما