معاون فنی و فن آوری‌های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه سازمان انتقال خون برای به‌ کارگیری فناوری‌های نوین تلاش می‌کند، توضیح داد: فناوری‌های بسیاری در اختیار سازمان انتقال خون قرار دارد و برای توسعه این فناوری‌ها تلاش می‌کنیم.

تمام خون‌های اهدایی  غربالگری آنتی‌بادی می شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر عبادالله سالک مقدم ، با بیان اینکه سازمان انتقال خون برای ارتقاء کیفیت و سلامت خون‍های اهدایی همواره تلاش می‌کند، اظهار کرد: «نوکلوئیک اسید تست» (نت) یک روش مولکولی پیشرفته است که برای افزایش ایمنی خون‌های اهدایی به‌کار گرفته می‌شود. روش آزمایش نوکلوئیک اسید تست در تمام کشور مستقر شده و تمام اهداکنندگان خون با این روش آزمایش می‌شوند.

استفاده از روش نوکلوئیک اسید تست به این معنا نیست که از روش‌های دیگر غربالگری استفاده نمی‌شود؛ این روش در کنار روش‌های دیگر سازمان انتقال خون یعنی روش‌های "ECL" , "CL" انجام می‌شود. وی ادامه داد: استفاده از روش غربالگری آزمایش نوکلوئیک اسید سبب افزایش دقت غربالگری شده و به همین دلیل امنیت خون و فرآورده‌های آن به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

ضرورت انجام تست‌های آنتی‌بادی در روند اهدای خون

معاون فنی و فن آوری‌های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه سازمان انتقال خون از فناوری‌های نوین برای غربالگری آنتی‌بادی استفاده می‌کند، تصریح کرد: تمام خون‌های اهدایی کشور مورد غربالگری آنتی‌بادی قرار می‌گیرند. غربالگری آنتی‌بادی خون‌های اهدایی کشور اقدامی بسیار ارزشمند به حساب می‌آید؛ چرا که سازگاری خون و فرآورده‌های خونی برای دریافت‌کنندگان مشخص می‌شود. آنتی‌بادی‌های موجود در خون‌های اهدایی با این روش غربالگری شناسایی می‌شوند و به همین دلیل می‌توان احتیاط‌های لازم در زمان تزریق خون به بیماران را انجام داد.

سالک‌مقدم افزود: انجام غربالگری آنتی‌بادی سبب می‌شود که بیماران بهترین فرآورده ممکن که فاقد آنتی‌بادی است دریافت کنند. این موضوع برای بیمارانی که می‌بایست به صورت مکرر خون یا فرآورده‌های خونی دریافت کنند، اهمیت بیشتری دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha