به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، بخوردادن با آب داغ و ترکیبات گیاهی یکی از کارهای محبوب خیلی از ایرانیهاست. آنها معتقدند این اقدام علاوه بر پاکسازی، طراوت دادن به پوست، آرامشبخشی و اکسیژنرسانی به لایههای زیرین پوست، میتواند برای کاهش اثرات آلودگی هوا هم مؤثر باشد. حتی برخی متخصصان طب سنتی میگویند آلودگی هوا حاوی ذرات ریز و آلایندههایی است که تنفس را دشوار میکند و به ریهها آسیب میرساند و بخور با ایجاد یک لایه رطوبتی در اطراف ذرات آلاینده، از ورود آنها به ریهها جلوگیری میکند؛ ادعایی که البته مورد تأیید برخی پزشکان نیست و تأکید میکنند که بخوردادن اثرات و مضرات آلودگی هوا را کم نخواهد کرد.
مؤثر است
روشنک مکبرینژاد، پزشک عمومی و متخصص طب سنتی درباره بخوردادن میگوید: «برای کاهش اثرات آلودگی هوا، بخوردادن را حتی بیشتر از مصرف دمنوش توصیه میکنیم، چون رطوبت مویرگهای تنفسی را تامین میکند و نمیگذارد که ترشحات این مویرگها خشک و غلیظ شود و حرکت مویرگها را حفظ میکند. در واقع باعث میشود که مویرگها در کل مسیر تنفسی، جلوی آلایندهها را بگیرند تا آلایندههای کمتری پایین برود و به سطح ریهها برسد. لازم نیست حتما دستگاه بخور بخرید، برای این کار یک قابلمه آب هم کافی است.»
کارایی ندارد!
مصطفی قانعی، فوقتخصص بیماریهای ریه اما نظر دیگری دارد میگوید: «خلقت بینی و مجرای بینی بهگونهای است که اگر شما هر هوایی را استنشاق کنید، خود بینی، رطوبت و دمای هوا را تنظیم میکند و بعد آن را به ریهها میفرستد. یعنی شما اگر در قطب باشید، بینی، دمای هوایی را که در قطب تنفس میکنید برایتان تنظیم میکند. در کویر هم که نفس بکشید، خود مجرای بینی، دما را برایتان مرطوب میکند.»
او تأکید میکند: «بخوردادن در هوای آلوده هیچ سند علمیای ندارد و در کاهش عوارض آلودگی هوا هم مؤثر نیست، مگر اینکه هوا دارای ذرات بزرگ باشد، مثل گرد و خاک. در این حالت، بخوردادن باعث میشود که آب، ذرات خاک را در خودش حل کند و بیرون بفرستد و نگذارد به ریه برسد. ما به هیچوجه توصیه نمیکنیم که کسی از دستگاه بخور برای رفع مضرات آلودگی هوا استفاده کند.»
نظر شما