به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، بر اساس گزارشها، کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانهای دولتی باعث ایجاد مشکلاتی همچون فرسودگی شغلی در پرستاران و کاهش کیفیت خدمات به بیماران شده است. در حالی که در آخرین آزمون استخدامی وزارت بهداشت که در دوران دولت سیزدهم برگزار شد، حدود ۱۲ هزار نیروی پرستاری جذب شدند، اما همچنان این تعداد نتواسته است پاسخگوی نیازهای واقعی بخش سلامت کشور باشد.
وحید دبیری، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرج، با اشاره به مشکلات توزیع نیروهای پرستاری، گفت که در برخی بیمارستانها نسبت پرستار به تخت حتی به زیر ۰.۷ دهم رسیده است. این وضعیت موجب اضافهکاریهای اجباری برای پرستاران و در نتیجه کاهش کیفیت خدمات درمانی شده است.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری، احمد نجاتیان، با اشاره به وعده رئیسجمهور برای استخدام ۱۰ هزار پرستار، تأکید کرد که این وعده تاکنون محقق نشده و هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده است. وی همچنین به مهاجرت پرستاران به کشورهای پیشرفته پس از بحران کرونا اشاره کرد و افزود که مجوزهای لازم برای جذب نیروی پرستاری صادر نشده است.
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، در این زمینه گفت که مجوز استخدام نیروی انسانی برای نظام سلامت کشور در دیماه ۱۴۰۳ نهایی شده است. بر اساس این مجوز، حدود ۲۴ هزار نفر جذب خواهند شد که سهم پرستاران و گروههای مرتبط به آن حدود ۱۲ هزار نفر خواهد بود. این افراد از طریق آزمون استخدامی جذب خواهند شد.
وی همچنین اعلام کرد که احتمال برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت در اوایل سال آینده وجود دارد. با این حال، به دلیل مشکلات متعدد از جمله خروج سالانه حدود ۳ تا ۴ هزار پرستار از چرخه خدمت، هنوز وضعیت نسبت پرستار به تخت در کشور مناسب نبوده و نسبت به استانداردهای جهانی پایینتر است.
نظر شما