به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، «با توجه به مشکلات اقتصادی و بیماریهای غیرواگیری که در حال شیوع هستند هر قدر بیمارستان و تخت اضافه کنیم، قطعا کمبودها برطرف نخواهد شد. به همین دلیل به جای اینکه در حوزه درمان سرمایهگذاری کنیم که البته ضروری است و نیاز به سرمایهگذاری دارد، هدف اصلی نظام سلامت این است که از حوزه درمان به سمت پیشگیری برویم، به این معنا که از شیوع و بروز بیماریها پیشگیری کنیم.»
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در آیین افتتاح 225پروژه بهداشتی در کشور به مناسبت فجر1403 با بیان این مطلب گفت: نظام ارائه خدمات سلامت در کشور ما نیاز به نگاه جدیدی دارد. بر این اساس از سال1404 این تغییر نگاه را در نظر گرفتهایم. در همین زمینه قرار است 3کار اصلی انجام دهیم. نخستین اقدام یکپارچهسازی سامانه الکترونیک است.
سامانه خودمراقبتی هم گسترش خواهد یافت؛ چون اعتقاد داریم با توجه به توسعه تکنولوژی و هوش مصنوعی، افراد میتوانند بخشی از مراقبتها را از طریق همین گوشیهای موبایل خود داشته و به سیستم مراقبت ما وصل باشند.
اقدام دیگر هم غربالگری در مورد 3سرطان قابل پیشگیری ازجمله سرطانهای سینه، دهانه رحم و دستگاه گوارش است که از سال آینده آغاز خواهد شد؛ چون اگر رسیدگی بموقع انجام شود، قابل پیشگیری است.
عمده پروژهها در مناطق محروم
رئیسی در پاسخ به این سؤال که چند درصد از پروژههای بهداشتی جدید در مناطق محروم افتتاح شدهاند بیان کرد: بیش از 90درصد پروژهها در مناطق محروم و کمتر برخوردار افتتاح شده است. در حال حاضر بیش از 95درصد پوشش شبکه بهداشت در این مناطق وجود دارد و انتظار داریم که در مناطق شهری هم با استفاده از بخش خصوصی پوشش 60درصدی را افزایش دهیم. میتوانیم ادعا کنیم در کل کشور هیچ جمعیت زیر هزار نفری وجود ندارد که پایگاه یا خانه بهداشت نداشته باشد. معاون وزیر بهداشت درباره تأمین نیروی انسانی این مراکز جدید توضیح داد: این نیروها را در اختیار داریم و بسیاری از آنها همین حالا در مراکز آموزش بهورزی در حال آموزش هستند و بهزودی کارشان را در این مراکز شروع میکنند.
نظر شما