به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز، محققان اخیراً در یک مطالعه جدید اعلام کردهاند که مصرف آنتیبیوتیکها در سالمندان خطر ابتلا به زوال عقل یا اختلالات شناختی را افزایش نمیدهد. این یافته میتواند نگرانیهایی را که در مورد تاثیرات منفی آنتیبیوتیکها بر سلامت مغز وجود داشت، رفع کند.
دکتر اندرو چان، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی هاروارد، بیان کرد که با توجه به اینکه سالمندان بیشتر از دیگر گروههای سنی به آنتیبیوتیکها نیاز دارند، این تحقیقات به آنها اطمینان خاطر میدهد که مصرف این داروها به طور مستقیم موجب آسیب به مغز نمیشود.
محققان در پیشزمینه این مطالعه اشاره کردند که مطالعات قبلی ارتباطی بین سلامت روده و سلامت مغز پیدا کردهاند. روده انسان محل زندگی تریلیونها میکروارگانیسم است که برخی از آنها بر تقویت قدرت مغز تاثیرگذارند، در حالی که برخی دیگر میتوانند آن را کاهش دهند. به گفته دکتر چان، آنتیبیوتیکها میتوانند میکروبیوم روده را مختل کنند و این احتمال وجود داشت که چنین اختلالی ممکن است تاثیرات منفی بر عملکرد مغز داشته باشد.
برای انجام این مطالعه، دادههای بیش از ۱۳۵۰۰ سالمند استرالیایی بالای ۷۰ سال که در یک کارآزمایی بالینی شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، حدود ۶۳ درصد از شرکتکنندگان حداقل یکبار در طول دو سال از آنتیبیوتیک استفاده کرده بودند. سپس سلامت مغز این افراد به مدت پنج سال مورد پیگیری قرار گرفت. محققان در این مدت، مهارتهایی نظیر حافظه، توجه، زبان، استدلال و عملکرد اجرایی را اندازهگیری کردند.
نتایج مطالعه نشان داد که هیچ تفاوتی در عملکرد شناختی میان افرادی که آنتیبیوتیک مصرف کرده بودند و افرادی که از این داروها استفاده نکرده بودند، مشاهده نشد. همچنین، پس از تعدیل سایر عوامل خطر، استفاده از آنتیبیوتیکها با زوال عقل یا اختلالات شناختی ارتباطی نداشت.
محققان بر این نکته تأکید کردند که تحقیقات بیشتری برای تأیید قطعی این نتایج و اطمینان از عدم ارتباط آنتیبیوتیکها با مشکلات شناختی ضروری است.
نظر شما