در روند کوچک شدن مغز یا آتروفی مغزی، نورون‌ها از بین می‌روند و ارتباط بین سلول‌های مغزی و حجم مغز اغلب کاهش می‌یابد. این اتفاق می‌تواند منجر به مشکلات تفکر، حافظه و اختلال در انجام کارهای روزمره شود.

چه کسانی در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند؟

به گزارش سلامت نیوز، راه‌هایی برای حفظ حجم مغز سالم، حتی با افزایش سن، وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها توجه و تمرکز بر رژیم غذایی است. ۴ ماده غذایی مفید که تا حد قابل توجهی مانع از کاهش حجم مغز می‌شوند، عبارتند از:

۱) شکلات تلخ

مطالعات نشان داده‌اند که فلاونوئیدهای کاکائو به تقویت حافظه و توانایی‌های یادگیری کمک می‌کنند. بر همین اساس، کاکائو می‌تواند نورون‌ها و رشد رگ‌های خونی را در بخش‌هایی از مغز که به طور خاص با حافظه و یادگیری مرتبط هستند تحریک کند و انعطاف‌پذیری مغز را برای یادگیری بهبود ببخشد.

۲) تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از ویتامین B-۶، ویتامین B-۱۲ و اسید فولیک است. محققان دریافته‌اند که این ویتامین‌ها هرگونه زوال شناختی را به تعویق می‌اندازند و در عین حال به جلوگیری از کوچک شدن مغز در طول زمان کمک می‌کنند.

۳) سبزیجات

سبزیجاتی چون اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین K، لوتئین، بتاکاروتن و فولات هستند. ویتامین K به ویژه به تشکیل چربی در سلول‌های مغز کمک می‌کند و می‌تواند حافظه را بهبود بخشد.

۴) ماهی‌های چرب

مغز ما از ۶۰ درصد چربی تشکیل شده که نیمی از آن به طور خاص اسیدهای چرب امگا ۳ هستند؛ اسیدی که به طور مشترک در ماهی هایی مانند قزل آلا، سالمون، شاه‌ماهی و ساردین وجود دارد. با خوردن حداقل یک وعده ماهی در هفته این اسیدهای چرب مفید را به مغز رساند و از کوچک شدن آن جلوگیری کرد.

چه کسانی در معرض خطر آتروفی مغز هستند؟

برخی از عوامل ممکن است احتمال ابتلا به آتروفی مغزی را افزایش دهند، از جمله: افزایش سن، سابقه خانوادگی اختلالات ژنتیکی مانند بیماری هانتینگتون، سابقه خانوادگی اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر، آسیب سر یا مغز، مصرف زیاد الکل و سیگار کشیدن.

افرادی که هر یک یا مجموعی از عوامل بالا را داشته باشند، بیشتر در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند.

علت اصلی آتروفی مغز چیست؟

بسیاری از اختلالات مختلف، بیماری‌های عصبی، بیماری‌های عفونی و آسیب‌های شدید می‌توانند باعث آتروفی مغز شوند، از جمله: فلج مغزی، آنسفالیت، ویروس اچ‌آی‌وی و بیماری ایدز، بیماری هانتینگتون، لوکودیستروفی‌ها، اسکلروز چندگانه، سکته، سیفلیس، آسیب مغزی تروماتیک و بیماری آلزایمر.

منابع: clevelandclinic ، yourhealthla

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha