به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، روزها قبل، همایون سامهیح نجفآبادی، رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از کمبود ۳۶۰ قلم دارو در بازار دارویی کشور خبر داده بود. با این حال، مهدی پیرصالحی، رئیس جدید سازمان غذا و دارو، در اولین نشست خبری خود از اعلام جزئیات بیشتر در مورد کمبودها اجتناب کرد و تأکید کرد که ارقام و آمار به تنهایی نمیتواند کمکی به رفع بحران کند.
پیرصالحی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره برنامههای سازمان در صورت ادامه وضعیت کنونی، گفت: «امیدواریم که وضعیت به شرایط خاص نرسد و دولت با درک دغدغههای مردم، برای رفع مشکلات اقدام کند.»
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین بر لزوم تأمین نقدینگی برای تأمین دارو و مواد اولیه تأکید کرد، اما در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره ادامه حضور خود در این سمت یا احتمال استعفا، از دادن پاسخ شفاف خودداری کرد.
در همین حال، رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به شدت از بانک مرکزی انتقاد کرد و یادآور شد که دولت هنوز بدهیهای خود به صنعت داروسازی را پرداخت نکرده است. او هشدار داد: «اگر دولت ۵۰ همت از بدهیهای خود را نپردازد، کمبودها در سال آینده شدت میگیرد و بحران دارویی ملموستر خواهد شد.»
رئیس سازمان غذا و دارو نیز در نشست خبری خود از عملکرد ضعیف بانک مرکزی و عدم پرداخت به موقع مطالبات دارویی انتقاد کرد. وی اشاره کرد که از ۷۵ همت بودجه دارویار برای سال ۱۴۰۳، تاکنون تنها ۳۰ همت آن پرداخت شده است.
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس نیز اعلام کرد که در حال حاضر با کمبود بحرانی ۱۱۶ قلم دارو مواجه هستیم و اگر تدابیر ویژهای اتخاذ نشود، این کمبودها ممکن است به ۹۰۰ قلم دارو برسد.
در حالی که رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به بحران کمبود دارو بیتفاوت به نظر میرسد، بسیاری از کارشناسان و مسئولین بر لزوم اقدام فوری برای پیشگیری از تشدید بحران تأکید دارند تا از رسیدن به «شرایط خاص» جلوگیری شود.
نظر شما