وزیر بهداشت در جشنواره رازی از رشد علمی چشمگیر ایران در حوزه پزشکی خبر داد و گفت که بیش از نیمی از پژوهشگران برتر کشور در این حوزه فعالیت می‌کنند. او همچنین بر اهمیت حمایت از علم و تحقیقات برای پیشرفت کشور تأکید کرد.

۵۲ درصد پژوهشگران برتر ایران از حوزه پزشکی هستند، علم موتور محرک توسعه کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اختتامیه سی‌امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که صبح امروز دوشنبه با حضور رئیس‌جمهور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، به دستاوردهای بزرگ ایران در حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: «۵۲ درصد از پژوهشگران برتر کشور که در جمع یک درصد پژوهشگران پر استناد قرار دارند، از حوزه پزشکی هستند.»

وی در ادامه بر اهمیت پیشرفت علمی و حمایت از عالمان تأکید کرد و افزود: «برای هر کشوری، توسعه علمی پیش‌نیاز پیشرفت است و هیچ کشوری نمی‌تواند بدون رشد علمی به توسعه پایدار دست یابد. تاریخ نشان داده است که هرگاه به عالمان توجه شده، کشورهای مختلف توانسته‌اند به رشد و ترقی دست یابند.»

ظفرقندی در بخشی از سخنان خود به برخوردهای ناشایست با عالمان در دوران قرون وسطی اشاره کرد و داستان گالیله را یادآور شد که با مقاومت‌های زیادی از سوی مخالفان علم روبه‌رو بود، اما همچنان به بیان مبانی علمی خود ادامه داد.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه کشور باید منافع ملی را در اولویت قرار دهد، گفت: «برای توسعه، توجه به علم و تحقیقات باید سرلوحه کار قرار گیرد. هیچ کشوری نمی‌تواند بدون توجه به این حوزه‌ها به رشد و توسعه دست یابد.»

وی با اشاره به وضعیت علمی کشور، ایران را در میان کشورهای دنیا در رتبه‌های بالا ارزیابی کرد و گفت: «در حال حاضر ایران در رتبه ۱۷ تولید علم و رتبه ۱۵ دنیا در حوزه استنادات قرار دارد. همچنین در حوزه‌های داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری نیز به ترتیب در رتبه‌های ۸، ۱۱ و ۱۳ دنیا قرار داریم.»

ظفرقندی همچنین به دستاوردهای کشور در زمینه‌های دارو، تجهیزات پزشکی، واکسن، پیوند سلول‌های بنیادی و ژن درمانی اشاره کرد و افزود: «ما جایگاه خوبی در این زمینه‌ها داریم و امیدواریم با ادامه حمایت‌ها و همکاری‌های مختلف، بتوانیم به مسیر پیشرفت ادامه دهیم.»

وزیر بهداشت در پایان از اهمیت حمایت از تحقیق و توسعه در کشور سخن گفت و تأکید کرد که برای حفظ روند صعودی علم و فناوری در ایران، باید توجه بیشتری به پژوهشگران و محققان داشته باشیم و آن‌ها را در مسیر پیشرفت همراهی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha