به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جوان، ماجرای افزایش ظرفیتهای پزشکی برای جبران کمبود پزشک در کشور از آن دست موضوعاتی است که از همان ابتدا موافقان و مخالفانی را در برابر خود به صف کرد. موافقان این موضوع، کارشناسان حوزه سلامت و افرادی بودند که این چالش را به نوعی لمس کردهاند، اما مخالفان آن بزرگان نظام سلامت و صنف پزشکان بودند؛ مخالفت عجیبی که انگار رنگ و بوی تعارض منافع دارد. در نهایت هم انگار زور مخالفان چربیده و قرار است این مصوبه برای سال آینده متوقف شود.
سید علی یزدیخواه، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دوازدهم درخصوص مخالفت با قانون افزایش ظرفیت پزشکی میگوید: «با توجه به اینکه ما داریم بحث پزشک خانواده را در کشور نهادینه میکنیم و میخواهیم اجرا کنیم و وزیر محترم و خود ریاست محترم جمهوری هم به دنبال اجرای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاههای کشور هستند، باید ببینیم اگر دولت مشکل منابع انسانی و تجهیزات دارد، رفع کنیم و الا از نظر ما مخالفت بدون بررسیهای کارشناسی، وجاهتی ندارد.» این نماینده مجلس دوازدهم در مورد نیاز کشور به پزشک میافزاید: «همین الان به شدت نیازمند کادر پرستاری در بیمارستانهای دولتی هستیم، نیاز به پزشک عمومی داریم در بیمارستانهایی که احداث شدند. همچنین بحث پزشک خانواده که مطرح است، الزامات اولیهاش بحث تقسیمبندی پزشکان عمومی در بین خانوارهای ایرانی است. به هر جهت اینکه هنوز قبول نکردند باید دلایلشان را بشنویم، ولی ما به عنوان خادم مردم حتماً این موضوع را از وزارت بهداشت و آموزش پزشکی مطالبه میکنیم.»
سؤالی از وزارت بهداشت؛ چرا کمبود کادر پزشکی در بیمارستانها جبران نمیشود؟
نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی بیمارستانهایی را نام میبرد که به دلیل نبود پرسنل افتتاح نشدند: «همین الان سه بیمارستان بزرگ در سطح استان تهران داریم که آماده افتتاح است، به لحاظ نداشتن پرسنل کادر پزشکی و پیراپزشکی، افتتاح نشدهاست؛ یکی بیمارستان الغدیر در شهر جدید پردیس است، یکی بیمارستان شهریار و دیگری بیمارستان اسلامشهر، که تقریباً ۹۷ الی ۹۸ درصد کار اجرایی، ساخت، عمران و تجهیزاتشان تمام شدهاست، چون پرسنل ندارند، افتتاح نکردند. اینکه میگویند نیازی نیست، براساس کدام منطق است؟»
یزدیخواه ادامه داد: «اگر نیروی کافی دارند، چرا بیمارستانهای دولتی با کمبود کادر پزشکی و پیراپزشکی مواجه است؟ اگر نیرو دارند، چرا به این مراکز آموزشی و درمانی واقع شده در بهداشت تزریق نمیکنند؟ اگر نیرو ندارند، چرا مخالفت میکنند؟ موضوع خیلی راحت و قابلبررسی است. چرا وزارت بهداشت کمبود کادر پزشکی و پیراپزشکی بیمارستانهای جنوب شهر مثل بیمارستان شهدای هفتم تیر، بیمارستان فیروزآبادی، بیمارستان مهدیه و مرکز آموزشی و درمانی رازی را جبران نمیکند؟»
دولت موظف به برنامهریزی برای حل بحران کمبود پزشک
این نماینده مجلس دوازدهم در پاسخ به این سؤال که آیا توجیهات وزارت بهداشت در اجرا نکردن قانون افزایش ظرفیت پزشکی درست است، تأکید میکند: «نمیخواهیم بگوییم که رانتی در این قصه نهفته است و تعارض منافع وجود دارد. میخواهیم خوشبینانه بررسی کنیم والا یک نگاه دیگر هم این است که ممکن است تعارض منافع و موضوعات اینچنینی هم مطرح باشد. به هر جهت دولت موظف است برای اداره کشور برنامهریزی کند و تمشیت لازمه را به خرج دهد.»
نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی، در پاسخ به این نکته وزارت بهداشت در خصوص اینکه زیرساختهای لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی آماده نیست، شرایط را برای افزایش ظرفیت پزشکی مناسب میداند و میافزاید: «الان بحث افزایش ظرفیت و جذب دانشجو است. با حداقل مبالغ ریالی امکان اجرایش است. از جهت ساختمان و تجهیزات نیاز به بودجههای هنگفتی در وزارت بهداشت و آموزش پزشکی نیست. ساختمان را دارد، آزمایشگاه و تجهیزات هم بهروز است. در این مرحله، تربیتشان بودجه زیادی نمیخواهد. جذبشان وقت دیگری است که ممکن است بگویند از جهت جذب بودجه نداریم که میتوانند لایحه به مجلس بیاورند، مجلس هم میتواند موافقت کند، با توجه به شرایطی که در کشور داریم و خودمان هم معتقدیم کمبود نیروی کادر پزشکی و پیراپزشکی داریم.»
نظر شما