به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، نقی شهابی مجد در گفتوگو با خبرنگار حوزه سلامت اظهار داشت: «حوزه دارو با توجه به نیازهای حیاتی آن برای جامعه، از جمله بخشهایی است که بیشترین تخصیص ارز را به خود اختصاص داده است، اما با این حال، هنوز نواقصی در تامین ارز این اقلام وجود دارد که میتواند تأثیراتی منفی در دسترسی بیماران به داروهای ضروری بهویژه در زمینه داروهای حیاتی و واکسنها ایجاد کند.»
وی در ادامه توضیح داد که در بخش تجهیزات پزشکی، وضعیت بهتر است و از ۲۸۵۰ میلیون دلار ارز تخصیص یافته، ۲۶۰۰ میلیون دلار معادل ۹۱ درصد از این اعتبار تامین شده است. این در حالی است که در بخش واکسنها، کیتها و رادیوایزوتوپها، تنها ۳۶ درصد از ارز تخصیصی تامین شده است که معضل بزرگی برای سیستم بهداشت و درمان کشور به شمار میرود.
شهابی مجد همچنین به ضرورت همکاری بیشتر دستگاههای مسئول در این زمینه تاکید کرد و گفت: «اولویت اصلی ما تامین نیازهای دارویی است و برای جلوگیری از کمبود اقلام دارویی حیاتی در کشور، مدیریت و نظارت بیشتری بر تخصیص و تامین ارز لازم است.»
چالشهای تخصیص ارز در حوزه دارو و واکسن
در ادامه، معاون سازمان غذا و دارو به بررسی وضعیت پرداختهای انجام شده در طرح دارویار اشاره کرد و افزود که مجموع پرداختها از سوی سه سازمان بیمهگر شامل تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح، به رقم ۴۳.۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. بیشترین سهم از این پرداختها متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است که با پرداخت ۲۶.۹ هزار میلیارد تومان، بیشتر به خدمات سرپایی و بستری اختصاص داشته است.
شهابی مجد تاکید کرد: «در حوزه دارو، با وجود تخصیص ارز، تامین کامل آن با چالشهای جدی روبروست و نیاز است که دستگاههای مختلف بهویژه در حوزههای حساستر مانند دارو و واکسن، همکاری بیشتری داشته باشند تا بتوانیم به سرعت نیازهای این بخشهای حیاتی را تامین کنیم.»
وی افزود که مدیریت بهینه منابع ارزی و پیگیری دقیق تخصیصها، بهویژه در زمانهایی که بحرانها و کمبودهای دارویی در کشور به وجود میآید، ضروری است تا از این طریق کشور بتواند به سلامت عمومی و امنیت دارویی خود رسیدگی کند.
وضعیت تامین ارز در بخشهای مختلف سلامت
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو همچنین به وضعیت تامین ارز در بخش مکملهای غذایی ویژه اشاره کرد که در این حوزه ۹۳ درصد ارز تخصیص یافته تامین شده است. این در حالی است که در بخش واکسنها و کیتها، تنها ۳۶ درصد از ارز تخصیصی تامین شده که این وضعیت در بخش پیشگیری از بیماریها و دسترسی به واکسنها، نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
ضرورت همکاری بیشتر برای تامین داروهای ضروری
شهابی مجد در پایان تاکید کرد که ضروری است که همکاریهای بیشتر و هماهنگتری میان دستگاههای مختلف مسئول از جمله وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در زمینه تامین ارز انجام شود تا مشکلات دسترسی به دارو و واکسنهای حیاتی به حداقل برسد. وی همچنین از اهمیت نظارت و مدیریت مستمر بر منابع ارزی در راستای تأمین سلامت عمومی کشور یاد کرد و گفت: «با همکاری بیشتر، میتوانیم بر این چالشها فائق آمده و شرایط بهتری برای تامین داروهای ضروری و واکسنها فراهم کنیم.»
نظر شما