به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، استقبال از تورهای پرندهنگری در مازندران در سالهای اخیر از تغییر نگرش مردم به طبیعت و پرندگان مهاجر حکایت دارد. مسئولان محیطزیست مازندران از سبقت آمار تماشای طبیعت و زیست آزادانه پرندگان در تالابها و آببندانهای مازندران نسبت به شکار پرندگان خبر میدهند.
رویکردهای سنتی درآمدزایی حاصل از فروش لاشه پرندگان اکنون در مازندران به پرندهنگری و طبیعتگردی سوق یافته و به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیطزیست زمینهساز اتفاقات بزرگ در حوزه محیطزیست و اقتصاد پایدار جامعه محلی شده است.
کارشناسان معتقدند، تداوم تغییر رویکرد از شکار به پرندهنگری و طبیعتگردی نهتنها ضروری است، بلکه استقبال گردشگران نشان میدهد مردم هم دیگر تمایلی به شکار ندارند. دیماه سال گذشته، با پیگیری مردم محلی، علاقهمندان محیطزیست و همراهی مسئولان فریدونکنار بساط بزرگترین بازار فروش پرندگان کشور پس از سالها برچیده شد. این اقدام گامی بزرگ برای پایان کشتار پرندگانی است که برای زمستانگذرانی به زیستگاههای آبی مازندران پناه میآورند.
تالاب فریدونکنار سایت پرندهنگری میشود
کوروس ربیعی، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیطزیست مازندران: شکار و صید بیرویه طی سالیان گذشته، بسیاری از گونههای پرندگان را در معرض خطر انقراض قرار داد. تالاب فریدونکنار نیز بهدلیل ساختار، سازوکار متفاوت و سابقه عرفی بهرهبرداری اشخاص از عرصههای تالابی، نیازمند مشارکت گسترده برای حفاظت از پرندگان و تغییر رویکرد از شکار تجاری به سمت پرندهنگری است. این تغییر نیازمند حمایت مسئولان و نهادهای متولی، همراهی بهرهبرداران و دامگاهداران است.
با توجه به ظرفیتهای گردشگری منطقه، محیطزیست و منابع طبیعی برای این تغییر کاربری آمادگی دارند، بهرهبرداران محلی نیز باید منافع خود را در فعالیتهایی مانند گردشگری و پرندهنگری ببینند و به پایداری تالاب بیندیشند. البته نگرش جامعه به شکار پرندگان و کسب منفعت اقتصادی از کشتار آنها تغییر کرده است. جامعه محلی باید به این باور برسد که در کنار روشهای سنتی میتواند با پرندهنگری، طبیعتگردی و عکاسی درآمدزایی پایدار داشته باشد. این روند با اجبار و روشهای سلبی امکانپذیر نیست؛ بنابراین انتظار داریم در کنار برپایی دامگاه، فعالیت پایدار تالابها و محیطزیست هم تقویت شود.
نظر شما