به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر سجاد رضوی در سخنان خود در سیونهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در وزارت بهداشت، توجه به حوزه مددکاری اجتماعی را ضروری دانست و اظهار کرد: «اگر خواهان تحقق عدالت اجتماعی در حوزه سلامت هستیم، باید به مددکاری اجتماعی اهمیت ویژهای بدهیم.» وی با اشاره به این نکته که در حال حاضر در کشور در حوزه عدالت اجتماعی و بستری بیماران عقبافتادگیهایی وجود دارد، تاکید کرد که حضور مددکاران اجتماعی در بخشهای مختلف بیمارستانها میتواند گام مهمی در جهت تحقق این عدالت باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه مددکار اجتماعی تنها وظیفه حمایت مادی از بیماران را ندارد، افزود: «مهمترین وظیفه مددکاران اجتماعی در بیمارستانها این است که دغدغههای بیماران و خانوادههایشان را شناسایی کرده و به رفع آنها کمک کنند.» وی بهویژه به اهمیت این نقش در بیمارستانهای کودکان اشاره کرد و توضیح داد که دغدغههای کودکان بیمار بسیار متفاوت از بزرگسالان است و باید توجه ویژهای به این مسائل داشت. برای مثال، یک کودک بیمار ممکن است به چیزی فراتر از درمان نیاز داشته باشد، نظیر اتاق بازی یا مهربانی از سوی پزشک که اینها از طریق مددکار اجتماعی قابل پوشش هستند.
دکتر رضوی همچنین بر این موضوع تاکید کرد که مددکاران اجتماعی باید در کنار تیم درمان بر بالین بیمار حاضر شوند و مشکلات بیمار را بررسی کنند. وی افزود: «مددکار اجتماعی باید نه تنها به بیماران نیازمند، بلکه به بیماران ثروتمند نیز توجه داشته باشد و حتی آنها را به حمایت از بیماران نیازمند ترغیب کند.»
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه به مشکل عدم آگاهی برخی بیماران از حقوق خود اشاره کرد و گفت که تعدادی از بیماران نیازمند برای دریافت حقوق خود به بخش مددکاری اجتماعی مراجعه نمیکنند چون از حقوق خود اطلاع ندارند. دکتر رضوی با اشاره به اقداماتی که مددکاران اجتماعی در راستای حمایت از بیماران انجام میدهند، افزود: «این اقدامات معمولاً از روی عشق و علاقه به انجام میرسند و ریشه در انسانیت دارند.»
دکتر رضوی در بخش پایانی سخنان خود به موضوعی مهم اشاره کرد که تاکنون در این حوزه مغفول مانده است: «مددکاران اجتماعی در بیمارستانها از شماره نظام پزشکی برخوردار نیستند. ما پیگیریهای لازم را از سازمان نظام پزشکی انجام خواهیم داد تا این گروه از حرفهایها نیز بتوانند از شماره نظام پزشکی بهرهمند شوند.»
در نهایت، معاون درمان وزارت بهداشت بر این نکته تاکید کرد که سیاستهای ابلاغی حوزه سلامت بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری باید به گونهای باشد که بیمار هیچ دغدغهای غیر از رنج بیماری نداشته باشد. حضور مددکاران اجتماعی در بیمارستانها، توجه به مشکلات متعدد بیماران و پیگیری حقوق آنها از جمله اقداماتی هستند که میتواند به تحقق عدالت اجتماعی در حوزه سلامت کمک کند.
نظر شما