به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، روز هوای پاک را در شرایطی پشتسر میگذاریم که پس از گذشت 7سال از تصویب قانون هوای پاک همچنان بخش زیادی از تکالیف قانونی اجرا نشده است و هنوز اندر خم یک کوچهایم؛ بودجه نیست، هر سازمان و وزارتخانهای بهانهای برای انجام ندادن تکلیفش دارد و در نهایت آنچنان که رئیس سازمان حفاظت محیطزیست میگوید: «ارزیابی محورهای اصلی قانون هوای پاک نشان میدهد حل مسئله آلودگی هوا بهرغم وجود قوانین و آییننامهها به دلایل مختلف در اولویت قرار ندارد.»
سالانه 30 درصد تقاضای برق باید از تجدیدپذیرها باشد
براساس ماده19 قانون هوای پاک، سالانه ۳۰درصد از افزایش تقاضای برق کشور باید از انرژیهای تجدیدپذیر تامین شود و در 7سال گذشته از این تکلیف قانونی فقط ۲درصد تامین شده است؛ اما اجرای این بخش از قانون درحال تحول است. صنایع، بهخصوص بخش کشاورزی به دلایل اقتصادی بهدنبال توسعه انرژیهای تجدیدپذیر هستند و این موضوع به نفع محیطزیست، کاهش ردپای کربن، کم شدن احتراق سوختهای فسیلی و کاهش آلودگی هواست.
اثرات زیستمحیطی تجدیدپذیرها برای ایران
نیروگاههای حرارتی ایران که از سوختهای فسیلی استفاده میکنند، از منابع اصلی آلودگی هوا هستند. نیروگاههای تجدیدپذیر بدون تولید آلایندههایی نظیر دیاکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق میتوانند به کاهش این آلودگی کمک کنند. در شهرهایی مانند تهران، اصفهان و اهواز که با آلودگی شدید هوا مواجهند، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر میتواند تأثیر چشمگیری در کاهش بیماریهای تنفسی و قلبی - عروقی داشته باشد.
نظر شما