به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، خیلی از خانوادهها اضطراب کودک را جدی نمیگیرند و استدلالشان هم این است که نگرانیهای کودک مهم نیست و برطرف میشود، اما هیچ مشکلی در کودک خودبهخود برطرف نمیشود. عدممدیریت و رفع نشدن اضطراب میتواند عوارض ناخوشایندی برای حال و آینده فرزندان ما داشته باشد. در اینباره، دکتر مونا فلسفی، روانشناس کودک نکتههای مهمی را با همشهری مطرح کرده است.
اضطراب حتی در دوران نوزادی هم میتواند رخ دهد؛ مثلا مادری که نمیتواند به کودکش شیر دهد باعث اضطراب کودک میشود، چون شیر مادر نخستین منبع ارتباط و دلبستگی کودک است.
در فضایی که همیشه متشنج است اضطراب کودک هیچوقت خوب نمیشود، اما اگر فضا به ثبات و آرامش برسد اضطراب هم موقتا برطرف میشود؛ البته همیشه اضطراب همراه او میماند. هرچند میتواند بعدها با کمک روانشناس یا رواندرمانگر یاد بگیرد اضطراب خود را مدیریت کند.
اضطراب در کودکان جزئی از مرحله رشد آنهاست و اگر در حد معقول باشد طبیعی است و گاهی حتی میتواند مفید باشد، چون به کودک کمک میکند با موقعیتهای جدید یا چالشها بهتر کنار بیاید، اما اگر اضطراب در کودک مداوم باشد یا تشدید شود، میتواند مضر باشد و موجب مشکلاتی در رفتار، یادگیری و روابط اجتماعی او شود.
اگر اضطراب کودک ادامه پیدا کند یا بر عملکرد روزانه او تأثیر منفی بگذارد، مشاوره و کمک روانشناسی میتواند برای حل این مشکل مفید باشد، اما اگر اضطراب ادامه پیدا کند و درمان نشود، میتواند بزرگسالی کودک را نیز تحتتأثیر قرار دهد.
مهمترین عوامل اضطراب کودک
درگیری و دعوای والدین
طلاق والدین
ترس از جدایی از مادر
مرگ یکی از عزیزان
از دست دادن حیوان خانگی
مهاجرت
تغییر محل مثل اسبابکشی
تغییر اتاق کودک
متولد شدن خواهر یا برادر جدید
از دست دادن دوست در سنین بالای ۳ سال
تصادف رانندگی
وقوع یک حادثه یا واقعه طبیعی
بازیهای آنلاین در تبلت و موبایل
بعضی برنامههای تلویزیون
تجارب ترسناک
عوارض اضطراب زیاد کودک
گوشهگیری
افسردگی
مشکلات خواب
مشکلات تغذیه
کاهش عزتنفس
کمالگرایی
وسواس
تیک
علامتهای اضطراب
وابستگی شدید به والدین
ترس غیرمعمول از جدایی از والدین
جویدن ناخن
شبادراری
اختلال در خواب
کمخوری
پرخوری
کابوسهای شبانه
دندانقروچه
اجتناب از رفتن به مهد و مدرسه
دلدرد و سردردهای بدون علت
نظر شما