به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، اینکه ما بعد از تزریق واکسن کرونا و بروز برخی عوارض، انسانهای واکسنگریزی شدهایم، آنقدرها هم واقعیت ندارد؛ بهخصوص درباره واکسن آنفلوآنزا.واقعیت این است که بسیاری از عوارضی که این روزها با آن مواجه هستیم و آن را به واکسن کرونا ربط میدهیم، صرفا عوارض واکسن نیست؛ بلکه نشات گرفته از خود کووید است.
ماجرا این است که در دوره شیوع ویروس کرونا، برخی از افراد، به ویروسهای جهشیافته کووید مبتلا میشدن و از طرف دیگر، واکسنی را تزریق کردند که صرفا به همان سویههای اولیه اختصاص داشت و نمیتوانست بر سویههای جدید تاثیرگذار باشد. اتفاقی که باعث عفونتزایی مجدد ویروس کووید بر فرد میشد.
این را هم باید در نظر داشته باشیم که به طور کلی، کووید، ویروس خاصی است و نمیتوان آن را با دیگر بیماریهای ویروسی و عفونی مقایسه کرد؛ چنانچه این ویروس میتواندعوارض وسیعی بر همه اعضای بدن بگذارد. در نتیجه چه اتفاقی افتاد؟ اینکه برخی از افرادی که هم به ویروس مبتلا شدند و هم واکسن تزریق کردند، دچار عفونتهای مکرر شدند.
برای همین است که بسیاری از عوارضی که رخ داد و رخ میدهد را نمیتوانیم به واکسن کرونا ربط دهیم. من آن را ناشی از اثرات کووید درازمدت میدانم. اتفاقی که باعث شکلگیری یک عدم اعتماد نسبی نسبت به واکسن کرونا و شاید دیگر واکسنها در دنیا شد اما این موضوع با اقبال یا عدم اقبال واکسن آنفلوآنزا از طرف جامعه کاملا در تضاد است؛ چراکه گروههای هدف در واکسن آنفلوآنزا با گروه هدف در واکسن کرونا کاملا متفاوت است.
این تصور که واکسن کروناباعث شده مردم از واکسن آنفلوآنزا استقبال نکنند، فرضیه صحیحی نیست، دلیلش هم این است که قریب به اتفاق گروههای پرخطر مانند سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، همانند سالهای گذشته، واکسن آنفلوآنزا را دریافت کردهاند. درواقع حتی اگر کاهشی هم در جمعیت تزریقکنندگان واکسن آنفلوآنزا وجود دارد،چندین عامل درآن دخیل است که بیاعتمادی به واکسن، درآخرین مرحله آن قرارمیگیرد و آنفلوآنزاهمیشه درفصل پاییز و زمستان، همین وضعیت را نه فقط در ایران بلکه در تمام دنیا داشته است.
نظر شما